Kriminell belönas

En av Malmö Syds nya brandmän har en gedigen kriminell bakgrund. Nu rekryteras han som brandman p.g.a. hans etniska tillhörighet och det har rört upp känslor.

2003 attackerades ett ungt dansk par när de tältade på Klagshamns udde i Malmö. Åtta ynglingar dök upp, stal parets tillhörigheter, misshandlade de bägge grovt och våldtog kvinnan framför ögonen på pojkvännen.

Den tongivande 17-åringen, som var på permission från ett ungdomshem, dömdes till 23 månaders sluten ungdomsvård. Ytterligare sex i gänget dömdes till ungdomsvård i mellan åtta månader och ett år. 17-åringen dömdes också att betala ett skadestånd på 183 000 kronor. En i gänget var Kushtrim Rugova. Källa: Helsingborgs Dagblad

2009 bestämde sig Räddningstjänst Syd för att införa en gräddfil för personer med invandrarbakgrund. Med stöd av ESF-fonden såg Räddningstjänsten till att genomföra en tio månaders utbildning för invandrare. Normalt är att brandmän måste genomgå en eftergymnasial SOM-utbildning på två år, innan de  kan vara aktuella för yrket. Ilskan pyrde bland brandmännen som ansåg att detta var en särbehandling p.g.a. människors etnicitet och Kommunals ombud såg detta som en gräddfil för invandrare. Räddningstjänst Syd påskyndade dock projektet för att de ville ha in personal med invandrarbakgrund, för att kunna agera i de invandrartäta områdena på ett helt annat sätt. Källa: Sydsvenskan

Fria Tider har nu avslöjat att Räddningstjänst Syd fortsatt sin linje med att särbehandla ny personal. Kvotering är nu viktigare än kunskap, vilket inte ses med blida ögon av de brandmän och kvinnor som genomgått den 2-åriga SOM-utbildningen. Anonyma brandmän på Räddningstjänst Syd, berättar att ledningen styr med järnhand och gör sig av med personal som vågar opponera sig mot sättet att rekrytera och jobba. En av de som nu fått ett jobb som brandman hos Räddningstjänst Syd är Kushtrim Rugova. Minns ni namnet? Precis, han är en av de ynglingar som rånade, misshandlade och våldtog på naturområdet Klagshamns udde 2003. När detta kom till kännedom, rasade brandmän från hela Sverige och Räddningstjänst Syds Facebook-sida fylldes med kommentarer. Rugova tillhör de invandrare som gått den tio månader långa EFS-utbildningen och som fått jobbet p.g.a. sin etnicitet. Vad kvinnliga brandmän anser om gräddfiler för invandrade våldtäktsmän vore intressant att höra, men den aktuella Facebook-sidan stängdes snart ned och det brukar vara ett bevis på att kritiken inte varit nådig. Källa: Fria Tider

Räddningstjänst Syd utmärkte sig i valrörelsen, när de agerade på ett väldigt märkligt sätt under Jimmie Åkessons besök men alla brandmännen ställde sig inte bakom detta pajaseri, vilket Pettersson tidigare skrivit.

På DI har man skrivit ett antal artiklar om just Räddningstjänst Syd, där vi bl.a. får läsa om rutinerade brandmän som slutar p.g.a. kovoteringshysterin och hur välutbildade poliser som söker till räddningstjänsten ratas till förmån för kvinnor som haft kontorsjobb under sina yrkesverksamma år. Källa: DI

2010 skrev Kvällsposten en artikel om brandmän som hotar att inte utföra sina jobb, som de anser blivit farligare p.g.a. många kollegors bristfälliga utbildning. En rökdykare är kritisk till Räddningstjänst Syds kvoteringspolicy och säger så här: ”Arbetsgivaren bryr sig inte. Tyvärr är det så illa. Vi skickar in folk när arbetsmiljön inte är säker. Den är direkt livshotande.” Källa: Kvällsposten

2012 skrev Kent Ekeroth (SD) en interpellation till dåvarande försvarsministern Karin Enström, angående kvoteringsivern inom brandkåren. I interpellationen står bl.a. detta självklara: ”En brandkårs viktigaste uppgift är att rädda liv, inte uppfylla politiska mål om att spegla befolkningssammansättningen i landet.” Läs hela här

Hade denna skrivits och fått genomslagskraft redan 2010, hade kanske Simon Wallmark från Stockholm fått tjänsten som brandman. Minns ni historien där Wallmark, som trots en examen i räddnings- och säkerhetsarbete och flera år av praktik inom räddningstjänsten, ratades till förmån för personer utan vare sig utbildning eller erfarenhet i yrket? Södertörns Brandförsvarsförbund hade nämligen beslutat sig för att inför ett kvoteringssystem för sin nya personal. Därför anställdes fem kvinnor och fem utomeuropeiska invandrare, med så vitt skilda yrkesbakgrunder som nagelskulptris, kock och frisör. Wallmark stämde Södertörns Brandförsvarsförbund på 100 000 kronor och vann målet. Källa: Centrum för rättvisa

Nu tillhör jag de som anser att man som person inte ska dömas livet ut för det man en gång gjort, sagt eller skrivit. Har man sonat sina brott, har man gjort det och återgår vi till våldtäktsmannen och brottslingen Kushtrim Rugova, är han förmodligen inte samma person idag som 2003. Det man ska kritisera är att han fått sitt jobb p.g.a. etnisk särbehandling och diskriminering av andra grupper (vita män med utbildning). Ska också tilläggas att en människas förflutna ska kunna förlåtas, även om man tillhör ett parti som inte faller media i smaken. Jag syftar här på Sverigedemokrater som media jagar med blåslampa för något de sagt eller gjort för 10 år sedan

Räddningstjänst Syds webbsida

16 thoughts on “Kriminell belönas

  1. Hur skall det bli i ett land där kriminalitet och terror-islamister lovordas ?
    Läste just en rubrik slaskorganet i X-pressen,där man prisade en död ”svensk” IS-terrorist.Hans föräldrar och anhöriga prisade honom,och förklarade att som ”martyr” är man aldrig död !!!!!
    Hur i hel-ete kan man plita ner sådana rader i en tidning ?

  2. ”Förlåtas” instämmer till viss del, men just våldtäkt är nog svårt att förlåta. Möjligen förstå, men förlåta , nej.

  3. Nej inte efter något sådant borde ny chanser ges… Han borde få sin jävla räkmacka uppkörd i arslet samt utvisas på livstid!!

  4. Jag instämmer till viss del, men skrivit nej där finns det ingen pardon. Det glöms aldrig och ligger som en fotboja på livstid.

  5. Skjut de jävlar som de asocial ohyra de är, bara man bete sig djävlig nog så bli man belönad, vad är det samhället gör? I stort set vad munkarna i England gjorde för 1000 år sen köpte sig fri när Nordmännen knakade på, det är exakt det vi gör idag under andra former.

  6. Jag kommer att tänka pa en historia som drabbade mina vänner. De kom till Sverige som utbildade veterinärer (5 ars universitet)! Efter att de var tvungna att läsa ”en gang till” i Uppsala att fa svensk Legitimation har de sökt jobb i Malmö. Alltsa efter 8 ars akademiska studier!!!!!!!! Under studietiden i Uppsala har de arbetat flitigt i hemtjänsten att finansiera studierna, alltsa deras arbetslivserfarenhet i Sverige sträckte sig bara till ”hemtjänsten”. Pa arbetsförmedlingeni Malmö har de ställt fragan: vad har ni arbetat med här i Sverige? De svarade att det var bara lite hemtjänstjobb som försöjning under studietiden………Jasa…..sa hon: vi har Gott om jobb här i Malmö inom hemtjänsten………Det aterspeglar mycket hur man behandlade man ”nyttiga” invandrare och vad man gör med de ”onyttiga! ”Finns det överhuvudtaget normer i Sverige?

  7. I Stockholm har vi den grovt kriminelle *aulo *oberto, som belönas med tv program mm. Man undrar hur det står till med empatin hos svenskar.

  8. Gryningspyromanen kanske har en framtid här? Någon form av symbios, vi kommer och tutter på, sen släckar vi, håll era kvinnor inomhus bara. Nä han är ju inte invandrare, men tillhör väl en minoritet?

  9. Visst är det så att brott ska anses sonade efter avtjänat straff. Dock finns det yrken i samhället som för alltid är uteslutna för dömda personer. Bland de yrkena märks särskilt polis och brandman.
    Inget förvånar längre dock. Om jag bodde i Malmö skulle jag nog skaffa en brandsläckare och hoppas på det bästa… Inte skulle jag ringa brandkåren om det började brinna.

  10. Ja se på de som stjäl vår välfärd och förser sig själv och andra utländska personer med våra tillhörigheter ( vår välfärd) Se som de roffar åt sig mångmiljonbelopp varje år. Se också hur verklighetsfrämmande dessa politiker är. Inget straff trots så grov stöld från det Svenska folket ? Bara kriminellt lönar sig i Sverige, jag tror det är det värsta landet i Europa.

Kommentera