Explosion på bensinmack i Rosengård

MALMÖ. Strax efter midnatt detonerade något vid en bensinmack på Ramels väg i Malmö. En bil som stod vid pumparna och mackens skärmtak skadades vid explosionen.

— Det har varit en explosion och vittnen på platsen har sett vit rök och hört en hög knall. Man kan se att det fallit ner delar från taket, säger Paul Juhlin, polisens yttre befäl.

En svart Audi R8 uppges ha skadats i smällen, men det är oklart om bilen var målet för sprängningen.

Både bombskyddsgruppen och polisens vanliga tekniker har undersökt platsen där det smällde. Avspärrningarna efter detonationen hävdes vid halv sex på morgonen. Ingen person har skadats, berättar Maya Forstenius vid polisens länskommunikationscentral i Skåne. Vad det var som smällde vet polisen ännu inte.

— Det har varit någon form av framkallad detonation på platsen och det finns en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse. Nu börjar arbetet med att sammanställa eventuella vittnesuppgifter och resultat från den tekniska undersökningen, säger hon.

-Pettersson minns att för 1,5 vecka sedan exploderade en parkerad bil på samma mack. Det är spännande i Malmö

Skånskan 

3 thoughts on “Explosion på bensinmack i Rosengård

  1. Förvisso inget som upprör, det är ju Malmö.
    DOCK, att likställa en explosion med en detonation är som att likställa en miljon med en miljard. Låt mig visualisera skillnaden.
    En timme är 3.600 sekunder. En miljon sekunder är 12 dagar, en miljard sekunder är 32 år!!

Kommentera