Hugg ner regnskogarna!


INSÄNDARE.

Hugg ner regnskogarna!

Javisst, det är en provokativ överskrift. Inte bara de länder som har regnskog, utan hela världen behöver regnskog och alla andra skogar och växtlighet för överlevnad. Växtligheten tar upp koldioxiden som vi andas ut efter att ha laddat på med luftens syre, dvs vi lever i symbios med växtligheten i ett samspel som bildar ett ekosystem.

Men nu har Reinfeldt varit uppe och flugit (och skitat ned luften, flygplan är närmare ozonskiktet än min bil är). Han har då sett att vi har en massa skog i Sverige, sannolikt i hela Norden också. Skogar som är obebodda. Så Reinfeldt konstaterar att ”Det finns oändligt mycket mark och skog. Det finns mer plats än man kan föreställa sig. De som säger att landet är fullt måste ju visa var det är fullt”.

Att Arnstad verkar ha tappat hela skruvlådan är ju bekant, men även Reinfeldt platsar tillsammans med fejkhistorikern i samma skruvlösa grupp. Sannolikt är det samröret med MP som resulterat i Reinfeldts uttalande. MP har ju noll koll på miljöfrågor, det har ju t ex Romsonskan redan bevisat.

Den svenska skogen har bidragit till Sveriges rikedom och välstånd i flera hundra år.

Gustav Vasa, ca 1496-1560, ville öka skatteintäkterna till staten, även om staten på denna tid var kungen själv. Finland tillhörde ju Sverige så det blir litet märkligt att säga att han tog hit finnar som fick bosätta sig i skogstrakterna för att odla upp skogsmarken och bygga bostadshus. Förvisso fick finnarna några års skattefrihet innan beskattningen trädde i kraft och kungen kunde sko sig. Det var inte bara det s k Klubbekriget som fick finnarna att komma över hit. De hade dessutom bränt upp sina skogar genom sitt svedjebruk och behövde nya skogar att svedja för att kunna bedriva jordbruk och livnära sig. Eftersom man bara kan odla en viss tid på svedjemark måste man svedja ytterligare skog. Till slut får man ett ”ökenlandskap”, dit tydligen Reinfeldt vill för att känna sig hemmastadd.

Men det blev förbud mot svedjebruket då man började inse skogens värde. Och skogen har varit en av våra stora exportvaror som bidragit till landets välstånd. Det måste vara dessa skogar som nu Reinfeldt vill skövla för att befolka med invånare från tredje världen. Och då förstår man samtidigt varför vi inte behöver ha läskunnigt folk, de behöver bara kunna hantera elden.

På Wikipedia kan man läsa följande om svedjebruk:

När svedjemarkens växtkraft har förbrukats får den växa igen med skog under 3–10 år och ersätts av nyröjd sved i närheten. Eftersom en svedjemark ger skörd under bara några år måste man tillämpa ett slags växelbruk och låta åkern vila några år för att den skall återfå växtkraft. En allt för kort omloppstid kan snabbt förstöra möjligheterna att bedriva svedjebruk. I regnskogs- och savannområden är svedjebruk en ekologisk men ineffektiv produktionsform och förmår inte trygga det ökade behov livsmedel som beror på befolkningstillväxten. Svedjebruk är inte heller ur samhällets synvinkel något framsteg eftersom det inte sporrar till ökad produktivitet eller social strukturomvandling. På sveder i regnskogarna odlas främst grönsaker, rotfrukter och stärkelseväxter. Majs, bönor, banan, maniok och jams hör till den dagliga basfödan i de tropiska utvecklingsländerna. Men regnskogarna minskar i allt snabbare takt, och därför är även svedjebruket en produktionsform och livsstil på tillbakagång.

Det är min kursivering. I våra skogsområden är det svårt att odla majs, bananer, maniok och jams. Ca 60% av Sveriges yta utgörs av Norrland. Om man ska tala om odling i våra nordligare delar så måste man se till vad som kan odlas i stor skala för att bidra till livsmedelsproduktionen. Raps går inte, inte heller sockerbetor, vete, vissa grönsaker och frukter etc.

Så jag undrar vad Reinfeldt har tänkt sig att folk ska livnära sig av, när skogarna i vårt land skövlats. Befintlig stadsbebyggelse är ju under konstant angrepp av förstörelse och bränder, så snart har vi väl också stadsöknar. Allt för att nyanlända ska känna sig hemma.

Nä, frågan är om Reinfeldt har börjat göra pappa Bruno sällskap med flaskan, eftersom flygturerna över Sverige verkar ha gått litet väl hårt åt Reinfeldts huvud. Eller så har det varit syrefattigt så där högt upp i maktens boningar som han befunnit sig i under 8 år.

Det är ju tur att Reinfeldt inte är statsminister längre utan Löfven som värnar om miljön,och vill minska användningen av fossila bränslen med 90% fram till 2050 (AB Debatt 2013-06-27). I samma debattartikel säger S att socialdemokratin ledde omställningen från Fattigsverige till välfärdsland.

Då undrar jag: Varför i herrans namn vill de nu riva alltsammans???

S+MP står ju bakom miljöförstöring i stor skala med bilbränder, brandskum, bomber, molotovcoctails m m och anser att det är helt OK med förstörelse av stadsmiljö.

Nu är ju Reinfeldt uträknad. Men Löfven finns kvar, en person vars morfar var aktivt verksam nazist. Löfven försöker slingra sig undan med att han aldrig fick lära känna morfadern. Men äpplet brukar inte falla så långt ifrån päronträdet, så han bör hålla tyst med sina uttalanden om att SD är fascistiskt. Även med tanke på S bakgrund med institut för rashygien och lagar lagar om tvångssterilisering Löfven bör också tänka på att han inte är någon kung från medeltiden, där kungarna gjorde anspråk på att makten kom direkt från Gud.

Lilla My

-Pettersson undrar om inte Reinfeldt, när han var uppe och flög, tänkte på Hitler och Hitlers efterträdare, islamisterna, och deras krav på Lebensraum (livsrum)…


3 responses to “Hugg ner regnskogarna!

 • Benny

  Rheinfeldt fortsätter konsekvent att propagera för sin politik och sina klienter inom näringslivet som vill ha lönedumpning, hög arbetslöshet, tillgång till billig arbetskraft, avveckling av Sveriges sociala struktur, avskaffande av välfärdsstaten m.m. Om allt detta har han ju skrivit i sin bok, man gjorde precis samma misstag som med Hitler och Mein Kampf, man tog inte boken och dess innehåll på allvar.

  Gilla

 • Fjodor

  Med Reinfelts logik kan vi skicka asylanterna till norpolen eller varför inte Sahara. där finns massor av plats och ingen som klagar över att de kommer dit

  Gilla

  • Tony

   Men där har dom inga bidrag och förmåner! Däremot kunde man
   skicka ´Reinfeldt till någon av dessa platser, enkel resa
   med förbud att någonsin återvända.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: