Tusentals muslimer inspärrade i Burma

ISLAM. I Burma hålls hundratusentals muslimer fångna sedan två år. Förutom mat från World food program släpps ingen in i områdena, inte heller ut.

2015-01-05_1955

Burmas militärregim vill inte ha uppmärksamhet kring lägren där muslimer hålls instängda bakom taggtråd och vakande militär var hundrade meter.

I det största lägret i Staden Sittwe i norra Burma hålls så många som 140 000 muslimer instängda, enligt källor till Ekot. Ingen av biståndsorganisationerna som förser lägren med mat vågar uttala sig öppet med risk för att slängas ut ur landet.

För två år sedan förekom svåra sammandrabbningar mellan muslimer och buddister och det är sen dess muslimerna hålls instängda, för sitt eget bästa enligt militären.

Det är i norra Burma konflikten mellan buddister och muslimer är som värst och det är där lägren uppstått. Där utgör muslimerna 25 procent av befolkningen. I Burma som helhet utgör muslimerna bara fyra procent.

Huvudmunken We-na-sa-ra i Sittwes största kloster förklarar att muslimerna är onda människor. – De vill döda oss buddister, de måste slängas ut ur landet, säger han.

En folkräkning för att avgöra rätten till medborgarskap pågår just nu i Burma. Av rohingyas, som den muslimska folkgruppen kallas, så krävs det att de kan bevisa att de levt i landet i mer än tre generationer eller att de kom innan britterna tog över hela Burma år 1886.

FN klassar rohingyas som en av världens mest diskriminerade folkgrupper.

-Pettersson lyssnade på SR:s reportage och är förvånad över hur lika det låter i Burma som här. Burmeserna påstår att muslimerna ställer krav på krav och bara kräver mer och mer och nu har burmeserna ledsnat…

Man ska inte elda moskéer eller spärra in människor men hur kommer det sig att det alltid är bråk där muslimer befinner sig och varför ställer inte PK några kritiska frågor till muslimerna…

49 thoughts on “Tusentals muslimer inspärrade i Burma

 1. Hade vi i Europa (i detta speciella fall Österrike) förfarit på samma sätt, hade åtminstone våra kyrkor fått vara i fred.
  Marokkanen på bild har vid flera tillfällen stört gudstjänsterna i den österrikiska ort,som har vänligheten att föda honom.I helgen gick han med ett järnspett till angrepp på kyrkoaltaret,och slog samtidigt sönder olika äldre statyer,och andra sakrala saker.
  Nu är frågan,kommer han till deras paradis eller blir det skärselden ?

 2. Nu får ali sätta sig på skolbänken och inte lyssna på hatiska muslimers lögner om kolonialism och roffande! Att vi har så många dåligt utbildade unga västföraktande också i Sverige är riktigt obehagligt. Men alla fördomar om muslimer bekräftas varenda gång de skriver något här. De vill inte ha annat än islam som sitt rättesnöre och föraktar upplysning och bildning. Vilken framtid vi går till mötes!

  • Joy. Nu ljuger du igen. Islam o utbildning går hand i hand. Det första ordet som uppenbarades för profeten Mohammed är just Läs. Joy. Du har mycket att lära. Din okunskap om islam är uppenbar och tydlig. Joy. Kan du förklara för mig hur jag, Ali , skadar dig när jag ber för gud och skänker pengar till behövande o när jag utgår från att va snäll o fredlig mot mina medmänniskor?

   Förklara varför du inte gillar mig.

   • Märkligt det där med utbildning och islam. Var inte er profeten analfabet?
    Varför är analfabetism så utbredd i muslimska länder? Varför tillåts inte flickor gå i skolan? Varför mördas de om de försöker? Har du hört om Malala?
    När arabländer far till afrikanska länder under förespegling att utbilda så blir det Koranskolor för fastkedjade pojkar? Etc, etc.
    Om ni vill leva i västliga länder bör ni försöka anpassa er och lära lite nytt så ni kan hjälpa till i alla de muslimska länder som verkligen behöver litet upplysning.
    Tyvärrr så har vi alltför många här i Sverige som försöker föra Sverige tillbaka till 700-talet. Deras låga uppförande har visat att de inte hör hemma här. Deras uppförande kommer att öppna ögonen på allt fler.

   • Lägg ner, är det synd om dig nu? Du måtte sakna självinsikt.

    Jisses, man mår illa av att veta att ni breder ut er överallt i det svenska samhället, sitter och gafflar om er hatiska gud. Hur kan så aggressiva människor vara framtiden i Sverige? Våra politiker måtte ha tappat allt vett och sans. Hur kan det vara yttrandefrihet att sitta och hota med straff från en gud? Folk fyllda av självhävdelse för att deras gud gillar straff och underkastelse.

    Och du ger islam ett dåligt rykte, jag pratar om dig, inte alla muslimer överallt! Jag svarar på ditt svammel om ditt och datt. Jisses! Det finns inget diskutera, att ge dig de nödvändiga kunskaperna är inte min roll bara för att jag kommenterar på en blogg. Vilka krav du har! Det är obehagligt att se vad islam gör med människor, vad det gör dem till.

   • Joy. Nu snackar du skit igen. Jag frågade dig konkret. Vad har jag gjort dig? Varför hatar du mig utan att ens veta något om mig?

    Klarar du inte av att få svar på tal? Klarar du inte av en vanlig diskussion? Det förvånar mig inte. O var någonstans har jag ställt krav på dig? Kom inte o ljug. Jag förväntar mig inget av er på denna blogg.

   • Ali1948
    När man trycker på ditt namn…………….”Servern hittas inte” !!!

   • Lena. Jag vet. Jag använder en smart server som vilseleder er till fel ip-nr.

    Lätt o trevligt. Däremot är era ip-adresser avslöjade för länge sedan.

 3. Jgarn mfl. Vi är här för att rädda väst. På denna blogg har ni för några dagar sedan rapporterat om ett grundlöggande problem med europas ohållbart låga nativitetstal.

  • Om det nu är så fint med en massa ungar, varför har då dom länder där ungarna kryllar som löss, knappt mat för dagen?

  • Rädda era egna! De behöver fostran så de går att ha i civilisationer. Missionera bland era egna för vilket mörker vi måste kämpa emot i massinvandringens spår och islamiseringen av Sverige. Ni har inget som kan rädda Sverige, bara segregation, apartheid, social ojämlikhet, könsförtryck och religionsförtryck! Lägg ner svamlet, ni imponerar inte med era fantasier. Ni drar ner Sverige i ett svart hål, vi går under av er framfart!

   • Knepigt att kunna svara här. Jag menade i en kommentar längre ner, att en muslims gud måste leva hot mot muslimer, som hotar andra med straff om de inte gör som muslimer vill. Sådan herre, sådan hund, måste man definiera det som.

   • Joy. Vi ockuperar ingen. Folk som kommer hit har flytt undan henska krig. För min del som palestinier flydde vi från israels hemska apartheidregim. Jag har aldrig velat ockupera någon o Sverige är svenskarnas o styrs av Sverige. Så sluta med ditt svammel

  • Det är inte sant att vi behöver er muslimer för den skull. Det finns inga riktiga underlag för det. Däremot har våra politiska ledare i Europa sålt ut sitt folk och inbillat er att ni är framtiden. Det finns många rapporter som visar på hur överbefolkat Europa är och att muslimers barn skulle rädda ett land finns det inga som helst bevis för. Vi ser den otäcka verklighet våra ledare tvingat fram, rulla upp sig inför oss. Och räddningen ligger inte i en mängd folk, det ligger i om de arbetar eller inte! Jag tror att ni missuppfattat betydelsen av vad våra politiker velat.

   • Joy. Jag hånvisade till det som ni på denna blogg själva tagit upp. Eller förstår ni inte vad ni själva säger? Ni påstår att europas nativitet ligger på va 1,2-1,6 beroende pp vilket land man tittar på. O samtidigt påstår samma propagandavideo som pettersson sprider att det krävs minst 2.0 för att ett folk ska kunna fortleva. Vet du förresten hur lite av befolkningen som är 100% svenska?

    O är det vårt fel att ni gör massa aborter som minskar nativiteten o gör er beroende av invandringen?

   • Vilken humor! I vilda östern är det rätta stället, då slipper ni svenskar som inte förstår er aggressiva och krävande religion. Ni är helt enkelt bland likar och kan må bra! Offra dig inte för oss otrogna, er religion imponerar inte. Inte heller era krav på bidrag till allt ni företar er i väst. Ruggigt att en religion ger en rätt att åka till ett land och bara kräva och hota. Funkar det inte kräver man bara mer och skriker tillmälen. Och ökar på med mer och olika sorters våldsamheter.

    Jisses, vilket känslomässigt mörker man måste leva i som muslim!

   • Joy. Ja det var lite humor. Ni behöver det på denna blogg.

    För övrigt brukar du alltid bara peka på en liten minoritet av muslimerna. Vissa muslimer praktiserar inte islam alls o vet inget om islam eller struntar i religionen helt. Är det dem personerna du menar så kan de mycket väl klassas som otrogna eller kuffar. Endast Allah vet vem som är den riktiga muslimen o vem som inte är det.

 4. Och så gör Sveriges Radio en Snyft historia ifrån
  lägret på p1 här om dagen skandal men reportern
  håller på att råka illa ut för att folk blir förbannad att
  hon är där och rotar

 5. Jag har läst om Rohingyas i många år. De kallades förr båtzigenare. De finns i flera länder och är alla muslimer. Många har kommit från Indonesien men det landet vill inte ha dem tillbaka. På vissa ställen lever de i misär men de hatar buddister. De gillar att bränna buddistmunkar levande efter att de hackat av dem kroppsdelar. De skaffar alltid fyra fruar och enorma barnskockar som de vill ha försörjda men Myanmar vill inte ge dem medborgarskap.Det har också kidnappat många småflickor som de våldtar och mördar. Detta har gjort buddisterna förbannade och många menar att de ska följa landets lagar och bara ha en fru och inte göra så många barn som de inte kan försörja.

  I flera amerikanska media tycker man synd om dem och klagar på buddisterna.

 6. Ja detta farliga djur ska givetvis hållas inom dubbla elektriska stängsel. Det håller jag med Burmas folk och dess ledare. Har man rovdjur att utfordra kanske en av dessa fångar kan duga, eller några stycken, vad vet jag. Jag har ju aldrig varit där.

  • Det verkar på denna hatsajt finnas personer som stöder dessa brutala koncentrationslägren o det andra koncentrationslägret i Gaza. Det visar väl på att anklagelser om rasism o nazism mot er är helt korrekt

   • Vet inte riktigt vad nazism och rasism är. Men är det motsatsen till islam, där allt förvandlas till en soptipp, där jag måste mörda kvinnor och barn, där jag måste ha slavar för att ha någon att umgås med, där jag på fullt allvar tror att banka pannan i marken fem gånger om dagen ställer mat på bordet, där allting dåligt är någon annans fel, där jag måste leva som en parasit på andra och den dagen det inte finns någon kvar att parasitera på dör jag. Då är jag nazist och rasist! Dessutom stolt över det!

   • Kurt. IP? Jag använder mig av en webbläsare som styr om o vilseleder till en annan ip. Däremot är era ip-adresser avslöjade för länge sedan. För ni använder inte smart surf;)

   • Det är nog ingen som har vetat om dessa läger förut, men om man som dessa muslimer är massmördare, så tycker jag att de gott kan sitta där de sitter. Det är aldrig tillåtet att gripa till våld, men muslimerna gör det över hela Världen. De skiljer inte på skyldiga och oskyldiga ens. Muslimer fördummar Världen. Du kan ju kolla vad Egyptens president Sisi säger idag. Nu kommer det att bli klappjakt på honom tills han blir avrättad. Kanske du får vara den som skär huvudet av honom. Du kan väl åtminstone anmäla dig villig. Tänk att hänga upp Sisis huvud över din säng. Vilken triumf för Ali1948 konverteraren på islamskinfo.

   • Orein. Din hatiska text förvånar mig inte. Du bevisar här att du gillar dessa koncentrationsläger. Sisi eller isis eller s.k israel. Ja vad ska man säga om dem? Jag fördömer dem allihop. Jag använder inte våld mot dem o tröstar mig med att veta att Allah ser allt o är den som kommer att ge dem de straff de förtjänar. Så enkelt är det.

   • Bara för att man stänger in viss del av befolkningen är man inte nazist per automatik. De stängde in judar, något ni också vill. De ska inte ens ha ett eget land, ni ska ha allt överalkt!

    Ni stänger in våldtagna kvinnor för att de brutit mot hedern, de föder våldtäktsmannen barn i fängelset. Nazism, nej, islam i sitt kvinnohatande esse! Det är mer likheter med nazism och islam om du tittar noga på de två otäcka lärorna som raserar demokrati och frihet. Redan nu stryps svensk demokrati eftersom ni är hatiska och våldsamma, och våra politiker är rädda för och lierar sig med er. Ni tillför inget gott till världen.

   • Joy. Islam är världens bästa religion o det är den snabbast växande religionen i världen. Det finns anledningar till att amerikaner o europeer i tusental konverterar till islam trots gudshatarnas ständiga hatpropaganda o lögner.

    Det tål att tänka på. Joy. Hör vad dessa konvertiter har att säga så förstår du att islam inte går att besegra

   • Ta din straffpredikan och sluta larva dig, ali. Vem fasen bryr sig om din hatiska gudom. Har du inget vettigare att göra av livet än att fantisera om straff från en gud. Inte underligt att muslimer är så rabiata, de måste hota med en osynlig makt som ska göra som muslimer vill! Herregud, hör du inte själv hur dumt det låter? Predika du för dina egna. Ni är obehagliga med era hot och ert demokratiförakt. Tänk själv, din gud klarar sig nog själv ska du se, annars är denne en riktig krake som måste leva på andras hot. Som muslimer gör.

   • Joy. gud klarar sig så klart själv o skadas aldrig av gudshatarna o rassar som sprider hatpropaganda. Så nej. gud har inget behov av oss människor

 7. Inspärrade och muslimer i samma mening är i sanning en bra kombination och beskriver mycket dugligt hur dem skall hållas.

  Inspärrade alltså!

 8. Se bara blicken på detta så kallade folk, med få undantag så är det den iskalla elaka blicken man ser.
  De kan fanimej inte ha någon glädje ikroppen det är bara svart allting…

 9. “För två år sedan förekom svåra sammandrabbningar mellan muslimer och buddister och det är sen dess muslimerna hålls instängda, för sitt eget bästa enligt militären.”
  Varför klagar mussarna? De ska vara glada att militären tänker på deras ve och väl!

 10. Bra fråga, svaret från muslimer är ständigt, rasismen. Alltid är de missförstådda, de som bara vill väl.

Kommentera