8 thoughts on “Problem i Helsingfors tunnelbana

  1. Ja det är märkligt muslimerna kan inte ens åka Tunnelbana utan att det blir bråk Samtidigt så importerar 7klövern dessa individer till Sverige Det kan bara gå åt helvete om ingenting görs.Rösta rätt på Söndag !

  2. Jag kommer, inom några få år, flytta till Finland/Norge eller Danmark. Här går ju inte att bo längre… Norge är förstahandsvalet, Danmark tvåa och Finland ligger tyvärr sist – p.g.a språket. Min pappa kan lite finska (han kommer från Tornedalen) men det är ett knepigt språk.. Å andra sidan finns det svenskspråkiga regioner i Österbotten,, Borgå m.fl. platser. Men jag vill gärna kunna språket där jag bosätter mig. Norska betraktar jag inte som ett ”språk”, utan som en svensk dialekt. Jag förstår ”Oslo-norska” bättre än skånska. Dags för en ny union??

    • Om du flyttar till Norge så bör du nog ligga lite lågt med din åsikt om att norska är en svensk dialekt! I Norge är ju nynorsk erkänt som ett eget språk. På var fjärde norskt frimärke som ges ut står det NOREG och inte NORGE!

  3. Så ska de tas och inte med dalt. Det har nämligen ingen verkan på den här typen av samhällsparasiter och förhärdade brottslingar.Så ta efter det finska föredömet, ni som ska göra samma jobb i Sverige.

    • Precis så, Olli Rein. Själv är jag Finlandssvensk vilket innebär att det inte finns ett enda finskt namn på svärdssidan sedan 1600-talets Uppsala då en dräng vid namn Nordström flyttade till den dåvarande Östra riksdelen. Född den 30 jan. 1944 och som nyssfödd nära döden under de drygt 2.000 terrorbombningarna i krigets Helsingfors i feb.1944 fick jag en finsk natur, vilket konkret innebär att jag inte backar för hot. Finlands 4 Krig, under 1900-talet har format finnarna och finlandssvenskarna med dem! Begreppet Finländare står för båda. Modersmålet har mindre betydelse.

Kommentera