Regeringen stramar åt asylinvandringen


INVANDRINGEN. Det ökande antalet asylsökande gör att regeringen föreslår en ändring av asylsystemet som kommer att ge vissa människor sämre villkor än idag.

Regeringen förslag går ut på att det bör finnas särskilda tidsbegränsade uppehållstillstånd till personer som flyr från inbördeskrig eller liknande. Det explosiva ökande antalet asylsökande oroar.

”Det nuvarande asylsystemet bygger på regler från 2002, och det tar inte hänsyn till den aktuella flykting bilden. Majoriteten av flyktingarna, som vi ser just nu är inte individuellt förföljda i sitt hemland, utan flyr från områden i Syrien, där det sker urskillningslösa attacker mot civila. Vi är skyldiga att hjälpa dessa människor”säger justitieminister Karen Haekkerup i en skriftlig kommentar, och fortsätter: ”Men på längre sikt, är inte det inte ett hållbart alternativ för syrierna. Vi måste därför titta på hur man garanterar att dessa personer kan skickas hem så snart villkoren förbättras i deras ursprungsland”

Därför kommer regeringen att lägga fram ett lagförslag som tillåter tidsbegränsade uppehållstillstånd för flyktingar, säger Karen Haekkerup.

”Vi vill skicka en signal till dessa människor att de ska återvända hem så snart förhållandena tillåter det,” hävdade ministern.

Totalt sökte 2 287 personer asyl i augusti och 602 fick uppehållstillstånd samma månad.

-Pettersson hoppas ni förstår att detta inte rör sig om Sverige utan Danmark. Här säger den avgående statsministern att vi ska öppna våra hjärtan när han menar att vi ska vända upp och ned på plånboken så det inte blir ett dugg över till vård, skola och omsorg. Danskarna för ungefär den migrationspolitik som Sverigedemokraterna vill föra men jag hör ingen anklaga danskarna för att vara rasister, främlingsfientliga, nazister, islamofober m.m.

40 % av danskarna vill ta emot färre flyktingar

Regeringen varslar om åtstramningar på asylområdet 

Danmark styrs av en socialdemokratisk minoritetsregering med stöd av radikale venstre (liberaler)


6 responses to “Regeringen stramar åt asylinvandringen

 • Fiona1177

  F-n Pettersson, det där var inte snällt! Mitt spirande hopp sjönk som en gråsten när jag kom till sista raderna att det var Danmark det gällde och inte Sverige. Shit.

  Gilla

 • nisse

  Vilka rasister nu skall dom lite besvärligare för invandrarna.Eller börjar
  man se att detta vansinne inte kan fortsätta!

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Köpenhamn fick matcher i fotbolls EM 2020, men sverigeistan blev utan!
  Vad förvånad jag blev. Dom har tjatat i media hela dagen om orsaken och till slut kom dom fram till att gräsmattan nog var för dålig! Nån mer än jag som tror att den riktiga orsaken är upplopp, bränder, bomber och granater?

  Gilla

  • Lena

   Den riktiga orsaken till att internationella företag som tex Astrazeneca packade ihop i Södertälje lär kanske vara just så ?

   Skulle aldrig vilja driva ett företag i det ”humanklimatet”.

   Gilla

 • Pica pica

  Pettersson lurade mig att tro att dagens nyheter var falska men justitieministerns namn var fel.

  Istället framhärdar Löfven genom att ”överta” M och MP:s migrationsavtal för att inte ge SD en vågmästarroll. Undrar vad de äkta sosseröstarna nu tänker när de ser Batras flin i TV? Det är nog inte bara M:s väljare som ångrar sig idag. Känner inte de gamla som alltid röstat på socialdemokraterna och kommer ihåg Tage Erlander sig mycket svikna idag?

  Nu börjar jag tro att det måste komma till omval. Denna gång mellan de två partier som finns kvar: Det lila (blått + rött) med Stefan Löfven eller SD med Jimmie Åkesson.

  Gilla

 • Crilla

  Jag trodde det var i Sverige först men det var ”mitt andra hemland” Danmark det gällde.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: