Pettersson på rättegång

YTTRANDEFRIHET/JOURNALISTIK. Idag har Pettersson varit på Nyköpings Tingsrätt, åtalad för brott mot personuppgiftslagen – PUL.

 1. Jag bestred naturligtvis åtalet och hävdade att uppgifterna om Tahir Mujtaba inte var kränkande utan offentliga uppgifter.
 2. Det skulle strida mot yttrandefriheten i grundlagen att döma mig.
 3. Det skulle även strida mot Europakonventionen om yttrandefrihet att döma mig.
 4. Uppgifterna i bloggen är skrivna för journalistiska ändamål.

Tahir Mujtaba som var med på videolänk och talade genom tolk kände sig väldigt kränk och hade blivit tvungen att flytta och det var bloggens fel enligt honom. Han påstod att han blivit kallat islamist och utsatt för rasistiska uttalanden. Tahir sa även att han kände sig uttittad på gatorna i Umeå och det var bloggens fel. Att de fyra kvinnorna som han antastat och dömts för bor i Umeå och kanske kan ha berättat för vänner och bekanta föresvävade honom tydligen inte. Mujtaba tyckte även att jag, även om han inte kunde säga att jag sagt eller påstått något rasistisk, skulle stå till svars. För den som sprider hat måste lära sig en läxa.

För övrigt var lokaltidningen på plats med kriminalreportern Roger Sundberg, jag nävhälsade på honom och tackade för det fina besöket. Ni kan läsa det vinklade reportage på SN.se . Tyvärr gillar inte Södermanlands Nyheter yttrande och åsiktsfrihet så det går inte att kommentera.

Nu ska ni inte vara förargade på reportern, rubriken och tonen i artikeln har Husse Chefredaktör bestämt.
Nu ska ni inte vara förargade på reportern, rubriken och tonen i artikeln har Husse Chefredaktör bestämt. För övrigt ställde reportern inga frågor till mig eller till min advokat men det är väl inte journalistiskt att höra båda parter. För övrigt lika bra det för SN förvanskar ändå vad man säger.

Rättegången gick bra, men bara en timma var avsatt vilket ställde till problem för åklagaren och tolken. Rättegången tog 2,5 timmar.

Min advokat Hans Sundberg skötte sig bra och hade förberett sig väl. Åklagaren tyckte jag ska dömas för att ha pekat ut en enskild och att bloggen inte hade ett journalistiskt syfte.

Tahir började på slutet även undra om sitt skadestånd som han krävt i polisförhör men inte framfört till rätten. Hur det blir med den saken får framtiden utvisa om Tahir går vidare med saken. Rätten tog inte upp det, men Tahir begärde tidigare 30 000 kronor för att han känner sig kränkt medan de fyra kvinnor han antastat och dömts för fick 22 000 – tillsammans. Tahir har överklagat. Bilden från Tahirs Facebook får ligga kvar om inte annat så för att varna andra kvinnor.

Sedan kan man naturligtvis undra hur Tahir tänker när han tycker att Petterssons sprider hat som berättar vad han gjort…

Domen i målet meddelas den 4 december.

TIDIGARE 2014-06-18 Petterssons polisanmäld igen

Idag har Pettersson förhörts av två trevliga poliser på Nyköpings polisstation. Anledningen var ett eventuellt brott mot personuppgiftslagen, PUL, och en anmälan om detta som lämnats in i Umeå. Bakgrunden är att tidningen Västerbottenskuriren hade en artikel om en 31-årig man som de kallade Umeåbo som åtalats misstänkt för att ha antastat och ofredat fyra kvinnor under september 2013.

Efter kontroll med Umeå Tingsrätt visade det sig att ”Umeåbon” var pakistansk medborgare och behövde tolkhjälp på språket urdu. Med andra ord så försökte Västerbottenskuriren vilseföra allmänheten och misstänkliggöra alla 31-åriga män i Umeå.

Nåväl, i första inlägget på bloggen stod det att ”Umeåbon” var Tahir Mujtaba från Pakistan som var den skyldige och han dömdes sedan till skyddstillsyn för ofredande och sexuellt ofredande. Dessutom ska han betala skadestånd till tjejerna med sammanlagt 22 000 kronor och 500 kronor till brottsskadefonden. Advokatkostnaden hamnade på 35 689 kronor men den kostnaden hamnar på staten.

-Pettersson inser att personuppgifter inte bör spridas hur som helst men det finns undantag  för journalistiska ändamål. Med journalistiska ändamål menas “att informera, utöva kritik och väcka debatt om samhällsfrågor av betydelse för allmänheten”. Betydelsen får anses väldigt vidsträckt och omfattar inte enbart en journalists yrkesutövning, utan vem som helst som har ett genuint journalistiskt ändamål enligt definitionen ovan omfattas av undantaget. Detta kommer till uttryck i bland annat det så kallade Ramsbrofallet där en person lagt ut personuppgifter på Internet. Detta ansågs inte strida mot PUL med hänvisning att det föll in under journalistiskt ändamål.

“att informera, utöva kritik och väcka debatt om samhällsfrågor av betydelse för allmänheten” bör gälla Petterssons blogg, eller vad tycker ni?

Vi får hoppas att denna utredning hamnar på samma ställe som den förra polisanmälan. Läs HÄR.

TIDIGARE 2013-12-02.  Umeåbo åtalas på urdu

Den 31-årige Umeåbo, som misstänks för en del av de ofredanden som skett i Umeå under hösten, åtalas nu för ofredande och sexuellt ofredande.

De händelser som åtalet gäller är att han natten mot den 8 september, på Tvistevägen, tagit tag i en kvinna, kramat och kysst henne på ena kinden. Samma natt ska mannen, på Fysikgränd eller Pedagoggränd, ha tagit tag i en annan kvinna. Mannen drog henne till sig och försökte kyssa henne.

En vecka senare, på Gösta Skoglunds väg, ska mannen ha försökt kyssa en tredje kvinna.

31-åringen åtalas också för att natten den 20 september, på Tvistevägen, tagit tag i en kvinna och dragit henne till sig. Då ska mannen även ha klämt på hennes ena bröst och försökt kyssa henne. Enligt åklagaren handlar detta om ett sexuellt ofredande eftersom det kränkte kvinnans sexuella integritet. Mannen är själv bosatt i närheten av de platser som anges i åtalet.

De tre kvinnor som utsatts för ofredanden vill ha 5000 kronor var i skadestånd. Den kvinna som utsattes för ett sexuellt ofredande vill ha 7000 kronor i skadestånd.

Åklagaren hänvisar till bevisning i form av förhör med de fyra kvinnorna samt förhör med 31-åringen.

-Pettersson tycker att mannen ser lite konstig ut för att vara Umeåbo som Västerbottens-Kuriren påstår att han är. Ändå konstigare blir det när det i åtalet står att han behöver tolkhjälp på urdu och att han är Pakistansk medborgare, nåväl VK:s journalister kanske inte förstår svenska annars kunde man ju misstänka att de försöker dölja något. Den åtalades namn är Tahir Mujtaba och här finns hans Facebook…och åtalet…B 2635-13

2013-12-02_1918

50 thoughts on “Pettersson på rättegång

 1. Ligger servern i Sverige? Flytta den då till USA som bland annat Flashback gjort. “Bill of rights” är bra mycket vassare än YGL – HMF – PUL.

  • @Argus
   Parasiten och kvinnoförnedraren i Umeå,sitter och läser Petterssons blogg.Då får han(med hjälp från andra parasiter) idèen att söka förbättra sin ekonomi,med en klagan mot Pettersson personligen.
   Hade han sökt anklaga oss båda för vinnings skull p.g.a. av våra kommentarer,krävdes det att han med hjälp av bl.a. Expo/Expressens vänner inom kriminella sektorns,skulle hackat våra @-adresser ! Men det vet jag,att du väl känner till,och att du därför plitat ner din kommentar lite förhastat ! 😉

 2. Jaha, då var det fredag och har man fått läsa SN:s tidningsversion av det hela.

  En mycket väntad och SN-stöpt nyhetsartikel i hederlig klassisk
  “Carstorp-anda”.

  Det är lite kul att SN själva, hänger på detta med att “hänga ut” människor som är misstänkta. Även då att benämna sidan som “rasistisk”.

  SN skriver i inledningen av artikeln.

  “En misstänkt brottsling hängdes ut med namn och bild på den rasistiska hemsidan petterssonsblogg.se. Ett brott mot personuppgiftslagen (PUL), anser åklagaren och yrkade på böter under torsdagens rättegång.”

 3. Vissa hussar borde ha lite mer koll på sina följare, den som aldrig säger emot kan man tro håller med.

 4. Bodde i UK i åtta år då lärde jag mig att om indier inte tyckte om några så var det pakistanier. Otänkbart att tycka annorlunda !

  • Umeåbon får skylla sig själv, Och det får du också. Du har varit utomlands väldigt mycket verkar det som, ändå verkar du tro att pakistanier är en individ. Om du inte vet så är de ungefär som skåningar en del trevliga andra inte fullt så trevliga.

   • Ojdå : Vad menar du med att jag “får skylla mig själv” ? Att jag har bott i många andra länder ? Att jag inte har fördomar, däremot erfarenheter av att bo och leva i andra länder ?
    Det är på både gott som ont, inget som man alltid råder över.

  • I Svinpälsens ögon är de Svenska kvinnorna mindre värda, men de går alldeles utmärkt att temporärt förlusta sig på.

 5. “…N inte i något avseende tillämpar censur och aldrig har gjort.”

  Ha-ha, bra att du trots allt är på skämthumör.

  Fast i SN:s fall behöver man inte censurera, så där kan de ha rätt. Det är bättre att inte skriva något alls, verkar vara mer av SN:s natur. Gäller så klart bara den känsligaste av känsliga frågor.

 6. Han ser ut precis som de skäggprydda i UK som plågade alla vita kvinnor när vi var tvungna att använda tåg eller buss för transport. Vi var alla rädda, när de kom från moskén i klungor, gapandes och otäcka.

 7. Skulle du bli fälld och mäste upphöra med bloggen så finns det ingenting kvar att läsa i Sverige. Tidningarnas eviga lögner har jag slutat läsa för länge sedan. I över 8 år har jag väntat på att få höra i tv hur mänga tusentals miljarder invandringen kostat, men fögäves. Så nu har jag slutat se på nyhetern på tv också. Radio har jag ingen. Vi tror och hoppas på dig Pettersson och alla vi som skriver här står bakom dig.

 8. Stå på sig Pettersson!
  När har saker och ting presenterats på Pettersson?
  Tråd startad på Flashback 2013-09-22 och där finns följande info: Namnet offentligt på tingsrätten 2013-11-05. 2014-04-04 info om domen med namn och allt.
  Så om Snusket inte tror att Umeåborna kollar på webben, så är han mer än lovligt korkad. Och jag antar att ryktena sprider sig mycket snabbt i en småstad dit faktiskt Umeå hör. Alla känner apan etc, och är apan ett Snusk så lär det snabbt sprida sig till både tjejer och killar, som kan glo snett på honom.
  Snusket ser bara en chans att komma över pengar utan att behöva göra något själv eftersom dumsvensken ställer upp.
  Håller båda tummarna för dig Pettersson!

  • Missade… Nu ska vi ju inte hänga ut andra informativa sidor men namnet var presenterat på Exponerat 2013-12-02.

 9. Vad den urdu talande soldyrkande skidåkaren har i kikaren. Kan man helt klart spekulera i. Tror inte det var Umeås turkduvor.

  Att vecka 49 kommer att bli en mycket intressant och spännande vecka, är något man bara kan konstatera. Kan bli en “klassiker”.

  Dels så får vi då ett besked av riksdagen, om Sveriges minoritetsregering döms ut. Även ett besked i hur Tingsrätten dömer Petterssons rätt till yttrandefrihet och sitt ” journalistiska” arbete tillkännages.

  Kul att få läsa din version av det som tilldrog sig i Nyköpings Tingsrätt idag, Pettersson.

  Vilket gör det mycket intressant att få se lokaltidningens version av det hela. En rolig fredag väntar.

  Fast för dig är det väl fredag redan idag, att GT:n smakar bra utgår jag ifrån.

 10. Pettersson du är en riktig man till skillnad från en del andra. Som svensk kvinna är jag så till freds över att vi har SVENSKA män i landet, lycka till från Lena.

 11. Om Mujtaba känner sig uttittat p.g.a. Petterssons blogg, innebär det att många Umeåbor läser den. Att döma av vår Live Traffic Feed, är dock fallet inte så.

  Helt korrekt att Petterssons inte har några journalistiska ändamål. I sådana fall hade vi kunnat ägna åt oss bloggen på betald arbetstid, men nu sker det på fritiden och skribenterna är renodlade amatörer. Vi sprider bara sanningen, både den som förmedlas i etablerad media och den som når oss på andra vägar.

  De utsatta kvinnorna har släkt, vänner och säkerligen tillgång till sociala medier där händelser sprids fortare än i gammelmedia. Vore jag kvinna och blev utsatt för brott, skulle jag inte hymla med sanningen…vilket jag inte skulle göra om jag som man blev utsatt. Snart nog skulle alla jag känner plus några till få del av verkligheten med namn och hela baletten.
  Därför borde Mujtaba ta sig en funderare över varför folk i Umeå glor och kommer fortsätta att glo.

  Det är hans eget fel och ingen annans, att han nu befinner sig där han gör.

 12. Men vad i HELVETE?? Man kanske inte borde bli överraskad längre.. Öppna ett konto, så att vi kan bidra ifall “Umeå-bon” vinner. 30.000 är bara 60 femhundringar, och jag betalar direkt min del om du blir fälld. Helt sjukt…

 13. Dagens Sverige är en av dom allra ruttnaste och vidrigaste skurkstaterna i världen, dom sällar sig till stater som Iran, palestina, Somalia o.s.v. (vart man än kommer i Sverige så tror man att man befinner sig i Afrika eller något muslimska land) Och någon som helst rättssäkerhet finns över huvud taget heller inte! Folk som avslöjar skurkar åtalas medan svinpälsarna går fria och t.o.m. får skadestånd! Samhällets totala upplösning är mycket nära!
  Det som i dag är förbjudet i Sverige borde vara tillåtet och tvärt om. Detta är landet bak o fram och man häpnar varje dag över nya vansinnigheter från makthavarna!
  Pettersson har här tusentals vänner och vi alla hoppas naturligtvis på en friande dom! Men om det ändå blir böter av något slag så föreslår jag att vi alla solidariskt startar en insamling. En sådan låtsas dom kommer i så fall att få precis motsatt verkan, motståndet kommer att tiofaldigas! Ett slag i luften för landsförrädarna!
  MVH
  Janne

 14. Umeå är en skitstad för Petterssonsblogg, men inte bara för denna urdutalande person. Det finns nästan ett helt gammalt dårhus i form av Umeå Universitet, som kan benämnas Sveriges eget Kuba.

 15. Det är otroligt viktigt att håret inte får krökas på en brottsling i Sverige. Det är bara att gratulera de 87% ni får som ni vill…….

 16. Det kan nog bli en ‘granskningsnämndsdom’.
  D v s bara för att något strider mot saklighet och opartiskhet är det inte säkert att granskningsnämnden ANSER att det strider mot saklighet och opartiskhet.
  Med den rättsröta vi har i dag kan rätten mycket väl anse (tycka) att något som publiceras för journalistiskt ändamål inte gör det. Helt enkelt bara för att sätta dit Pettersson.

 17. Ett sensationellt lokalt “Dan Park-mål”,för Nyköping med omnejd…
  Hoppas nu reportern från lokalblaskan SN verkligen uppfattade den punkt, som Pettersson nämnde på slutet.
  Nämligen hur stort skadestånd,som den kriminelle Islamisten önskar sig !
  Good Luck Pettersson….
  Tror inte du behöver ligga sömnlös p.g.a. denne “nysvensk”.. 😉

 18. Tyvärr så litar jag inte på svenska rättsväsendet och dess oförmåga att se logiskt på saker och ting. Bara hålla tummarna för dig till den 4.12.

 19. OJ FY sjutton = Pettersson kommer få tusen gånger livstids fängelse = Alltså hundratusen år kommer Pettersson bli dömd för TROR JAG !!! Mannen från pakistan måste väl få tio miljoner dollar i skadestånd eller liknande. Svenska kvinnor vet väl för F-N att utländska män kan göra vad de vill med våra kvinnor. Sverige är ett förlorat land.

Kommentera