En liten varning

Via vår chefredaktör så fick jag för en stund sedan kontakt med en annan boende i vår reservhuvudstad. Han hade varit nere på kommunhuset och förtidsröstat och upptäckt att samtliga röstsedlar för bla SD var helt blanka. Det öppnar tydligen upp för möjligheten att få röstsedeln ogiltigförklarad om man gör en notering på den.

Som tur var hade personen i fråga även kontaktat SD:s kansli och förhoppningsvis ska problemet snart vara tillrättat, men det kan förmodligen finnas anledning att håll ögonen öppna även i andra delar av landet på detta fenomen. Ett tack till vår kära medboende i Sveriges reservhuvudstad för att han uppmärksammat detta.

19 thoughts on “En liten varning

  1. Det ante mig att det skulle bli problem med SDs röstsedlar Svenskar var väldigt observanta när du stoppar i röstsedeln. Tror att 7klövern är beredda att göra var som helst för att stoppa SD..

    • Håller med dig helt. Någon snäll granne, Danmark kanske, borde redan nu uppmärksamma Svenska Valmyndigheten att man har misstankar om att det kan förekomma valfusk … ( i Sverige 2014.. 🙂
      För övrigt så är jag övertygad om att Sifo och de andra ljuger om procentfördelning avseende SD:s 9 -11%. Jag tror att i verkligheten SD redan nu har ca 20%.

    • @Ruben
      Har du valsedlar där hennes namn finns med (alltså de ursprungliga) kan du mycket väl använda dessa…Även om man trycker upp nya utan hennes namn gäller naturligtvis de tidigare !
      På dessa kan du även markera din inställning mot SD-Malmö, genom att kryssa för Eva-Marie…

      • @Lars
        Tyvärr har jag inte fått de ursprungliga valsedlarna, men nu är det dags att ge sig på jakt efter dem. 😉

    • Ruben skitstövlarna är SD som inte stötta henne, kanske dags att bilda något nytt, detta kommer att stöta bort många SD väljare. Nu ska jag rösta på dem en sista gång med förhoppning att något bättre finns om 4 år

      • @Kurt
        Jag vet, det är därför jag är heligt förbannad nu. Jag låter nog rösten till kommunen vila än så länge. Låt oss se vad som händer efter valet, sen är det dags att ta ställning.

  2. Från valmyndigheten:

    ”Valsedlar med partinamn, så kallade partivalsedlarpartivalsedlar

    En partivalsedel är en valsedel där partiets namn är förtryckt. Det finns inga förtryckta kandidater på en partivalsedel. På partivalsedlarna står det vilket val valsedeln gäller för, t.ex. val till riksdagen.

    Du kan använda valsedeln om du vill rösta på ett parti.

    För vissa partier kan du även personrösta med en partivalsedel. Det är de partier som inte har anmälda kandidater.”

    Jag tror att SD:s kandidater är anmälda vilket betyder att du kan inte skriva något på valsedeln.

    • ”Valsedlar finns i alla vallokaler och röstningslokaler för förtidströstning. Partierna ansvarar för att lägga ut valsedlar med kandidatnamn i vallokaler och röstningslokaler för förtidsröstning. Röstmottagarna ansvarar för att lägga ut valsedlar med partinamn. Röstmottagarna ansvarar för att hålla ordning på samtliga valsedlar.” (val.se)

    • Stureby vårdhem ljuger.
      Alla partier som vid något av de två senaste riksdagsvägen fått mer än en procent av rösterna i hela landet får sina partivalsedlar utlagda för alla tre valen om partiet begärt det. Och för 2014 finns Sverigedemokraterna med.
      Namnvalsedlarna däremot läggs ut av resp parti.

  3. Nu har jag inte röstat än, men jag ställdes just inför det dilemmat också. Var nere och tittade i en vallokal och där var det likadant, samtliga SD:s valsedlar var helt blanka. Kommer valsedeln att förklaras ogiltig om man skriver dit ett namn, någon som vet med bestämdhet?

    • ”Om du personröstar på en kandidat som står på en namnvalsedel som inte gäller för den riksdagsvalkrets, kommun eller landsting där du bor bedöms din röst vid sammanräkningen som en röst för partiet. Det blir ingen giltig personröst.” (val.se)

      Partiet får en röst däremot får ingen någon personröst.

  4. Mig veterligen får man skriva ett namn på valsedeln, har ju hänt att folk blivit invalda ovetandes.

    • SD:s valsedlar är låsta. Vilket förmodligen betyder att du kan skriva dit ett namn som finns på den riktiga valsedeln. Skriver du dit ett namn som inte finns på den riktiga valsedeln så diskvalificeras valsedeln.

Kommentera