Stäng

Tingsrätt behåller politiker

Sverigedemokraterna uppmanade Eva-Marie Olsson att lämna sina politiska uppdrag efter att hon avslöjats som rasistisk bloggare. Men Malmö tingsrätt låter henne vara kvar som nämndeman.

I slutet av augusti avslöjade Sydsvenskan att Sverigedemokraternas politiska sekreterare Eva-Marie Olsson skrivit rasistiska inlägg om ”mussar” och ”den negroida populationen” på nätet.

Eva-Marie Olsson kandiderade till Malmö kommunfullmäktige och region Skåne i valet. Men efter avslöjandet om de rasistiska inläggen uppmanade Sverigedemokraterna henne att avstå från uppdrag.

Sverigedemokraternas kommunalråd i Malmö Magnus Olsson berättar: – Beslutet som fattades av medlemsutskottet var att uppmana Eva-Marie Olsson att lämna sina politiska uppdrag och återkalla sina kandidaturer. Om hon inte hörsammade det skulle frågan skickas vidare till partistyrelsen för uteslutning. Då valde hon att lämna sina politiska uppdrag.

Däremot får Eva-Marie Olsson behålla sitt uppdrag som nämndeman i Malmö tingsrätt fram till årsskiftet då nya nämndemän väljs.

Malmö tingsrätts lagman Eva Wendel Rosberg fattade beslutet efter ett möte med Eva-Marie Olsson.

Eva Wendel Rosberg återberättar mötet: – Hon uppgav att de skrivningar som, som hon uttryckte det, kan vara aktuella, hade hon gjort innan hon blev medlem i något parti och innan hon blev nämndeman. Jag förklarade domstolens uppgift och hur viktigt det är att medborgarna har förtroende för domstolarna och att domstolarna står för en objektiv bedömning.

Eva Wendel Rosberg valde att inte stänga av Eva-Marie Olsson.

-Pettersson säger att detta bevisar att lagmannen Eva Wendel Rosberg är betydligt klokare än Sverigedemokraterna i Malmö, speciellt mycket klokare än Eva-Maries före detta chef Magnus Olsson som återigen springer medias ärenden. Han är en skitstövel. När Eva-Marie anställdes av SD som politisk sekreterare så var det en merit att ha skrivit på Petterssons, när sedan Sydsvenskan började drevet, följde andra media på och ledningen i SD med Magnus Olsson valde att kasta ut Eva-Marie i arbetslöshet för att inte göra Sydsvenskan besviken.

Arbetslösheten blev dock inte långvarig – det tog tre dagar för Eva-Marie Olsson att skaffa sig ett arbete i arbetslöshetens Malmö…

Tidigare om Eva-Marie Olsson

18 reaktioner på “Tingsrätt behåller politiker

 1. Jag tycker SD i Malmö fegade ur i denna fråga. Med tanke på den bakgrund ett stort antal kommunpolitiker från andra partier har och att det i dagens riksdag sitter personer med ett antal fläckar på sin gloria, så är inte E-M Olssons s.k. ”felsteg” ett dugg värre.
  Dock rör hennes ”felsteg” den känsligaste av känsliga frågor och då är varken mordhot, miljöbrott, knarksmuggling och stöd till terrororganisationer att jämföra.

  Jag anser att SD bör tänka om och plocka tillbaks ett stort antal representanter som blivit av med sina uppdrag på ytterst tveksamma grunder. Dock finns det de som rykt av grundade skäl, men detta gäller definitivt inte E-M Olsson.

  1. Vilka inom partiet är misstänkta för mordhot, miljöbrott, knarksmuggling och stöd till terrororganisationer? .
   Nä det där med nolltolerans är ju bara löjligt, vi kan väl få fortsätta att smäda folk,de andra PK-isterna har ju inte vett till det.

   1. Menar du SD så finns det inga så vitt jag vet. Titta däremot på vår granskning av övriga partier och det är just det du finner i flertalet av partierna.

  2. Tycker det är betydligt allvarligare när man som Magnus Olsson tillsammans med Jörgen Grubb och Michael Rosenberg förfalskar och hemligstämplar årsmötesprotokoll för medlemmarna och där ingen reagerar trots flera påstötningar. Men Magnus sitter väl själv i medlemsutskottet? Det skulle vara fruktansvärt tråkigt om SD framöver ska bli ett skurkarnas parti.

   1. Jo när man kommit såååå högt upp på karriärstegen,tycks det mesta var tillåtet från SD`s-riksorganisation !
    Här är det de enskilda medlemmarna,som måste höja sina röster vid medlemsmöten,och påpeka missförhållanden !
    Inget lär vara värre för ett parti,än att beskyllas för oegentligheter,och ren kriminellitet….

 2. Har uppfattat Eva-Marie sedan den första artikel som jag läste från henne som en alltigenom förnuftig kvinna. Hon har ägnat tid åt alla på ett engagerat sätt, satt sig in i kommunala frågor och har en ärlig, äkta kärlek för sitt Malmö och Skåne.
  En strålande kvinna som alltid tar reda på fakta, dock ingen är en programmerad robot så det är klart att hon får ställa frågor och har rätt att få ärliga svar i hennes fall tycker jag att SD gjorde fel.
  Eva- Marie säger så mycket mer faktabaserat, kunnigt och ärligt öppet, det som många av oss säger runt köksbordet. Tryck inte ner och förgör en klok svensk kvinna.
  Bra av lagmannen att behålla en insatt kvinna som Eva-Marie.

  1. Ja en del säger konstiga saker runt köksbordet, men när de tror att bloggar är köksbord , då gillar inte SD det och utesluter, hur skulle de kunna göra annorlunda om de vill behålla folks respekt.

  2. Din kommentar skriver jag under fullständigt på Lena! Tyckte det var helt åt helsicke fel att SD Malmö bar sig åt som de gjorde mot henne, istället för att stötta henne, väljer de det mest enkla. Försökte även komma till tals med Magnus Olsson strax före valet, men han ville absolut inte höra på det örat. Sanningssägare är en böld i häcken på de som redan sitter vid grytorna. Nåja, Eva-Marie är stabil människa och kommer att reda sig fint, sista ordet har vi säkert inte hört från henne än. 🙂

   1. Det finns sanningssägare både till höger och vänster, ibland är det bra men tyvärr ibland bara skitsnack.

   2. Kurt vi är många som saknar hennes vardagsjournalistik. Något av det bästa som jag har läst, givetvis också med tillhörande bilder hon skildrade Sverige och Malmö i ord och bild, rakt upp och ner. Aldrig några pekfingrar de fick man stå för själv om man önskade.

 3. Efter riksdagsvalet så var det en del vänsterpolitiker ute i landet som pratade om att SD i och med fler röster skulle få besätta fler platser i kommunernas nämnder. Just nämndeman kom upp och man sa att eftersom SD var rasister så skulle de stackars invandrarna riskera att möta en i rätten som var partisk.

  Lätt som en plätt säger jag – begå inga brott!

  I verkligheten tycks det mig och många andra som om invandrarna döms mildare än etniska svenskar.

  Skickar en lycka till- hälsning till Eva-Marie!

 4. Jag tycker att Eva Wendel Rosenberg gjorde fel. Förklaringen som Eva-Marie Olsson gav var väldigt tunn -”Men det var ju då..” Nämndeman är ett företroendeuppdrag. Jo, jag röstade SD..

  1. ”Tror” du att det enbart förekommer personer med ett helt vitt förflutet,bland de andra politiska partiernas representanter på dessa poster ?
   Tvivlar på att det finns en enda ”ren” kommunist (V),i denna djupröda islamistiska stad Malmee….

   1. Nä, men nu är ju Eva-Marie Olsson inte kommunist. Och jag gillar att SD håller lite högre standard…Och nämndeman tycker jag är jag faktiskt är ett väldigt viktigt uppdrag. Det påverkar människor direkt. Inte massa svammel och fantasier om ”infrastrukturen och ekonomien på sikt” – för det vet vi hur det fungerar.. Inte alls.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: