Vi har bara sett början på terrorismen


ISLAM. Att de misstänkta terrorister som gripits de senaste dagarna i regel har erfarenhet från Syrien och Irak är ett tecken på att Islamiska staten, IS, är på väg att vidga sina attacker i Europa. Och deras hemländer står inför svåra problem, skriver DN:s utrikeskommentator Michael Winiarski. 

”Även vid en kraftigt skärpt kontroll, inklusive avlyssning, kommer många att slinka igenom nätet. Då är frågan: Hur ska man hantera dessa unga krigare när de återvänder hem?”.

Winiarski menar att jihadisterna vid det här laget har vant sig vid våld och död och har en låg tröskel till att fortsätta sitt heliga krig på annat håll, inte sällan på hemmaplan.

”Därför har vi kanske bara sett början, eftersom de flesta av de tiotusentals krigarna ännu befinner sig i Syrien och Irak”.

-Pettersson undrar vad Winiarski menar med att återvända hem? De har lämnat Europa och åkt hem och det finns ingen anledning till att de ska tillåtas återkomma…


8 responses to “Vi har bara sett början på terrorismen

 • Kurt

  Jag bli dock irriterad när man talar om krigare.De är slödder ur förorterna, De sakna totalt det hedersbegrepp man förknippar med Krigare

  Gilla

 • Rannug

  2 jihadister lyckades ”röra om” ganska rejält i Frankrike. Vad skulle då inte 20 jihadister kunna ställa till med i Sverige….som snabbt får tillökning med 200 som har tröttnat på att kasta sten på brandmän och poliser och tycker det är mer spännande med AK47-or…som märker att Sveriges nationella insatts styrka klarades av snabbt.

  Gilla

 • Grune

  Av Sveriges 349 riksdagsledamöter är 300 islamister och kan åka hem igen till Syrien.

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  Vi = NI har inte sett början ! Vänta till Helvetet bryter sig löst och Sverige liknar Syrien. Svenska folket kommer att spetsas på stolpar längs gatar o torg. Det är vad som väntar alla Svenskar !

  Gilla

 • Ruben

  Absurdistan erbjuder en fristad åt alla de här massmördarna, här väntar rekreation och vederkvickelse för ”hjältarna” så att de kan återgå till sina missgärningar.

  Gilla

  • Lars Å Månsson

   En av dessa guldklimpar (av tjetscheniskt ursprung) som berikat Absurdistan sedan år tillbaka,greps i Slovakien när han försökte ta sig in i Ukraina.Denne terrorist som nämnes svensk från södra Sverige,är sedan 2007 efterlyst av Interpol på rysk begäran.Varför kunde en sådan muslimsk gangster och mördare löpa fritt i Sverige ?
   Naturligtvis njöt han frihet härmed uppehållstillstånd,och fullt socialbidrag.allt med myndigheternas fulla vetskap !

   Gilla

   • Lena

    Varför säger inte andra länder att nu är det långt över acceptansgränsen för vad Sverige sysslar med !
    Sanktioner mot Sverige massiva sådana !

    Gilla

 • rollarn

  skulle kanske va bra om is attackerade sverige, skulle va kul att se hur löfven skulle försvara dom ”det är deras rätt att följa sin religion och vi har ingen rätt att vara kritiska”

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: