Kristen präst ber till Allah

 RELIGION. Författaren, konstnären och prästen Gyrid Gunnes kommer att undersöka om det är möjligt att be över religionsgränserna. Därför uppmuntrar hon besökare till utställningen hösten att be till Allah. “Kära Allah, jag vet inte om jag tror på dig, men nu jag ber för dig, som en vän till en vän. Amen.”

Gyrid Gunnes ler och ser i luften samtidigt som hon utför en av bönerna som hon skrivit till den muslimska gudomen Allah.

-Jag tänker att vi måste undersöka om det är möjligt att be över religionens gränser, förklarar Gunnes. Hon tror att “vissa konservativa kristna kan bli provocerade” av konstprojektet.

-Pettersson ser att Gunnes är orolig för vad kristna konservativa kommer att tycka om saken, jag tror nog hon ska vara mer orolig för vad Allahs polare tycker om det. De har nämligen en obehaglig vana att skära halsen av dem de inte gillar…

2014-09-18_1206

Dagen 

20 thoughts on “Kristen präst ber till Allah

 1. Dock finns ju gränser för vad man benämner som präst och inte. Kyrkans syn på det hela medför att personen i fråga inte kan räknas till denna kategorin. Dock är det viktigt att vi som kristna alltid minns att tillbe i den treenige gudens namn då det är vad vi håller som gudom,

 2. 2 Mosebok 20:3 Du skall inte ha andra gudar vid sidan av mig.

  Jeremia 25:6 Följ inte andra gudar, så att ni tjänar och tillber dem och väck inte min vrede genom era händers verk. Då skall jag inte heller låta olycka drabba er.”

  Säger inte det en hel del? Hur kan man påstå sig vara kristen och be till Allah. Är inte bibeln nog tydlig? “Vissa konservativa kristna kan bli provocerade”, en sann kristen skulle inte bli provocerad utan gråt över hennes förfall…

  • Gör dig inte dum! Hon säger att hon vill undersöka möjligheten att be över religionens gränser. Det är ganska uppenbart att hon menar Islam. Den religion där man skriker att gud är stor när man slaktar kristna!

 3. hon kan ju låter IS terroristerna använda hennes dumma käft och övriga hål innan dom kappa av huvud på henne

  • Det var en minister från folkpartiet, Birgit Friggebo, som gjorde bort sig den gången. Håll ordning på händelserna så inte du själv blir uppfattad som stolle.

   Just sayin’… 😉

 4. Hur länge har hon studerat? Läste hon under sina präststudier inget om andra religioner?

  Inte konstigt att folk går ur svenska kyrkan…

 5. Degenerering och hjärntvätt har gett avsett resultat.
  Större delen av svenskarna är en viljelös fårskock
  som bräkande följer troget sin kommunistiske herde.

Kommentera