Turkiet hatar svenska pass

INVANDRINGEN. Svenska pass är tekniskt sett ett av världens säkraste id-handling. Trots det förlorar svenska resehandlingar sin trovärdighet. De svenska passen har blivit en handelsvara för den organiserade brottsligheten. Enligt Schengens informationssystem finns det drygt 180 000 stulna eller borttappade svenska pass som fortfarande är giltiga resehandlingar.

Bakom den minskade trovärdigheten står rätten att kunna få utfärdat ett obegränsat antal pass i Sverige. Det utnyttjas av kriminella organisationer och enskilda aktörer, enligt Rikskriminalpolisen.

Det finns inget land i hela världen som har så många pass på drift i förhållande till sin befolkningsmängd, förklarar Kjell Battaroff.

– Turkiet, till exempel, är vansinniga på Sverige. Där är det, det vanligaste passet i världen som används illegalt som så kallade ”look-alike”-pass, säger han.

Personer kan sälja svenska pass för drygt 5 000 kronor till kriminella organisationer. De säljer i sin tur vidare det som ett ”look-alike”-pass för upp till 80 000 kronor. Enligt Rikskriminalpolisen kan ett smugglingspaket, där ett svenskt pass ingår, kosta 300 000 kronor.

– Vi har kanonpass. De är jättefina och säkra men totalt odugliga för att det är så många pass på drift. I Sverige ser vi inte passet som en värdehandling eller vägen till frihet som många i oroshärdar gör, för det är så lätt att upprätta ett nytt, säger Kjell Battaroff.

I våras rankades det svenska passet som ett av de bästa i världen för att det accepteras av flest länder utan ytterligare krav på visumhandlingar. Hela 173 länder kan du åka till utan att behöva visum, men det kan komma att ändras. Den minskade tilliten för de svenska passen kan, enligt Kriminalpolisen, innebära att visumkrav införs för svenska medborgare.

-Pettersson undrar om det är medvetet från regeringen för att underlätta invandringen. Problemet har varit känt i många år men inget händer. Den som ”tappar” 10-12, ja ända upp till 20 pass och hämtar nytt kan kanske bli kränkt om någon ifrågasätter det.

Läs om det svenska passvansinnet     SN.se 

68 000 kan inte sakna pass, de ljuger 

11 thoughts on “Turkiet hatar svenska pass

  1. Pettersson har helt rätt, det är en medveten politik på order uppifrån högsta nivå man vill ha en gigantisk muslimsk massinvandring som jag ser som röstköp, Socialdemokraterna räknar med deras röster mot bidraget från Försäkringskassan!
    En helt klart mycket farlig och skadlig politik mot Sverige och det svenska folket, sådant här sätter en ”rättsstat” värd namnet stopp för direkt utan en massa velande.
    Vill man att det ska gå helt åt HELVETE för Sverige ska S fortsätta låta Miljöpartiet bestämma politiken!

  2. Nu är Annie Löf (C) stolt, nu är Sverige en STORMAKT i att dela ut svenska pass! Hon tycker det är bra, liksom hela politikerfrälset utom SD att Sverige är en STORMAKT i att ta emot skit och avskum, slödder och kriminella och IS mördare!
    Sverige jordklotets SKITMAGNET nummer ett!

  3. I Sandviken utkommer en gratis tidning (Din Lokaltidning Sandviken) till alla hushåll varje vecka. Denna tidning har blandat reklamannonser, redaktionellt innehåll och en sida med privatannonser. Tidningen i sig är faktiskt ganska bra, inte en massa pk-pekpinnar från journalister som anser sig sitta inne med de enda sanna åsikterna utan verkligt partipolitiskt obunden och alla får komma till tals. Det enda jag retar mig på är att bland privatannonserna förekommer varje vecka ett antal annonser om förlorade Irakiska pass. Om det ”förloras” ca fem Irakiska pass varje vecka i Sandviken, hur många ”förloras” då varje år i hela Sverige? Varför har dessa jä-la Irakier så svårt att hålla reda på sina pass? För inte kan det väl vara som så att de säljer/ger bort passan så att ännu fler kan ta sig hit? Alla som kommer hit har väl verkliga asylskäl och behöver väl inte fuska sig hit på någon annans pass?

  4. Detta har påtalats av Merit Wager och andra sedan lång tid tillbaka. Ändå händer det ingenting. Det är tydligen också ganska enkelt att registrera ”borttappade” pass som ogiltiga i internationella register. Inte ens detta förmår man sig till att göra. Har intenationella brottssyndikat mutat svenska myndigheter eller är de totalt handlingsförlamade??

  5. Alla svenskar som ansökt om pass vet vilka regoriösa
    regler som gäller för att få ett pass,men det gäller bara
    svenskar.Om du inte har giltig legitimation blir det inget
    pass.
    Var det någon som sa något om allas lika värde?

  6. Att beredvilligt dela ut pass till okända ofränder är huvudlöst. Enbart svenska medborgare med vidimerad identitet ska få ha ett svenskt pass.

  7. Att beredvilligt dela ut pass till okända ofränder är huvudlöst. Enbart svenska medborgare med vidimerad identitet ska få ha ett svenskt pass.

  8. Det kan också vara medvetet för att försvåra eller hindra
    att skattebetalande svenskar lämnar den sjunkande skutan
    Sverige stoppar inte utvandring direkt,men indirekt.
    Sverige har dessutom lyckats med vad ingen kommunistregim
    lyckats med.
    Att göra större delen av befolkningen till en viljelös fårskock.

Kommentera