SVT, opartiskhet och SD

VALET 2014/JOURNALISTIK. Igår hade SVT en artikel med rubriken ”SD-skandalerna under valåret”. SVT lyckas få ihop tolv stycken i sin lista med hjälp av Expo och andra “opartiska” men det hinner säkert bli fler till valdagen den 14 september.

2014-09-06_1208

Myndigheten för radio och tv som utfärdar sändningstillstånd för radio- och tv-bolag skriver bland annat så här om vad som gäller om…

Opartiskhet

 • Programverksamheten ska bedrivas opartiskt, vilket innebär att en klart utpekad part som utsätts för kritik ska få möjlighet att bemöta kritiken.
 • Kontroversiella ämnen eller händelser inte får behandlas på ett ensidigt sätt.
 • En representant för programföretaget inte får ta ställning i en kontroversiell fråga.

Med tanke på SVT:s genomslagskraft som Public service företag så kan man undra varför det inte finns några artiklar om…

När SVT inte följer reglerna för sitt sändningstillstånd, då kan de knappast kräva att allmänhetet ska betala TV-avgift för avgiften är ju tänkt att gå till ett opartisk Public servicebolag…

8 thoughts on “SVT, opartiskhet och SD

 1. Jag har skickat Petterssons “nu granskar vi” angående
  kommunistpacket,dvs sossarna.FI.C,V och MP.till ett
  stort antaj tidningsskrivare som kallar sig journalister
  men inte oväntat är tystnaden kompakt.

 2. Det där ska sitta i ryggraden på Public Serviceanställda. Det är inget som ska behöva påpekas och framhållas i tid och otid. Det är bara att konstatera att SVT misslyckats med att rekrytera kompetent personal. Är det någon som är överraskad?

 3. SVT kan fara åt helvete. Skulle aldrig falla mig in att ägna 1 minut åt DDR-TVs så kallade partiledardebatter, där köpta “journalister” är lena i käften åt alla utom SD. Faktum är att dessa rövslickare har lika mycket att förlora på sanningen som resten av hela jävla etablissemanget…

 4. SVTs MP o kommunistiska “journalister” borde få kicken kollektivt då de fullständigt skiter i avtalet med staten om opartiskhet.

 5. SVT har ropat “varg” så många gånger, att ingen lyssnar längre. Tvärtom är det nog många som känner att “tur att NÅN törs säga nåt i alla fall”

 6. Har SVT sänt ut nyheten,att “cykeltjyven från Rosengården” är på bättringsvägen efter sin snuva ? Skånskan har en stor rubrik kring denna positiva nyhet… 🙂

 7. Jag tror att fler och fler börjar få upp ögonen på att SVT inte följer reglerna för sitt sändningstillstånd. Jag vill inte betala 519 kronor per kvartal när SVT bryter mot reglerna.

 8. Ändå växer SD så det knakar.
  I septemberopinionen når man All Time High i Sifos, Ipsos, Skops och United Minds mätningar.
  Detta faktum säger en del om både medias ställning och svenska folkets inställning till migrationspolitiken.

Kommentera