Nya arbetarepartiet Socialmoderaterna


Uppdaterad 10/12-14:

I dagens lokaltidning fortsätter bråket kring moderaternas avhopp från Alliansen och samverkan med Socialdemokraterna. Vårat nuvarande och numera bortspelade kommunalråd, Kjell Sjölund (C), kallar det hela för ”ett stort svek”. Man har gått bakom ryggen på övriga i Alliansen och förtroendekapitalet är förbrukat när det gäller moderatledningen i kommunen.  Likartade uttalanden kommer från övriga partier i fd Alliansen. Stig Palmquist (FP) tycker att moderaternas agerande ”inte är anständigt”. Björn Rubensson (KD) är ”överraskad”.

Kjell Sjölund påstår att han försökt få till föra samtal med övriga partier för att skapa en bredare samverkanslösning. Av tidigare tidningsartiklar i vår lokaltidning så framgår att SD i vart fall aldrig blivit kontaktade. Hade Kjell Sjölund gjort det så kanske han sluppit lämna kommunalrådsposten.

Säga vad man vill om vår lokala sossepamp, men Lusharpan kan konstatera att han lyckats med något som Stefan Löfven inte lyckats med, nämligen att spräcka Alliansen. Återstår att se vad det är för ett stort fläskben som han erbjudit Moderaterna för att dessa ska hoppa över skaklarna. 

TIDIGARE. Här nere i Sveriges reservhuvudstad har vi blivit begåvade med ett helt nytt parti, Nya Socialmoderaterna. I nätutgåvan av vår lokaltidning kan man läsa att moderaterna har sagt upp överenskommelsen om  valtekniskt samarbete med C, FP och KD under mandatperioden. Anledningen är att oppositionens budget förslag, med stöd av SD, antogs under senaste kommunfullmäktigemötet. Nu förs istället diskussioner om ett samarbete med Socialdemokraterna.

”Karlsborg befann sig redan i november i samma situation som riksdagen är idag. Det är en besvärlig situation. Det är tråkigt när man inte får gehör för sin budget, men det gäller att hitta långsiktiga stabila lösningar inte minst för samhället Karlsborgs kommun” säger Bo Waller (M).

Lusharpan inser att det Bo Waller menar med ”besvärlig situation” är att man kanske skulle tvingas att prata med Sverigedemokraterna och att målsättningen att undvika detta kräver i stort sett vilka lösningar som helst. Sedan är det ju faktiskt så att Karlsborg befunnit sig denna situation sedan dagen efter valet, då SD så länge den konventionella blockpolitiken bestod var vågmästare i Karlsborg. Uppoffringarna för att få sitta kvar vid köttgrytorna kan uppenbarligen inte bli tillräckligt stora för moderaterna.

Sedan kan man ju alltid fundera över på vilket sätt SD skulle sabotera långsiktiga och stabila lösningar för kommunen.

Lusharpan tycker att det ska bli spännande att se hur hårt partipiskorna kommer att vina över denna okonventionella lösning. Om inget hörs så kanske detta är något för Stefan Lövén och Anna Kindberg-Batra att fundera över.

I praktiken kan man konstatera att politiken i Karlsborg i framtiden bara kommer att innehålla 2 block, Sverigedemokraterna och resten. Lusharpan undrar om C, FP, KD, MP och V i fortsättningen betraktar sig som oppositionspartier eller stödpartier eller . . . . ??


3 responses to “Nya arbetarepartiet Socialmoderaterna

 • Grune

  När ”Lusharpan” skriver att dom tar till vilka metoder som helst så ser man det nu när Korkskallarn diskuterar lagar som skall hålla SD utnför inflytande. När 7-klövern beter sig på detta sätt så undrar Grune om inte sd kommer att få egen majoritet efter valet. Håller tummarna.

  Gilla

 • Ojdå

  Presenterar bara SD en politik som kan accepteras av de andra går det nog att hitta lösningar.
  Sen är ju det där med negerbollar eller kladdkaka som måste lösas.

  Gilla

  • Anna

   ”Sen är ju det där med negerbollar eller kladdkaka som måste lösas”

   Eller tryckas ner i halsen pa de som pratar dumheter………

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: