Stäng

Grattis Falköping – än en gång

Lusharpan ber att få gratulera Falköpings kommun som än en gång dragit en högvinst i invandringslotteriet. Nu startas ytterligare ett asylboende i en gammal förskola i kommunen. Det är företaget Peoples Homes med säte i Västra Frölunda som är ansvariga för verksamheten. Dess representant med det svenskklingande namnet Marcus Mozaffari är dock knapphändig med sin information.

Vi har gjort en förbesiktning i förra veckan och de har fått godkänt säger Margareta Johnsson, enhetschef på Migrationsverket i Mariestad. Det handlar om 50 platser.

Ulf Eriksson (C), tidigare ordförande i kommunstyrelsen, och nuvarande ordförande, Conny Johansson (S) är kritiska till att kommunerna som ansvarar för skolgång inte har möjlighet att påverka beslut om asylboenden.

Än har ärendet inte varit uppe i Barn och Utbildningsnämnden enligt Allan Bjärkhed (KD). Det är svårt att säga hur det påverkar skolsituationen. Men vi har ett ansvar att lösa det och får titta på vilka möjligheter som finns när det blir aktuellt säger Allan Bjärkhed.

Lusharpan undrar om inte herrarna röstar på fel parti. Tillhör man sjuklövern så ska man inte klaga på svensk invandringspolitik. Det är bara att svälja den beska medicinen som ordinerats av rikspolitikerna.

Falköpings dåliga ekonomi har vi tidigare redovisat här på Pettersson.

En ”alarmerande ökning”

Den lär inte bli bättre efter detta och snart lär vi få läsa nya larmrapporter i vår lokaltidning. Lusharpan undrar fortfarande vart vinsterna från alla ”vinstmaskinerna” tog vägen.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

5 reaktioner på “Grattis Falköping – än en gång

 1. Inga vinster i välfärden skriker både Sossar,Miljötalibaner och kommunister i falsett, och ändå växer dessa företag som
  ogräs, men här gäller det ju att ta hand om invällarna, och då
  får det kosta vad fan som helst, trots att dessa pengar tas
  från välfärden, men så fungerar tvättäkta hycklare!

  1. Vad snackar du för skit, de som behöver välfärd får den. Vad behöver du för hjälp av oss, vad är det du saknar?

   1. Invandringen kostar bevisligen över 100 miljarder per år. Nu undrar jag om regeringen skulle kunna tänka sig att lägga 50 miljarder på sjukvård och 50 miljarder på skolan.
    Svaret är ett lkart NEJ. Vi har inte dom pengarna säger regeringen, om det inte handlar om våra heliga kor (invandrarna) förstås, då har vi hur många miljarder som helst.

   2. Jaså ,det säger du, att alla får den välfärd dom behöver?
    Är det därför det går omkring fler och fler gamla med
    några tandstumpar kvar i munnen för att dom inte
    har råd att få tänderna lagade, eller att det sparas
    in på vård och omsorg på just gamla människor,
    medan det öses pengar över unga friska invandrare
    som helt kravlöst kan tillgodogöra sig den hjälp
    som borde vara till för gamla och utslitna skattebetalare.
    Jag har tidigare funderat på om du inte var lite
    rubbad med dina konstiga kommentarer, nu bekräftar
    du själv att så är fallet. Stackare!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: