”Öppna era hjärtan”


Ikväll på TV4 så kördes programmet ”Du gamla, du fria” ett program om Sveriges äldrevård. Det var i sanning sorgligt att se hur tillståndet verkligen är i äldrevården och hur långt från verkligheten våra politiker befinner sig.

Låt oss plocka några synnerligen skrynkliga russin ur äldrevårdskakan i Sverige år 2014:

 • De senaste 3 åren har nästan 3000 fall av kvalificerad vanvård anmälts i svensk äldreomsorg. (Lusharpan undrar om någon någon gång läst om 3000 fall av kvalificerad vanvård av våra ”nyanlända”)
 • De senaste 10 åren har antalet äldre med olika former av depression ökat med 64 %.
 • På samma tid har det försvunnit ca 30.000 platser från äldrevården.
 • En flytt till äldrevården sker numera alldeles försent för de flesta äldre och gör mer skada än nytta.
 • Anhöriga som framför synpunkter rörande vården på äldre anhöriga hotas av vårdpersonalen och deras chefer.
 • Detsamma gäller anställda som framför synpunkter.
 • Behandlingen av äldre i Sverige idag är ”upprörande” enligt Demensförbundet.
 • Professor Yngve Gustavsson, en av landets ledande specialister vad gäller äldreomsorg konstaterar att vården av de äldre idag är sämre än på 1980-talet. Den verkliga försämringen påbörjades under 1990-talet.
 • Ett av de stora problemen enligt Yngve Gustavsson är att ansvariga chefer har alldeles för stora peronalgrupper att hantera. Endast 5% av personalen har daglig kontakt med sin chef.
 • Genomförandet av den sk ÄDEL-reformen, där ansvaret för äldrevården gick över till kommunerna innebär i stort sett bara en verklighetsförfalskning, där tidigare ”patienter” numera kallas för ”kunder” för att ge ett intryck av att det handlar om friska människor.
 • Det sker i praktiken ingen återrekrytering till äldrevården eftersom arbetsvillkoren är så dåliga.
 • I programmet visades bl a ett äldre par där kvinnan som vårdade sin svårt sjuka 90-åriga man blivit fråntagen sin avlösningstid på 4 timmar i veckan. Kvinnan ifråga vara av uppfattningen att det genomfördes stora utredningar för att få beslut om små behov. ”Byråkratin är för jävlig”, som kvinnan uttryckte.

Istället för att be svenska folket om att ”öppna sina hjärtan” så tycker Lusharpan att Felfria Fredrik ska öppna sin ögon och öron och se hur de människor som byggt upp det här landet behandlas. Lusharpan tycker att han och övriga ansvariga kan ta på sig en dumstrut och gå och ställa sig i skamvrån och skämmas. Eller ännu hellre emigrera till en bananrepublik och bilda regering där.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.


15 responses to “”Öppna era hjärtan”

 • Bertil Nilsson

  Men den grovt kriminelle Landsförrädaren fredrik reinfeldt säger ju att Sverige tillhör inte Svenskarna ! Har ni förstått ? Ha ha. Idioten fredrik säger att Svenska folket är förståndshandikappade idioter och kan inte ta vara på sig själv. görna persson säger att när Svenska folket kommer på att sju klövern stulit Svenska folkets pensions fond på 700.000.000.000:-SEK = ja då blir Svenska folket mycket mycket arga. Detta jag skriver är fakta som alla kan se på you tube = t o m mannen utan hjärna med namn albin, men han förstår det ändå inte haha = jo idioter till 87% helt säkert ! Jag drömmer varje natt att det kommer folk från Rumänien och tar hand om fredrik o hans familj plus sju klövern Ko ärligt detta är min dröm som jag hoppas kommer infrias. Jag drömmer att de kommer göra samma som med Ceausesco och hans fru. Inget krav på att det skall vara Rumäner går lika bra med Somalia eller Syriens folk. Jag skulle självklart njuta extra om min dröm går i uppfyllelse ! GUD GÖR MIN DRÖM SANN !!!!!!!!! Tack

  Gilla

 • Ruben

  Förser sig själv gör ”gräddan” och skiter sen i hur det går för den åldrande befolkningen.
  Sida chef fick dubbla ersättningar.
  http://www.svt.se/nyheter/sverige/sida-chefen-fick-dubbla-ersattningar

  Gilla

 • Pica pica

  Är han inte lite dum i huvudet den där Reinfeldt?

  Om han hade sagt ”Öppna er hjärtan” för våra gamla istället. Trots allt finns det ca 1.8 miljoner röstberättigade gamla….

  Gilla

  • Stenbock

   Lite !!!!! Bevisligen som man uttryckte det på vår tid,”helt nicko”….

   Gilla

  • Kalasbetalaren

   Tyvärr är Reinfeldt inte det minsta dum utan gör bara vad väljarna ber han om!
   20-25% av svenskarna, alltså var FJÄRDE
   svensk tycker att han gör ett så bra jobb och tycker att överenskommelsen med MP var så bra att dom skall rösta på honom igen! Moderaterna förnedrade sina väljare genom att svika så gott som alla vallöften och dom efterblivna väljarna verkar tycka att det är helt okej att öppna munnen när han pissar på dom!

   Gilla

 • Kalasbetalaren

  Måste delge er detta! Bland det bästa jag har hört! En god vän har precis blivit pensionär och blir uppringd av PRO som vill att han skall bli medlem. När han inte vill det brer hon på med att det är viktigt att PRO är många inför valet så att dom kan påverka politikerna att ta bort den orättvisa skatten och få höjda pensioner!
  Då svarar min vän:
  Är det bara det ni vill ha är det lätt ordnat, gör bara som jag, rösta på SD på söndag så får ni detta och kan lugnt luta er tillbaka!
  Ni behöver inte förnedra er för att sjuklövern skall ge er nåt trams, SD sätter svenskarna först!
  Kan lova er att det blev tyst i luren från gråsossen!

  Gilla

 • Tony

  Den lille Ullenfjant, han ni vet med Pallen, han skulle varje
  dag tvingas att se hur hans fjäskande för lycksökare ställer
  till det för gamla och sjuka.

  Gilla

 • Ruben

  Det var med sorg och bedrövelse jag tog del av programmet igår kväll. Samtidigt ser jag då en valrörelse där verklighetsfrånvarande politiska broilers gör allt för att överträffa varandra i floskler och egensinniga lögner.
  På samma gång går Stridshingsten ut och begär att vi skall öppna våra hjärtan, för en ännu mera frikostig massimport av onyttiga element. De som byggt vårt välstånd får inte den omvårdnad och hjälp, som de i så hög grad är beroende av. Var finns logiken?

  Gilla

 • nisse

  Pensionärer Det finns bara ett parti som kan stoppa muslim importen och satsar på dom som byggt upp landet Sverige. Tänk på vad Fredrik sa vi måste öppna våra hjärtan. För vem! Samtidigt sa han att migrationsverket
  kräver 48 milijarder extra Med dom pengarna skulle alla fattig pensionärer kunna få en pension som man kan leva på. Framför allt förbättra äldrevården som på många ställen havererat enligt tv4.Rösta rätt på Söndag (SD)

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  Dessa sju med fredrik i sin spets borde få känna på livet som svensk ! De kunde ju börja med att försöka överleva på 7 – 8.000:-SEK per månad. Så har flera hundra tusen svenskar det.. Jag har sagt det tidigare : Rumäniens folk reste sig – Jag tror det kommer att bli detsamma i Sverige = men inte av den Svenska befolkningen utan av sjuans gäst parasiter. De kommer inte acceptera bli behandlade som Svenskar.. Ju förr ju bättre! Har ni sett filmen där Cecilia sitter i Somalia och delar ut flygbiljetter pengar mat pkt till Sverige och lovar att de skall aldrig behöva göra ett ärligt handtag ! Vad sägs ? Vet ni att det finns många Svenskar som svälter ihjäl varje månad ? Jag bara undrar ? ! Klart man måste anse att sjuan är ett grovt kriminellt gäng eller hur?

  Gilla

 • Pica pica

  För ett antal år sedan pratade 7-klövern om att vi behövde unga ”arbetskraftsinvandrare” som skulle hjälpa till att vårda våra allt fler gamla.

  Sen drar de in 25% av äldreboendena och gör det närmast omöjligt att få en plats. Vi har sett t o m självmord för att de inte fått hjälp. Reinfeldt gör mig så arg när han fortfarande står och säger att de flesta vill bo kvar hemma? Han lovar att i framtiden ska de som är över 85 år få plats på äldreboende. När? Det finns många som behöver få flytta p g a sjukdomar eller ensamhet långt tidigare. Mycket roligare att äta mat tillsammans med andra.

  Sen kan jag säga att det är inte många ”invandrare” som vill jobba med gamla. De vill ha ”finare” jobb med bättre betalt annars har de det bra ändå. Många kvinnor i den muslimska ”kulturen” har rätt att bli försörjda av mannen när de gift sig. Kanske tycker inte mannen att de ska få jobba.

  Nu pratar Löfven om Trainees inom vården. Det lär nog bli svenska ungdomar det. Invandrarungdomarna behöver inte jobba.

  Gilla

 • Lena

  Har erfarenhet under 16 år med en anhörig, det som fungerade tillfredställande då är idag en gigantisk skam på alla områden, vad det gäller äldre så vill jag aldrig kalla det som de utsätts för, för vård !
  Oj vad Sverige och dess folk ska skämmas !

  Gilla

 • ossie

  Bevare mig väl för att bli gammal och sjuk i detta landet.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: