Stäng

Magdalena Ribbing

Magdalena Ribbing, född 1940 i Oscars församling i Stockholm, tillhör den svenska uradelssläkten som enligt ganska osäkra källor går tillbaka till 900-talet.

Adelsdamen har en spalt på nätet där hon besvarar frågor om etikettregler, hyfs och stil. Hon är Sveriges kanske främsta, i varje fall mest kända auktoritet i stil- och etikettfrågor, med andra ord en folkvettsexpert…kärringen lever på att tala om hur folk ska uppföra sig…

2014-11-13_1804

 

20 reaktioner på “Magdalena Ribbing

 1. Tänk om hon kunde lära ut etikettregler som att inte kasta ut folk från balkongen, inte våldta, inte råna……

 2. …för min del tycker jag det är ett EVIGT MISSTAG att inte tala
  om för mindre vetande vad som är rätt och vad som är fel
  …men som Adelsdam så förstår jag så väl hennes avsikt, på
  ett ungefär samma åsikt som sossarna har om folket…

  JU DUMMARE ALLMOGEN ÄR, DESTO BÄTTRE

 3. När jag snubblar över hennes spalt så läser jag med nöje. Hon har rätt i det mesta hon skriver och det är ingen tvekan om att allmän hyfs och stil är en bristvara i dag. Tänk bara på alla idioter som inte tar av sig mössan eller kepsen inomhus.
  Värst är de som konsekvent vägrar att följa de sociala klädkoder vi har för att alla skal kunna känna gemenskap vid festliga tillfällen. Avskyr verkligen dessa typer som kommer i jeans när kavaj är påbjudet.

   1. He ä int lätt att förklar för nån som int begrip, som ett snabbskidad lapplänning uttryckte det för ett kvartssekel sedan.

   2. Kavaj
    Traditionellt innebär klädsel:kavaj detsamma som ”mörk kostym”, men numera har den mörka kostymen oftast sin egen och lite högre nivå och då gäller följande:

    Han: Lite mindre formellt högtidligt än ”mörk kostym”, men fortfarande en hel kostym, lite ljusare om det passar tillfället. Om det är tydligt informellt: elegant blazer och snyggaste udda byxa, inte jeans. Ljus skjorta, slips, eller fluga. Vit skjorta höjer finhetsnivån.

    Hon: Klänning/kjol/byxdress som är elegantare än vanlig vardagsklädsel, men inte aftonflott som till ”mörk kostym”.

 4. Det skadar inte att lära ut hyfs, vett och etikett.
  Före henne var det Kim Söderlund.

  http://www.sydsvenskan.se/familj/dodsfall/stilexpert-dod/
  På 40-talet var hon stjärna i SF-journalen och fotografernas favorit, skriver Expressen. ’
  Kim Söderlund stod för stil, elegans och klädetikett.
  Hon grundade MSH, Mannekängernas svenska huvudorganisation, och drev sedan egen stilskola, där Maud Adams bland andra var elev. Kim Söderlund lärde sina elever till exempel att konversera och hur man står och går snyggt.

 5. Ja det har hon ju rätt i …. I vårt PK samhälle. Jag vill inte försörja friska men lata människor som anser att jag är som en apa och en gris till exempel.

  1. Det tycker jag med, artighet och ett belevat beteende stör ingen utan gör att vi fungerar bättre ihop.

   1. Finns det något annat du vill ha uttryckt, som jag högaktningsfullt ger fullkomligt Fan i.

 6. Visst är det trist, vi får väl säga negerboll hur mycket vi vill, Vi skall säga negerboll livet ut, Och sen skall det stå på vår gravsten, negerboll. Det blir vårt bidrag till vår stolta svenska historia. När finnarna ropar hacka pälle ropar vi negerboll.

  1. Det är inte enbart du som lider av din bokstavskombination.
   Vi andra lider lika mycket när vi läser dina tvivelaktiga alster.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: