Enorm flyktingvåg till Spanien


SPANIEN. Mer än tusen flyktingar har omhändertagits vid Tarifa de senaste två dygnen, samtidigt som Melilla upplevt nya anstormningar vid gränsstaketet.

Spanien upplever en av de intensivaste flyktingstormarna någonsin, grundad både i gynnsamma väderförhållanden och att marockanska myndigheter ser ut att ha dragit ned på bevakningen. Flyktingar från främst Centralafrika har i grupper om cirka tolv personer givit sig ut i plastbåtar för att korsa det 14 kilometer breda sundet mellan Marocko och Spaniens sydpunkt Tarifa. Ett hundratal båtar har beslagtagits av spanska kustbevakningen, många av dem av leksaksmodell.

Mellan 11 och 12 augusti har mer än tusen flyktingar tagits emot vid Tarifakusten. Kommunen har avsatt en sporthall för att kunna inrymma alla.

Anledningen till den plötsliga flyktingvågen uppges vara bland annat det stabila vädret, med helt lugnt hav och dessutom fullmåne. Samtidigt tyder mycket på att marockanska myndigheter inte bevakar sin kust i samma utsträckning som tidigare.

Dessutom har nya försök gjorts att komma in i exklaven Melilla, genom att klättra över det sex meter höga gränsstaketet. Tre nätter i rad har hundratals flyktingar försökt ta sig över staketet och flera dussin har lyckats ta sig in på spanskt territorium.

På onsdagsförmiddagen hängde åter flera dussin flyktingar i staketet.

-Grattis Sverige säger Pettersson, nedan en film från den spanska enklaven Melilla som stormas av våra pensionsräddare… 

Sydkusten 


9 responses to “Enorm flyktingvåg till Spanien

 • Ruth Magnusson

  Kom att tänka på att grannen min satt upp elstaket för att mota bort vildsvin. Undrar varför jag kom att tänka på det?

  Gilla

 • angelicaplacet

  Och sen är hälsoundersökning frivillig för främlingar och inte obligatorisk.

  Gilla

 • Pica pica

  Såg på en utländsk site att man i de drabbade länderna i västafrika säljer ”Blessed salt” att tvätta sig med så slipper man Ebola.

  Gilla

 • ossie

  Gräv en vallgrav med krokodiler och pirayor.

  Gilla

 • Pica pica

  Det är bara en tidsfråga innan några Ebola-smittade från västafrika sprider sjukdomen till Europa. Det kan bryta ut i Frankrike, Spanien eller Italien.

  Vi har redan fått rapporter från de smittade länderna om fritagningar från sjukhus av smittade eller rymningar. De vidskepliga tror att sjukdomen inte är så farlig eller att den går bota med diverse hokus-pokus precis som de trodde/tror om HIV/Aids.

  Gilla

  • Lars Å Månsson

   Just nu publicerar BZ från Berlin följande:
   http://www.bz-berlin.de/berlin/pankow/ebola-verdacht-in-berliner-jobcenter
   Brukar säga vad som inte finns i Berlin…finns inte på hela jorden !

   Gilla

   • Lars Å Månsson

    För er som event. inte förstår det tyska språket handlar det om en ”Westafrikanska”,som kommit tillbaka från semestern i sitt hemland,och som nu skulle hämta ut sitt arbetslöshetsbidrag.
    I samband med detta bröt hon samman och hade (naturligtvis) Ebola… Nej innerst inne tror jag detta är dagens anka !Men för dessa som ser fan i varje hörn,en bra och stor sensation för skandalpressen 😉

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: