Matkris i Syrien


FLYKTINGAR. FN varnar nu för att människor i Syrien, som drabbas av inbördeskriget, riskerar att få mycket mindre hjälp med förnödenheter från omvärlden. Enligt FN kommer framför allt antalet matpaket att minska kraftigt i vinter.

I Syrien behöver fler människor än motsvarande hela Sveriges befolkning hjälp för att överleva vardagen.

Omvärlden har gång på gång lovat att hjälpa till, att öppna sina plånböcker för att betala för matpaket, mediciner och andra förnödenheter men hittills har FN bara fått in en tredjedel av pengarna som behövs för att hjälpa.

Förra månaden lyckades ändå FN nå ut med matpaket till över 4 miljoner syrier, det är fler än tidigare och mycket tack vare att FN:s hjälpkonvojer kunde korsa frontlinjer och gränserna från Turkiet och Jordanien. Men nu tvingas FN dra ner på hjälpen, det finns inte pengar att hjälpa alla.

Chefen för det FN-organ som koordinerar hjälpen säger till nyhetsbyrån Reuters att i oktober kommer man bara kunna leverera 60 procent av den mathjälp som levererades i Augusti.

Ännu värre blir det i november då mathjälpen minskar till 40 procent jämfört med augusti.

Enligt FN kan matpaketen minska till att innehålla lång under hälften av det rekommenderade intaget av kalorier. FN varnar för att man står inför en ”mycket kritisk situation” i Syrien.

-Pettersson säger att i Sverige ska vi öppna våra hjärtan för de rika som har råd att betala människosmugglare för att ta sig hit utan giltiga id-handlingar, sedan får de helpension utan arbetsplikt medan det inte finns pengar till deras mindre lyckligt lottade landsmän och det jublar PK över och kallar SD rasister när de vill satsa mer pengar där de behövs mest…

https://petterssonsblogg.se/2012/06/12/sunniextremister-bakom-massakrar-i-syrien/

SR 


4 responses to “Matkris i Syrien

 • Argus

  Nu tror jag att Petterssons är felinformerad. UNHCR har juh via DN meddelat att de inte behöver ytterligare hjälp med att hjälpa människor på flykt. Menar Petterssons att DN skulle fara med osanning? En tidning i Bonniersfären.

  Gilla

 • nisse

  Jimmy håll fast med din politik att hjälpa så många som möjligt på plats det är bara att använda sunt förnuft 7klövern kommer att få ge sig…

  Gilla

 • Pica pica

  Under hela valrörelsen och framförallt i debatter med Ullenhag har Jimmie Åkesson berättat om att SD vill hjälpa så många som möjligt i närområdena genom UNHCR. Ingen i 7-klövern har fattat vad han sagt. Jag tycker att den gamla videon ”Gumballs” på YouTube måste de visa för dem många gånger så att det logiska resonemanget går in i huvudet på dem.

  Det vi nu betalar för 1 (ett) ensamkommande barn kan vi rädda livet på tusentals barn i ett flyktingläger. Ett ensamkommande barn som är ett 27-årigt ankarbarn från Afghanistan. Som inte bara vill har hit hela sin familj som mirakulöst räddats trots de var döda. En som från dag ett klagar på Hästens säng, tänder eld på boendet och våldtar minderåriga, matstrejkar, rymmer m m.

  Sen har Ullenhag vurmat för att de ska få en gräddfil före alla hårt arbetande svenskar. Alltså, sämre integrationsminister har aldrig funnits. Håller förresten med Åkesson, vi behöver ingen sådan minister.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: