Jan Lindblad visslar till det!


Jan Lindblad

Ack Värmeland du sköna

Min sista moster i Värmland har avlidit i veckan som gått. Det var en underbar människa, en äkta humanist, som pysslade om oss alla och skapade underbar mat och stämning kring den, då vi hälsade på. Jodå snaps och öl var självklara drycker, och  kvantitetén var sådär precis lagom tilltagen så stämningen blev på topp ganska snabbt utan att urarta. Där konsumerades inte mer än var och en kunde stå pall för. Men en episod jag minns måste jag få berätta för er. Jag var inte där när det hände, men det berättades ganska omedelbart så inget skulle gå förlorat. Så här var det i min tolkning:

När två danska familjer som var på kanotsemester undrade om de kunde få ligga på höskullen,  eftersom det hade regnat och fortsatte med det, blev svaret från moster  ett utdraget jaaa… men är det inte bättre att ni får ligga här inne hos oss, de stackars barnen fryser ju. Nej höskullen är inget alternativ, sa hon och frågade rätt ut. ”Är ni inte hungriga, jo det är ni”. Hon väntade inte på svar och snart var hela gänget igång med matlagning i stugan under rätt sen tid. Ja sådan var hon och hon fick rätt bra med tid här på jorden, då hon dog var hon 86 år. De flesta av dessa år hade hon gett glädje till många, och sett rätt lite till sig själv. Men hon gjorde det för sina egna pengar, fast de inte var så särskilt många. Hon jobbade länge inom äldrevården, och där är det ju dem som gör minst, som får mest i lön. Dock slapp hon själv att komma in på hemmet. Det var hon glad för! Hennes man var bonde av den gamla stammen, så mat hade dem! Men han har varit död i ca 10 år nu, så den maten har varit slut sedan rätt länge  Men hur är det, har dessa människor verkligen varit med och byggt Sverige. Vad säger ni?

Vila i frid moster Birgit.


6 responses to “Jan Lindblad visslar till det!

 • Bertil Nilsson

  De sju grovt kriminella ger bort Svenska folkets välfärd. Bjuder in parasiter som inte vill arbeta. Var det inte Fox TV som sa att det kommer börja småskaligt krig i Sverige före år 2020 ? Bryter kriget ut anser jag att de som orsakat skadan skall få betala för detta mycket mycket grova Landsförräderiet. Omöjligt att de skall få stanna i Sverige anser jag denna grovt kriminella sjuan.

  Gilla

 • Olle G

  Vi tar väl rygg på mostern, eller!?

  Gilla

 • Ruben

  Det var de som var ryggraden i det svenska samhällsbygget Olli! Är alldeles övertygad om att din moster hade blivit bemött på samma vis hemma hos Preben och Karen.

  Gilla

  • Olli Rein

   Jo hon blev ofta bättre bemött än andra. Det kanske var för att hon tolkade sin bibel helt rätt. Den främste av er tjänar de andra, är ju ett sånt ordspråk som profeten Jesus rörde sig med, till skillnad mot hans långt senare födde kinkiga pedofilprofet muhammed.

   Gilla

 • Lena

  Så var det i Sverige när vi var ett homogent samhälle !
  Oj vad jag saknar homogeniteten. De kloka och goda som aldrig blev utnyttjade av ”fredens religions människor”, fy vad jag är besviken på Sverige av idag.

  Gilla

  • Olli Rein

   Min moster var både humanist och troende, om detta nu är möjligt. Och hon kletade inte ut sin religiositet mitt i ansiktet på folk, som de här menakrypen som vi ska tvingas särbehandla, annars blir dem kinkiga och kissar på sig som de småbarn de är ända långt upp i 40-åren

   Våra politiker har ännu inte lärt sig att man inte kan vara tolerant, mot dem som är intoleranta. Eller hur Malmö och Ali? Inte heller hölls hon med att omvända andra människor med hjärntvätt och annat falskt skit som dessa nya proselyter packar på de mest svagsinta kristna, trots att de svagsinta mer än väl redan fyller ut sin del av hela menabefolkningen och hur dessa behandlas vill jag inte ens gå in på, då de behandlas mer som djur än människor.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: