Unga används av kriminella


INVANDRING/BROTTSLIGHET. En femtonårig pojke och två vuxna män misstänks ligga bakom den senaste sprängningen utanför ett fastighetsbolag i Rosengård på julaftonskvällen. Personerna är enligt polisen inblandade i en större härva som även omfattar annan kriminalitet och svarta hyreskontrakt.

— Det är kriminella individer som försöker ta över delar och styra olika kriminella verksamheter – från narkotika, vapen och sprängmedel till sådana saker som att jobba kriminellt med hyreslägenheter, att man hyr ut lägenheter svart, säger polismästare Stefan Sintéus vid den presskonferens som polisen kallat till i dag.

Sprängningen utanför ett fastighetsbolag på julafton var den fjärde på kort tid i området Herrgården, som är en del av Rosengård i Malmö. Före jul inträffade två explosioner vid fastighetsbolagets lokaler samt en sprängning vid en bil som stod parkerad några hundra meter bort. Inga personer skadades vid någon av explosionerna.

En 15-åring från området häktades efter jul och misstänks nu för grov allmänfarlig ödeläggelse på julafton. Även två män, 19 och 38 år gamla, sitter anhållna. Åklagaren uppger att de är misstänkta för att ha utfört brottet ”tillsammans och i samförstånd med annan”.

— Det gäller samma sprängning som 15-åringen häktats för. Det pågår en intensiv utredning för att få reda på vad som hänt. Tiden fram till i morgon klockan 12 måste jag ha bestämt om de ska begäras häktade, säger vice chefsåklagare Jenny Lindell.

Det ska finnas en koppling mellan de misstänkta personerna och familjer som nyligen avhysts från sin lägenhet i området.

-Pettersson har noterat att i samma lägenhet som den 15-årige Abdullah bor bor även två män med arabiska namn, varav den ena är 38 år…

15-åring häktad för sprängning i Rosengård

HD.se

 


10 responses to “Unga används av kriminella

 • Fredrik

  Från SvD:

  ”Den senaste svenska mätningen gav vid handen att överrepresentationen i registrerad brottslighet för utrikes födda var 2,5. Ännu högre när det gäller grövre brott: överrepresentationen var 4,2 i kategorin dödligt våld och försök till mord och dråp, samt 5,0 vad gäller våldtäkt och försök till våldtäkt. Sett till antalet brott, i samtliga kategorier, som begicks under mätperioden stod utrikes födda och barn till utrikes födda för sammanlagt 40 procent, enligt Brå.”

  http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/brottslighet-bland-invandrare-borde-oroa-alla-partier_6272110.svd

  Gilla

 • Mr Q

  @Ruben
  Tror att di som segla pu vanned,la ti i Limhamn och sneseglarna som mest va smugglare la till vid Rå vallar…..Som sjöman sa man,att man gick PÅ sjön…Egentligen är det i nuvarande svåra läget i/på landet skit samma….alla normala ser vart vi är i/på väg !

  Gilla

 • Eva A A

  Sänkt straffmyndighetsåldern!!! Är man tillräckligt gammalt att begå brott, är man också tillräckligt gammal att ta sitt straff. Återinför ungdomsfängelser och hem för vanartiga ungar.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  På eller I. Riv upp freden i Brömsebro. Danmark har ju förklarat sig som villiga mottagare av bl a Skåne.

  Gilla

  • Stenbock

   Skulle vara den förste att utbringa min skål för Dannebrogen !
   Har fördelen att från mitt fönster kunna se över till friheten i Danmark…
   Besöker också med jämna mellanrum ”det dejlige landet i väster”

   Gilla

 • Mary Agnes

  PÅ !! Rosengård, inte ‘i’, Pettersson.
  I Malme bior man -PÅ- stadsdelar.

  Precis som fint folk i reservaten i Stockholm.

  Gilla

  • Stenbock

   Vet inte vad ni kallar olika stadsdelar ”i/på” Malme….Men inte f-n säger jag ”på” Malme,när jag passerar genom tunneln ”på” min resa till Kastrup ..Själv bor jag ”i” en mindre ort i Skåne tack o.lov !

   Gilla

   • Ruben

    Genuina ”Skeuååningar” är i alla fall sällsynta ”darrude”. 🙂

    Gilla

   • Susanne

    I Malme. På Limhamn.

    Gilla

   • Ruben

    I Helsingborg säger man på Råå, men det har att göra med att det är gamla fiskelägen. De gamla sjöfararna och fiskarna seglade på Limhamn och på Råå. 😉

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: