Stäng

Många muslimer ser ned på mig

Många homosexuella människor med minoritetsbakgrund blir ofta mobbade av andra med minoritetsakgrund. Organisationen Queervärlden har bett om skattemedel för att förebygga häxjakten men har fått avslag på sin ansökan.

-Jag har haft det svårt. Det har kastats mycket skit på mig som jävla bög och andra fula saker. Det finns många muslimer som ser ner på mig, berättar en 14-årig pojke med muslimsk bakgrund för NRK, den norska televisionen. Pojken är anonym för sin egen säkerhet.

Den 14-årige pojken från östra sidan av Oslo kom ut som bög när han började på gymnasiet. Istället för att få det stöd som han hade hoppats på, upplevde han att fler vänner gick emot honom och mobbning blev en del av vardagen.

Mobbningen gick så hårt åt 14-åringen att han blev stressad, slutade äta och gick ner fem kilo i vikt.

14-åringen är född i Norge men föräldrarna är invandrande muslimer. De vet fortfarande inte att deras son är bög, eftersom han är rädd att de kommer att reagera negativt.

Mobbning och hetsjakt på homosexuella i invandrargrupper är ett stort problem, enligt organisationen Queer världen. Därför har organisationen skickat en ansökan till barn, ungdom och familjemyndigheten om stöd för ett treårigt projekt ”mångfald i mångfald”, som ska bidra till ökad tolerans för homosexualitet.

Men ansökan avslogs med motiveringen att, visserligen är projektet viktigt men dett arbete ska ingå i Queervärldens normala verksamhet. Organisationen får därför använda egna medel för verksamheten.

-Pettersson tycker att Norge har otur, varje vecka skrivs det om problem med invandringen medan vi i Sverige slipper…

Läs mer på NRK

8 reaktioner på “Många muslimer ser ned på mig

  1. Inget drömläge att ha en muslimsk familj och komma ut som bög. Han borde ta ett snack med Jonas och Mark så får han veta att det inte är någon nackdel……

    Till råga på allt säger de flesta islamistiska stater att deras länder inte har några homosexuella trots att de hängs ut i lyktstolparna.

    1. Nej, är ju just därför !
      Det finns inga homos kvar, de hänger ju i lyktstolparna, hängda av den fredliga och kärleksfulla religionen..

Kommentera

%d bloggare gillar detta: