SD snart större än M? *uppdaterat

Det jäser i de moderata leden.

Det är inte bara väljare som flyr Moderaterna. SVT har i en enkät visat att partiet är oerhört splittrat i migrationsfrågan. En fråga som får allt större uppmärksamhet och en fråga som kommer att dela landet på ett högst påtagligt sätt. I SVT:s enkät svarade mer än hälften av de kommunpolitiker som fyllde i enkäten, att de vill minska volymerna på antalet asylsökande och börja ställa högre krav innan man får uppehållstillstånd.

Vi har förut sett moderater som gått ut med krav på striktare regler och minskade volymer. Då har partipiskan snärtat till och rösterna tystnat. Den här gången tror jag det är allvar. Partiledningen vill dock inte lyssna, utan ämnar fortsätta på Reinfeldts destruktiva väg där sex procentpartiet Mp dikterar villkoren.

Källa: SVT

Elisabeth Svantesson uppträdde i Aktuellt igår kväll och där påpekade hon att migrationsuppgörelsen med Mp kvarstår. Inte ett ord om minskade volymer, utan bara flosklerna om fler jobb, fler bostäder och en utveckling av integrationspolitiken (fler miljarder m.a.o.)

Se intervjun från igår. och lyssna gärna på de här orden från en av de ensamkommande i Höganäs.

Elisabeth Svantesson är riksdagspolitiker och f.d. minister i Sveriges regering. Dåligt minne har hon trots det och det borde väl vara oroväckande? Tydligen minns hon inte vad hon själv skrev i två debattartiklar från 2008 och 2009. Hon borde kanske bli påmind och det hoppas jag att SD:s företrädare uppmärksammar i kommande debatter.

Bo Frank från Växjö tillhör de moderata kommunpolitiker som öppet kritiserat svensk migrationspolitik, även om han ibland svängt lika ofta som berg o dal-banan på Gröna Lund. Så här skriver han i sin dagbok.

SkärmklippLäs hela texten här.

Nu har ju Moderaterna säkrat sin framtid, genom att ett antal MUF:are visat att de inte accepterar annat än Reinfeldts väg mot ett Sverige i haveri.

Två av MUF:s ledande företrädare skriver i en debattartikel att de oroas över utvecklingen i migrationsfrågan. De vägrar ta ställning för en mer restriktiv asylpolitik, utan vill tvärtom att Sverige ska öppna sina dörrar på vid gavel.

Källa: Aftonbladet

En av de två är MUF:s nya ordförande Rasmus Törnblom, som den 22/11 intervjuades i DN, där han förkunnande att MUF ska fortsätta bedriva en liberal migrationspolitik och att han är oroad över att fler nu pratar om en mer restriktiv linje.

Källa: DN

Den andra MUF:aren är Oliver Rosengren som i en ordväxling på twitter uppmanar journalister att inte lyfta fram fakta när det gäller svensk migrationspolitik. Detta skrivet efter att Ivar Arpi i november publicerade en utmärkt artikel om Migrationsverkets förfall (läs den om ni inte redan gjort det). I ordväxlingen deltar också KDU:s Sara Skyttedal, som utbrister följande till ungmoderaten Rosengren: ”Det var det sjukaste jag hört från en alliansföreträdare”.

Källa: twitter

Ivar Arpi svarar inte bara Rosengren på hans twitter, utan också i ett blogginlägg på Neo där Arpi numera figurerar.

Källa: Neo

Om nu fler än hälften av de moderata kommunalråden kräver en mer restriktiv migrationspolitik, utan att Kinberg-Batra och partiledningen lyssnar, tror jag inte att bara fler väljare flyr partiet. Jag tror också att ett antal moderata kommunalråd inser att inget lär förändras i Moderaternas migrationspolitik och att de därför gör väljarna sällskap och lämnar partiet.

Fortsätter Kinberg-Batra på den inslagna vägen är det bara en tidsfråga innan SD passerar M i opinionsmätningarna. Glöm inte var ni läste detta först.

Ps.  Jag tror också att KD kommer att tappa väljare till SD och jag skulle inte förvånas om en person som Sara Skyttedal byter parti och tar med sig ett betydande antal KDU:are.

*Uppdaterat 09:20

Ytterligare en spricka har uppstått mellan partiledningen och de moderata kommunpolitikerna.

Denna gången rör det LAS som man vill förändra. Även i detta fallet var det Reinfeldt som bröt partiets tidigare linje och i det här fallet för att blidka vänsterväljarna. Det framstår nu allt tydligare att Fredrik Reinfeldts sätt att leda partiet inte setts med blida ögon ute i kommunerna. 

 

17 thoughts on “SD snart större än M? *uppdaterat

 1. 30 000 tusen ensam kommande barn i 15- 25 års åldern om bara 1 % är is anhängare räcker det till ett terrordåd av gigantiska mått i Sverige men det är väl det som skall till innan7klövern vaknar……….

 2. När moderaterna förstår att den vansinniga asylinvandringen inte finansieras krona för krona samt om man synar många andra av m hjärtefrågor så kommer korthuset att falla. Många moderater är välbeställda och kan således flytta om det blir för mycket mångkultur. Långt ifrån alla socialdemokrater är välbeställda och kan inte flytta när området blir negativt berikat, så rent logiskt borde nästa väljarflykt ske från S till SD.

 3. Om inlägget – hell yeah, glädjande och hoppas på ändring snart då detta är olidligt! Går inte en dag utan man hör nya ting dessa begåvade individer hittar på!

 4. Bra Batra fortsätt med din invandringspolitik, Ju snabbare kommer Sverige
  få en Statsminister som i första hand tänker på Svenska folket.Jimmy krya på dig..

 5. Det låter väl bra att vi blir fler facister, nazister, rasister och främlingsfietliga. Och dom flesta nya är moderater.

 6. Die Gedanken sind frei – tankarna är fria – är en tysk politisk sång från mitten av 1800-talet som använts för att stärka kampandan, inte minst under motståndet till Hitler. Kanske läge att damma av den svenska versionen nu. Tankarna är fria – även om slaskpressen och SStv gör allt för att styra moderatväljarna och -personalen inför de val som vi kan göra i vår. Så klart moderaterna känner sig pressade när deras egna förtroendepersoner lägger sina röster på SD.

  • När jag såg honom i Gomorron satt jag faktiskt och funderade på vilket otroligt radioutseende denne man har, för där i TV studion såg han allmänt frånvarande ut rullandes och blinkandes med ögonen då Lodenius talade.

   Och inslagen igår om Ms invandrings och migrationspolitik var som taget från skolboken om hur man förlorar väljare. Kommunalråden talar om att det räcker nu, det fungerar inte med dessa volymer. Och i studion står Svantesson och talar om förbättrad integrationspolitik, jobb mm.

   Om svenska ungdomar inte får jobb utan måste resa till Norge, hur, HUR ska då invandrare kunna få ett jobb?

   Och då menar jag ett riktigt jobb som inte finansieras av staten via bidrag i olika former.

   Gymnasiekrav ställs på alla jobbsökande vare sig det är nödvändigt eller inte för jobbet, ska detta krav slopas för invandrare eller vad tänker Svantesson?

   M kommer göra ett katastrofval om inte AKB lyssnar på det ökande mullret inom partiet. Men förhoppningsvis inser hon det först den 23 Mars.

  • haha, skall inte hålla tillbaka vad jag anser om denna – mera än att stallet längtar efter hästarna som flydde i all hast!

 7. Märkligt att ett parti som m som är för lag och ordning släpper in 100 000 asylsökande per trots att de vet att nästan all grov brottslighet kommer från den kategorin.

 8. En polis och gammal Moderat i en mindre Svensk stad skriver på sin Facebook:

  ”-Jag är Moderat i själ och hjärta men jag tänker rösta på SD i valet 22 mars.”

  Tilläggas bör att denne Moderat och polis har varit ledande inom Moderaterna på orten. Han ”vågar” alltså säga det öppet!

  Jag tror att det kan bli ett riktigt ras för M i mars. Sveriges elakaste man Fredrik Reinfeldt har dessutom stuckit kniven i ryggen på Moderaterna genom sitt senaste galna utspel. Han har genom det uttalandet försatt AKB i en omöjlig situation.

  Och det gjorde svinet helt medvetet!

  • PS. till Stefan

   Själv gammal KD-are. Och känner andra som också var det innan SD blev det självklara valet.

 9. Realpolitik är det som medborgarna i flertal värderar. Denna karusellpolemik som pågår där vanliga dödliga lagomsvenskar anses behöva förkläden i sin demokratiska utövning, där inser alltfler att de är utnyttjade i de folkvaldas spel sinsemellan, som syftar till makt, oavsett vad den leder till. Ett antal av de folkvalda, liksom många medborgare, klarar inte längre av att tiga. Moderatvalda ligger närmare den tröskeln än övriga. Snart brister fördämningen och det blir ketchupeffekt. Det blir intressant… Vi kommer nog alla att bli överraskade och förundrade. Men politikerföraktet får bara mer näring, i sådant fall. Hur kunde man ljuga?
  ”Sanningen ska göra er fria” är ett sant uttalande, men fria till vad? Nya lögner?
  Utvecklingen går med stormsteg … fram och tillbaka.

Kommentera