På tisdag kommer nästa prognos


ASYLINVANDRINGEN. På tisdag lämnar Migrationsverket sin nya prognos över antalet asylsökande till Sverige. För år 2014 verkar man ha träffat rätt efter uppjusteringen i somras, på en nivå kring 83 000-85 000 asylsökande plus det som ofta glöms bort nämligen nästan lika många anhöriginvandrare.

Däremot kommer Migrationsverkets prognos för 2015 att skrivas upp rejält. Den tidigare uppskattningen på 64 000-94 000 asylsökande är inte längre aktuell.

Det kommer att ställa mycket stora krav på ett mottagande som redan i dag har havererat.

Våra politiker måste börja dra slutsatser av att vi numera är ett världsledande nybyggarland, en humanitär stormakt. Det går inte att ha genomreglerade bostads- och arbetsmarknader och samtidigt ta emot fler flyktingar per capita än något annat västland.

Vi kan inte heller ha en myndighetsutövning och välfärdssystem som har godtrogenhet som ledstjärna.

Det är dags att komma med en trovärdig plan.

Var är bostäderna? Var är jobben? Var är pengarna?

Tystnaden från Rosenbad är djupt oroväckande.

Läs mer Anna Dahlbergs ledare på Expressen


7 responses to “På tisdag kommer nästa prognos

 • Ådärkomdenja

  Var finns reraktionen på Frontex’ humanprojekt ‘Mare Nostrum’ (#”leta upp båtflyktingar över hela havet och rädda dom”), det utökade båtflyktingsprojektet i Medelhavet, som nu upphör? Ett massivt projekt, som inneburit jättearmador av skepp, flygplan och helikoptrar, italienska huvudsakligen men även brittiska styrkor, och maltesisska, har ingått. Från idag skrotat, och ersatt med ‘Projekt Triton’, med endast inriktning på eget territorialvatten (=Lampedusa) via sex skepp, två flygplan och en helikopter. England har dragit sig ur helt, ”all upplockning av illegala båtflyktingar uppmuntar till ännu fler’, har gjorts offentligt i parlamentet, av Joyce Anelay, från brittiska UD. Frontex-projektet har kostat Italien 11 miljoner US$ varje månad i ett års tid, och Italien har idag 5 miljoner illegala ‘asyl-migranter’ inom landet, motsvarande 8% av den totala populationen. Att märka att dom ändå fifflat med fastställt krav om fingeravtryck, innebärande att massor av invällare tagit sig vidare till norra Europa, inte minst *humanismens stormakt* Sverige. I strid med EU:s Dublinföordningen, som Italien nu fått på käften för, och tvingats sätta i system igen. Men…

  … för att Sverige skall minska på kött-tsunamin, och skicka tillbaka falska asylsökande, krävs att fingeravtryck tas på dessa vid ankomsten till ‘Snällistan’. Gör polis och Migrationsverk detta? Eller betraktas det som ‘invardrarfientligt, rasistiskt och kränkande’? Nu har Sverige en chans att minska icke-asy-invällningen, men jag tvivlar på att 7k/pk-härket tar chansen. Det är alltför utmanande i åsiktskorridorens trånga passage, tror iaf jag.

  Gilla

 • Nisse

  Tror att det redan gått åt helvete Hur många skall vi skattebetalare
  försörja och all jävla kriminalitet som följer av detta vansinne!!!

  Gilla

 • Hani

  De du skrev om mig de fick mig att gråta och jag gillar inte att alla människor läser att jag har snot. Snälla Petterson ta bort det snälla och skriv inte rasistiska saker om du är en god människa.jag har gjort ungdomskänsten och jag ska fan aldrig sno igen/// jag kommer ta självmord om du inte tar bort det

  Gilla

 • Janne

  Migrationsverket kommer med sin prognos på tisdag och redan i dag kan jag komma med onsdagens prognos:
  Om inte massinvandringen OMEDELBART stoppas så går det åt helvete med Sverige!
  Med vänlig hälsning
  Janne

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: