Tyskland inför ett IS-förbud


ISLAM. Terroristorganisationen Islamska Staten kan redan på fredag förbjudas i Tyskland. Enligt uppgifter i media planerar inrikesministeriet ett föreläggande inom ramen för skyddet för landets säkerhet.

Dessutom kommer användningen av symbolen med den svarta flaggan och den arabiska texten ”Islamska staten” förbjudas.

Detta förbud kommer emellertid, menar ministeriet, inte att klassa IS som en utländsk terrororganisation. En sådan klassning kan bara ske efter en motsvarande rättslig prövning.

Under tiden kämpar talrika så-kallade jihadister från Tyskland i Syrien och Irak under terrorgruppens flagga, men enbart detta förhållande är inte tillräckligt för att utfärda ett förbud.

Organisationen stöds från Tyskland

Säkerhetsansvariga i landet finner det belagt att terrororganisation stöttas från Tyskland. Därtill kommer rekryteringen av islamister för terroristangreppen i Irak och Syrien under den svarta flaggan och reklamen för IS mål och syften.

Tyska anhängare till terrormilisen knivattackerade jezider i Herford i augusti. I augusti överföll beväpnade IS-anhängare och skadade svårt ett antal människor på en asylförläggning i Berlin. Vid attacken visades många av terrororganisationens flaggor, utan att myndigheterna kunde ingripa. Från myndigheternas sida är denna propaganda tätt sammankopplad med terroristernas grymheter.

-Pettersson ser att muslimerna svarar på det enda sätt de kan, som vanlig…

2014-09-12_1739

Twitter  Welt.de

 

 


One response to “Tyskland inför ett IS-förbud

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: