Försäkringskassan saknar en familj

INVANDRINGEN. I veckan ringde Försäkringskassan till en fastighetsägare jag känner. Han äger ett antal fastigheter i en stad i mellersta Sverige och hyr ibland ut till Migrationsverket och till invandrare som fått PUT, permanent uppehållstillstånd.  Nu hade Försäkringskassan en längre tid sökt en familj med barn men inte lyckats få kontakt med familjen som var skriven i en av fastighetsägarens lägenheter.

Det visade sig att familjen tidigare bott i lägenheten men efter att de fått PUT, flyttat därifrån men ingen visste vart. Handläggaren på försäkringskassan hade sökt i alla tänkbara register, hos skattemyndigheten, i skolor och så vidare men ingenstans fast de vuxna eller barnen.

Handläggaren sade rent ut att de misstänker att familjen flyttat utomlands efter att de fått PUT och då troligen till hemlandet utan att rapportera detta, under tiden ramlar bidragen in, bostadsbidrag för en lägenhet de inte bor i, försörjningsstöd (f.d. socialbidrag) och barnbidrag. Det är lönsamt med PUT.

-Pettersson undrar hur många sådana familjer det finns, eller rättare sagt inte finns i vårt land? Enligt fastighetsägaren är det ett återkommande problem att människor, ibland många, är skrivna i lägenheter där de inte bor, det förekommer att invandrarlotsar har människor skrivna på adresser där det inte ens finns bostäder osv. allt medan miljarderna rullar iväg.

I ovanstående fall ska försäkringskassan dra in bidragen – de brukar höra av sig då som handläggaren sa men hur många upptäcks aldrig? Detta pågår medan PK fortsätter att skriva snyfthistorier utan att ställa kritiska frågor…

13 thoughts on “Försäkringskassan saknar en familj

  1. Går det inte att skriva in att anmälningsplikt råder vid en eventuell
    förflyttning, eller att stora bidragstagare varje månad skall
    anmäla sig från den adress dom bor på, så att detta går att
    kontrollera? Varför är allt så förbannat slappt när det gäller
    villkoren för invandrade människor? Kan inte lite av den
    tuffhet som används när det gäller svenskfödda medborgare
    även gälla för invandrare?? Nej här tassas det på tå!

  2. Pengarna går väl in på ett bankkonto i Sverige, går det inte att spåra via banken? Adress, samt uttag? Är väl inte så svårt.

    • Vad hjälper det,att man spårar via IBAN vart de fört över pengarna.
      Inte tror du väl att Arabiska och afrikanska länderna spärrar,och sänder tillbaka bidragen till Absurdistan ?

      • Självklart inte. Men försäkringskassan ”söker” ju den här familjen, så det är väl lätt att se att dom stuckit ur landet, och sedan spärra utbetalningarna.

      • FruSvensson, i det här fallet kommer utbetalningarna att spärras men när familjen upptäcker det kommer de kanske fort som fan att resa ”hem” och påstå att de bott hos brorsan i Göteborg eller något liknande. Det går inte att se att de stuckit utomlands.

        Det svenska välfärdsystemet bygger på att människor är något så när hederliga och är inte förberedd för denna typ av systematiska bedrägerier. Dessutom får inte ens myndigheter samköra register hur som helst.

      • Detta är troligen det vanliga slaget av dessa hundratals (kanske än fler) fall.För något år sedan upptäcktes just sådana fall i Växjö.Vad som sker i mörka Småland,sker troligen också på andra platser i landet !

  3. I dagens läge kan det inte vara svårt att ”följa pengarna”. Enklast är så klart att dra in alla bidrag. Försäkringskassan samkör med många andra register.

  4. Så lägger vi till alla vårdcentraler och tandläkare, ni vet väl om att vem som helst kan begära vård och myndigheterna får inte göra efterforskningar. Vad tänker då en ägare till en vårdcentral som behöver tjäna mycket extra. Ja vi lägger till Muhammed, Ali, Ndabe Ndobe, Ndobe Nsnabel, Rawi, Ja listan kan göras mkt lång….införskaffa tält och spritkök om du är av ljusare hudslag!

Kommentera