Sverige tar ansvar men Tyskland gör det inte


INVANDING. Den senaste tiden har det varit populärt bland våra makthavare att säga att Sverige och Tyskland tar ansvar på asylområdet. Sanningen är att Tyskland inte ens är i närheten av Sverige när det gäller att ”ta ansvar”. Varför låter journalisterna politikerna komma undan med det?

Färsk statistik från Eurostat visar hur det ser ut.

I absoluta tal tog Tyskland emot 130 895 asylsökande under perioden. Om Tyskland hade tagit lika stort ”ansvar” som Sverige hade den siffran istället varit 502 636.

2014-12-19_0945

Eurostat        Affes

2014-12-19_0956


11 responses to “Sverige tar ansvar men Tyskland gör det inte

 • Lars Å Månsson

  Förhoppningsvis smittar den nya tyska sjukan av sig norrut !
  Hittade i dag en karta som visar de städer i Tyskland där stora protester mot asylmissbruket nu sker varje vecka.Från några hundratal i NRW förra året,har nu östra delen av landet blivit det stora centret mot detta missförhållande !
  http://www.sezession.de/deutschland-demonstriert-alle-buergerproteste-auf-auf-einen-blick

  Gilla

 • Argus

  Volymen av asylsökande i år motsvaras av Norrlands största och Sveriges tolfte tätort Umeå som först omnämndes i skrift för exakt 700 år sedan.

  Vi skulle med andra ord behöva bygga ett helt nytt Umeå varje år med universitet, universitetssjukhus, flygplats, järnvägsstation, Europavägar, med mera, med mera, med mera,…

  Eller så sätter vi punkt för vansinnet.

  Gilla

 • Kurt

  Ni vet väl det heter ”Die Dummen Schweden” Jag ha inte hört än så länge ”Die Dummen Deutschen”. I Tyskland ha gemene man börjad gå på gatan och protestera mot detta vansinne, Tysken börja säga ifrån.
  Här i Sverige ha jag inte set det en så länge. Ni titta surt på Tyskland, istället för att gå ut och protestera mot skiten.

  Gilla

  • Lena

   Kurt :
   Du skriver svaret, ” Die Dummen Schweden”, kommer troligtvis aldrig att göra det som tyskarna gör nu, för det finns en ingrodd konflikträdsla och ett desperat konsensustänkande i Landet Sverige. Men vem vet när det vänder och konsensus talar då blir det kanske kraftigare resultat än på andra ställen.

   Gilla

   • Kurt

    Lena.
    Detta konsensustänkande duger när ni ska planera inredande av fika rummet, eller vilken färjelinie ni ska supa är fulla på vid den årliga företagsfesten. Men i denna fråga måste man kämpa för det man tro på, Fuck konsensus detta gynnar bara de krafter vi ha emot oss, de kommer att knulla oss i röven utan vaselin med ”konsensus”

    Gilla

   • Kurt

    Jag såg det i Köln men när man höll på i Köln protesterades i många fler Tyska städer mot massinvandringen, så lägger man dessa städer ihop var de många fler än vänsterpacket i Köln. Vänta detta är bara början. Jag ha ett brett kontakt nät både i Tyskland, Österrike Schweiz och Holland och det bubblar och jäser i dessa länder. Skillnaden är här i Sverige jäser det inte ens!

    Gilla

  • Lars Å Månsson

   Nja läs följande Kurt och tänker över noch ein mal…..
   http://www.bild.de/regional/koeln/flucht/killer-flieht-bei-weihnachtsmarkt-besuch-39043996.bild.html
   För er som inte läser tyska handlar det om samma dåliga omdöme som i Absurdistan.Man tar ut en dömd mördare ur det dårhus han sitter i.
   I nog därmed en kvinnlig ”vårdare” blir av med honom mitt ibland julmarknadsstånden i Köln ! Mannen är mycket farlig,och en stor apparat har satts igång för att söka finna honom,innan nästa mord sker….

   Gilla

 • Rannug

  Vem tar ansvar för den ökande brottsligheten?

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  Men har ni inte hört den ”dumme scwheden” Ja måste instämma tråkigt nog är jag också svensk men hör inte till de 87% rasisterna

  Gilla

 • Stenbock

  Nu börjar importörernas eftersträvade lönedumpning så smått ge positivt resultat.Även om detta pågått i årtionden,har svensk PK-press först nu nosat upp denna nyhet,av tidigare okända förekomsten i Absurdistan :
  http://hd.se/helsingborg/2014/12/19/skarpt-kontroll-efter/
  Tror man kan finna samma fenomen inom hundra andra branscher än enkom bland kabelgrävarna ! 😉

  Gilla

 • Grune

  Sverige har alltså lika många asylsökande som Schweiz, Danmark,Österike och Polen har tillsammans. Alltså 2:an, 3:an, 4:an och nr. 17 i listan ovan.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: