Den sketna vänstern


Så här respektlöst uppträdde Rossana Dinamarca (V) under riksdagens upprop som pågår just nu.

Skärmklipp

…och alldeles nyss begärde V en sluten omröstning om riksdagens andra vice talman, där Björn Söder (SD) utsetts. Motiveringen var att de som inte stöder SD ska kunna rösta nej. Vet inte varför jag känner en sådan avsmak för vänstersocialister.


41 responses to “Den sketna vänstern

 • Dinamarca kräver svar från M om Balis twittrande | Petterssons gör skillnad!

  […] Dinamarca (V) lade nivån när hon uppträdde så HÄR respektlöst under riksdagens upprop där hon hånade de 800 000 som röstade på […]

  Gilla

 • 35-åring åtalas – ska ha sextrakasserat politiker | Petterssons gör skillnad

  […] tycker inte att någon ska trakasseras för sina åsikter men just Rossana ska ta det lite lugnt med att anklaga andra för att sprida […]

  Gilla

 • SD = rasister inte felaktig enligt JK | Petterssons gör skillnad

  […] Dinamarca (V) lade nivån när hon uppträdde så HÄR respektlöst under riksdagens upprop där hon hånade de 800 000 som röstade på […]

  Gilla

 • V=Mördare | Petterssons gör skillnad

  […] Dinamarca (V) lade nivån när hon uppträdde så HÄR respektlöst under riksdagens upprop där hon hånade de 800 000 som röstade på […]

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Ibland får man faktiskt även hålla med en god-S-herre.

  http://www.dn.se/valet-2014/persson-talmannen-borde-ha-stoppat-dinamarca/

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Rossana Dinamarca (V) , är en mycket olämplig företrädare för Vänsterpartiet och svensk demokrati. Det står jag för alla dagar i veckan.

  Vänsterpartiets agerande i talmans omröstningen var ett riktigt ”lågvattenmärke”. Man skäms ju öronen av sig.

  Att V som riksdagsparti inte kan respektera väljarna och deras demokratiskt lagda röster i vårt riksdagsval, är beklämmande och sorgligt.

  Detta agerande kommer bara Vänsterpartiet själva att förlora på.

  Gilla

  • Sverker

   Menar du att V gjort nåt olagligt .
   När det gäller samarbete måste parterna vara någorlunda nöjda. Jag tror att de 7 inte vill göra så stora eftergifter som SD kan komma att kräva . Det är inte respektlöst att inte vilja rösta på förslag man inte stöder .
   Men visst är det olyckligt att det inte finns en majoritetsregering. Ett valsystem är alltid en kompromis . Exempelvis 4 procents spärren , på ett sätt odemokratisk å andra sidan en riksdag med en massa småpartier skulle få svårt att verka.

   Gilla

   • Peter Skoglund

    Hej ” Sverker”!

    Att V har gjort något olagligt menar jag definitivt inte. Däremot verkar V ha en ytterst konstig uppfattning i att över 800 000 väljare i demokratiska val, har valt de företrädare som de vill se i Sveriges demokratiska riksdag.

    Att V INTE kan respektera hur svenska folket röstar och vad det innebär i riksdags sammanhang , rimmar mycket illa i mina öron.

    Detta känns ju väldigt respektlöst inför vad den demokratiska processen handlar om och går ut på. Deras agerande i talmans-valet var ju en parodi.

    Vänsterpartiet i riksdagen gör bara bort sig själva.

    Skärpning V.

    Gilla

 • olle bylander

  Du Sverker undrar om inte kommunisterna gjort något bra.
  Svaret är NEJ.Kommunister är odugliga till allt även ett
  arbete i enklaste form.
  När en kommunist har skurat golvet är det bara obetydligt
  skitigare än innan.
  Nej,kommunister är och förblir odugliga till allt.
  Du kan ju sjelv visa på något bra dom gjort.
  Nej,det kan du inte.

  Gilla

  • Peter

   Nåja, det finns faktiskt kommunister som faktiskt är värda respekt. Lars Werner var en sådan. Murare till professionen innan han blev VPKs ledare. Fick lämna partiordförande posten mycket på grund av sina problem med spriten. Han efterträddes av Gudrun Schyman.

   Gilla

 • Lars Lind

  Vad kan man förvänta sig från en sådan person, inte 17 visste jag att vuxna sitter i ”sandlådan” eller ja ”folkvalda” 4 intressanta år framför oss då nu S & MP bildar regeringen – tala om minoritet!

  Gilla

 • Bosse

  Tyvärr representerar Dinamarca den intelligensnivå som kommunister oftast står för. Skramla med nycklar och skandera slagord i brist på hållbara argument är endast infantilt och löjeväckande. Beklämmande att en sådan figur är riksdagsman.

  Gilla

 • Peter

  Snälla, kan någon för mig tala om vad det är SDs program som uppfattas som rasistiskt? Vill dom kasta ut alla invandrare? Vill dom sätta invandrare i läger? Förordar dom avrättning av invandrare?

  Gilla

 • nisse

  Kommunisternas taskspel i riksdagen misslyckades Grattis Björn Söder..

  Gilla

 • Varg i Veum

  Kommunister är kommunister så detta förvånar knappast.

  Gilla

  • Sverker

   I alla partier är folk olika ,det finns rabiata kommunister men också en del som är som folk är mest.
   Jag gissar att det också är skillnad på folk som stödjer SD en del är extrema och andra som folk är mest.

   Gilla

 • Pettersson

  Rossana Andrea Dinamarca, ursprungligen Rossana Valeria Dinamarca, född 2 januari 1974 i Santiago, Chile, är vänsterpartist, feminist och skolpolitisk talesperson och ordinarie riksdagsledamot sedan år 2002. Hon är invald i riksdagen från Västra Götalands läns norra valkrets på plats 194 och är bosatt i Trollhättan, där hon varit aktiv i kommunpolitiken åren 1998-2002.

  Den 17 augusti 2011 meddelade Rossana Dinamarca att hon kandiderar till uppdraget som partiordförande i Vänsterpartiet. Den 6 januari 2012 valde Vänsterpartiets kongress Jonas Sjöstedt till ny partiordförande med 179 röster mot 39 röster för Dinamarca.

  Vänsterpartiet har ett system där de som representerar partiet ska betala minst 10 % av nettolönen i partiskatt. Det struntade Rossana Andrea i som den äkta socialist hon är. Först när hon kandiderade till ordförandeposten började hon betala.

  Under 2011 rapporterades det i medier om att hon hade en av riksdagens dyraste, och minst miljövänliga, resenotor på hela 220 679 kronor. Detta på grund av sitt pendlande mellan boendeorten Trollhättan och sitt riksdagsuppdrag i Stockholm, resorna sker med flygplan och taxi.

  Gilla

 • AMH

  Ja heter man Danmark i efternamn och härstammar från kokainsniffarnas Mecka så är det helt normalt, tyvärr……

  Gilla

 • Rock

  Ussschhh, bara synen av henne gör ju att lunchen nästan kommer upp!

  Gillad av 1 person

 • Pettersson

  Minns ni när Jimmie Åkesson hånades för att han bar folkdräkt?

  I Riksdagen finns inga skrivna regler om kläder, utan det är vårdad klädsel som gäller. Däremot anses det olämpligt med politiska budskap på klädseln, det ska synas vad man står för i ord och handling så min mening är att talmannen borde be Rossana Dinamarca åka hem och inte komma tillbaks förrän hon bytt om till något lämpligare.

  För övrigt har Andreas Carlgren kritiserats för en snygg skinnjacka och Lars Ohly för en grön tröja tidigare…

  Gilla

  • Pettersson

   Det enda vänstern är bra på är att utnyttja bidragsystemet. Av de riksdagsledamöter som av olika anledningar slutat och inte skaffat sig arbete kom 22 % från Vänsterpartiet för några år sedan. En skaplig överrepresentation.

   Gilla

   • Sverker

    Det enda är väl lite väl starkt de kanske inte är så bra på att skaffa jobb. Men nån god sak har de väl antagligen gjort nån gång.

    Gilla

 • angelicaplacet

  Jag tror att hon är besviken att hennes parti kommunisterna aldrig växer.

  Gilla

 • Robert Gustafsson

  Som en trotsig 12åring.

  Gilla

 • Erik Johansson

  T-shirt med tryck, OK i riksdagen? Det öppnar för nya möjligheter – ”Öl byggde denna vackra kropp”, ”Bra sex ska vara som lotto.. Sju nummer plus två extra”, ”Absolut hembränt – smaken man aldrig minns”, en bild på en AK47 + texten ”We are all ISIS”, eller kanske en idolbild på Stalin/Lenin/Mao/CheGuevara/Fidel???

  Smaklöst, men inte helt oväntat av en kommunist som Rossana Dinamarca…

  Gilla

 • Kurt

  va kan man vänta sig utav denne nackskotts aspiranten

  Gilla

 • Zorro

  Jag tycker att SD skall bära T-shirts med texten V = Kommunister = massmördare

  Gilla

 • Pica pica

  Hela V med Jonas i spetsen hade räknat med storslam i valet. De var så säkra med att ”Inga vinster i välfärden” skul
  le göra dem större än MP och så kommer SD och slår dem på fingrarna. Sen väljer Stefan inte in dem i regeringen utan de får stå utanför och titta på.

  Detta val gjorde V till dubbelförlorare så de borde vara ganska griniga. Eller kanske gå hem och analysera sig själva. Dinamarca gör bort sig själv.

  Gilla

 • ÅMÅL

  Av vilken ras är hon???

  Gilla

 • Argus

  Eftersom Chile inte längre är en fascistisk militärdiktatur är det väl dags att repatriera all politiska flyktingar därifrån? Vi kan börja med Rossana Dinamarca.

  Gilla

 • Ruben

  Man kan knappast förvänta sig något annat av ”fyle”som inte har det minsta begrepp om hur man uppträder med värdighet.

  Gilla

 • ossie

  Hon är nog den vidrigaste av alla vänsterns stolpskott. Finns det inga gränser för hur man får uppträda i riksdagen. Detta är ju så oseriöst så det stinker om det.

  Gilla

  • Erik Johansson

   Riksdagen HAR en ”klädkod” (kolla riksdagen.se) men den är totalt urvattnad – ”Alla som vistas i kammaren ska ha vårdad klädsel. Det innebär till exempel att män bör ha kavaj. Ytterkläder får inte tas med in i kammaren”.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: