Åsele prioriterar…

…eller ska vi säga att Sveriges politiker prioriterar.

Åsele kommun med sina knappa 1 800 invånare gör en prioritering, eller egentligen är det väl Sveriges riksdag och regering som gör detta.

Lagom till jul kommer beskedet att demensboendet Tallmon i Åsele kostar för mycket och att en nedläggning planeras. Genom att lägga ned äldreboendet och säga upp personal, räknar kommunen med att spara 4 miljoner per år. Källa: SVT

Tidigare i år stod Bert Karlsson och ville göra om Åsele Wärdshus till ett asylboende för 200 personer. I augusti var det lite oenighet, men känner vi Bert lär Wärdshuset snart inhysa 200 syrier, somalier och eritreaner. SVT

Bert Karlssons bolag Jokarjo fakturerar Migrationsverket 829 000 kronor per dag. Tänk, vad skulle inte de pengarna göra för de gamla på Tallmon i Åsele och personalen som jobbar där?

Sverige prioriterar, men det tror jag inte Åseleborna förstår.

12 thoughts on “Åsele prioriterar…

  1. Fyra miljoner (4) för att sköta om dementa som en gång hjälpte till att bygga upp Sverige ser kommunen som en stor summa och måste avveckla det är helt otroligt och skamligt.

    Fyra miljoner (4) kostar det att sköta om c.a 4 stycken ”ensamkommande barn” som i många fall Migrationsverket inte vet ålder och identitet på men som får möjlighet att bli försörjda ändå.

    Om det skulle komma 200 icke ”ensamkommande barn” så är kostnaden c.a 22 miljoner per år för kommunen.Dom två första åren betalar staten – de vill säga vi alla skattebetalare dessa 22 miljoner.Efter det är det kommunen själva som får stå för kostnaden och enligt uppgift får varje ”flykting” 310.000 kronor i årsinkomst,ja lite mer än vad vårdare till dementa tjänar.
    Socialdemokraterna lurar arbetarna.

  2. Vänta nu lite? Spara pengar? Detta äldreboende har väl
    precis som alla andra äldreboende i Sverige kört med
    underbemanning när det gäller vårdpersonal, när det
    handlar om det nya Frälset invandrare brukar det ju

    krävas en personal per intagen, åtminstone är det
    så bland dom ensamkommande skäggebarnen,
    och hur ska dom kunna spara pengar då? När det
    handlar om dom dementa så är det inte gratis för
    dessa att vara på ett sådant hem, det mesta av
    deras futtiga pension brukar kommunen norpa till sig,.

    • Jamen du förstår, det är Migrationsverket o staten som betalar, och då är det ju heeeelt andra pengar som kommer från tja, inte vet väljarna så noga varifrån. Det är hopplöst att höra vissa säga att den här dyra verksamheten kostar x kronor för kommunen och är alldeles för dyr, men den där verksamheten är ”gratis” eftersom staten betalar. Försök att förklara att det faktiskt alltjämt är skattepengar som skulle kunna användas på annat sätt. Det är många gånger som att tala med en vägg.

  3. Aldrig att jag i djupet av min själ och förstånd kunde tro att jag kunde känna ett sådant avgrundsdjupt FÖRAKT för mitt land Sverige.

    • Det är väl inte Sverige Lena, utan politikerna och de politiskt korrekta och det nya frälset som du ogillar eller föraktar. Om det håller jag med dig. Nå blev det någon mer musikafton för er. Jag såg något om Moondance men fattade nada. Det gör man ju innan man blivit invigd eller invägd som alla atleter före tävling i styrkegrenar.

      • Olli : Självklart är det som du skriver men jag blir så upprörd att jag inte uttrycker mig korrekt.

      • Olli vi hade ”jamsession” på söndagen där alla fick presentera sin favorit, underligt nog så hade vi relativt lika musiksmak.
        Vi är alla i ungefär samma ålder, gamla. Så medborgarskap är ingen gräns och samtliga har en gång varit det förhatliga ”hippies”, även jag.

  4. sju klövern är århundradens värsta rasister och som jag anser de grövsta tjuvar genom alla tider. Rasist mot sitt eget folk dessa sju med fredrik i spetsen. Numera är det inte sju klöver mer utan en soppa på en spik, allt är rent åt helvete.

Kommentera