Jihadister hatar väst, men inte västs prylar

ISLAM. De utländska muslimska terroristerna som som flockas i Syrien ändrar utbudet i de lokala butikerna. Islamiska staten (IS, ISIS) är ökänd för massavrättningar och halshuggningar. Nu träder en okänd sida av de skoningslösa gudskrigarna fram. De älskar skräpmat, energidrycker och prylar från väst, avslöjar The Financial Times.

– Ekonomin i ISIS-områden drivs nu av utländska krigare. Allting annat är nollställt, säger Saleh, som har en klädbutik i staden Raqqa, till tidningen.

Syriska butiksinnehavare hade inte hört talas om Pringles och Red Bull innan jihadisterna dök upp.

Affärer som säljer alkoholdrycker tvingas stänga i IS-områden. Jihadisterna vill ha alkoholfritt öl.

De vill också ha senaste modellen av Iphone. Jihadisterna betalar priser som vanliga syrier inte har råd med.

-Pettersson ser att det är som vanligt med påstått troende. De tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra när de säger att de hatar väst men de vill inte vara utan väst stålar, mat och prylar dessutom tror jag de krökar i smyg…

FT.com du måste registrera dig. Åtta fria artiklar i månaden.

Dagbladet, Norge har också en artikel med bilder på butiker m.m.

 

4 thoughts on “Jihadister hatar väst, men inte västs prylar

  1. Sen är ju prylarna man använder knappast tillverkade i väst utan i Kina, Sydkorea eller Japan. Red Bull och äckligt alkoholfritt öl tillverkas förstås fortfarande här i väst..

  2. De är bara människor och människor älskar prylar även om de är emot konsumtion. Jämför MP, de har också prylar och många tom bränsletörstande bilar.

    • Jag håller med dig om att Islamisterna är lika stora hycklare som MP. Det måste vara därför MP så gärna vill fortsätta den ohämmade invasionen från Mena-länderna för med den dubbel-moral de för med sig får vi ju dubbelt så mycket moral. Det måste vara den berikning vi får höra så mycket om. Dubbelmoral åt alla!!!

Kommentera