Behandla palestinierna som alla andra flyktingar så blir det fred


MELLANÖSTERN. I konflikten mellan Israel och parter i Gaza fortsätter våldsamheterna. Hamas och andra grupper fortsätter att beskjuta områden i Israel med raketer, samtidigt som Israel fortsätter sina intensiva attacker mot mål i Gazaremsan. Från Gaza rapporteras om c:a 50 dödsoffer under natten och förmiddagen i kraftiga attacker från kanonbåtar, stridsflyg, helikoptrar och stridsvagnar.

Israel är den enda nation i världen som är internationellt erkänd av en bred majoritet men ändå hotas till sin existens av sina grannar. De flesta staterna i närområdet vägrar erkänna dess rätt att existera och kungör ofta sina avsikter att utplåna Israel från kartan.

Två platser på jorden är inte suveräna stater.  Det ena är Antarktis som ingen stat gör anspråk men det var tydligen inte så svårt att komma överens om is och pingviner.

Den andra platsen är Judéen, Samarien (Västbanken) och Gazaremsan. Judéen och Samarien tillhörde tidigare Jordanien men de har avstått från alla anspråk på det som idag kallas Västbanken. Gaza var tidigare en del av Egypten men egyptierna vill inte längre ha med området att göra. Israel har annekterat östra Jerusalem men inget annat och något Palestina har aldrig funnits och finns inte.

Judéen, Samarien och Gaza är därmed de enda av jordens befolkade områden som inte tillhör någon stat och som ingen stat gör anspråk på. Ett territorium befolkat av miljoner människor som inte en enda stat gör anspråk på? Något sådant kan bara hittas mellan Jordanfloden och Medelhavet.

När det gäller flyktingar så är det likadant, bara flyktingar från Israel/Palestina har specialbehandlats.

När den nya globala ordningen utformades efter andra världskriget, flödade Europa och Asien över av flyktingar. Över 12 miljoner tyskar förlorade sina hem i Östeuropa. Runt 14 miljoner hinduer, muslimer och sikher tvångsförflyttades från Pakistan och Indien. En och en halv miljon polacker kördes ut ur Sovjetunionen, en halv miljon ukrainare ur Polen och cirka 350 000 italienare ut ur Jugoslavien. Hundratusentals judiska överlevande från Förintelsen tvingades lämna sina fosterländer. Ungefär 700 000 palestinier kördes i väg eller flydde från Israel, medan ett liknande antal judar kördes i väg från arabstater. Så gott som alla dessa flyktingar rotade sig i sina nya länder och blev fullvärdiga medborgare i dessa så de räknas inte längre som flyktingar.

MEN, det finns ett undantag, de araber som flydde från nuvarande Israel betraktas fortfarande som flyktingar 66 år efter 1948 års krig. Deras värdländer föredrog att slå fast deras flyktingstatus så att den blev permanent och ärvs generation efter generation. Idag uppgår de 700 000 palestinierna till fem miljoner som anser sig har rätt till ett land de inte är födda i.

Tänk er om tyskarna hade behandlat sina 12 miljoner landsmän som tvångsförflyttades från Östereuropa som araberna har behandlat sina landsmän sedan 1948.

Hur skulle Europa se ut om dessa tyskar som kanske blivit 34-40 miljoner eller ännu fler nekats medborgarskap och levt i fattigdom och elände och krävt att få flytta tillbaks till sina förfäders hus i Königsberg (Kaliningrad), Breslau (Wroclaw), Danzig (Gdansk) eller Karlsbad (Karlovy Vary)?

Problemet mellan Israel och araberna ska lösas på samma sätt som alla andra flyktingproblem har löst sig genom åren.

Först slutar Hamas skjuta raketer mot Israel som drar sig tillbaka från Gaza. Därefter erkänner araberna Israels rätt att existera och de palestinier som bott i olika arabländer i generationer erkänns medborgarskap i dessa länder och Gaza samt Västbanken får bilda en egen Palestinsk stat.

Det är ingen absolut rättvisa, men det fick inte tyskar, finnar, italienare, indier, pakistanier eller några andra heller så varför ska de araber som kallar sig palestinier behandlas annorlunda?

-Pettersson inser att det inte kommer att bli verklighet därför att muslimer inte kan kompromissa, de kan inte kompromissa med varandra och absolut inte med judar. De är så dumma så de inte inser att båda parter tjänar på fred. De tror att om någon får en fördel så förlorar de motsvarande, de kräver allt av alla och de anser att det har de rätt till enligt koranen och islam…

DN 


6 responses to “Behandla palestinierna som alla andra flyktingar så blir det fred

 • Om hotade minoriteter i Mellanöstern | Petterssons gör skillnad

  […] Behandla palestinierna som alla andra flyktingar så blir det fred […]

  Gilla

 • Naivtive

  Enligt hederstänkandet kan inga kompromisser accepteras då en kompromiss innebär att bägge ”förlorar”. Detta innebär i sin tur att äran går förlorad eller i alla fall minskar då motståndaren vunnit på kuppen.

  Hur känner vi igen detta? Hur många hederskulturister ser vi förvärvsarbeta och ärligt betala skatt på sin inkomst? Att göra det vore att ge till sin motståndareklan (det är vi det).

  Hur många hederskulturister ser vi i stället bli försörjda från svenska skattebetalare? Är det någon som tror att detta kommer att ändras?

  Gilla

 • Tony

  Dra in en stor del av biståndet som går till deras
  enorma vapenköp, som dom använder till att angripa
  Israel med . Dom vet om att dom inte rår på Israel,
  eftersom dom använder hjärnan till att tänka med, men
  Araberna kan inte låta bli att provucera fram strider som
  utan tvekan drabbar dom själva värst, det hjälper inte hur
  mycket dom än åkallar gubben Allah, dom åker i alla fall
  på stryk!

  Gilla

 • Ruben

  Lyssna på den här stollen till ”malmöpalestinier” som inte stöder någon, fast i nästa andetag säger han att det är Hamas som ”självförsvarar” Gaza.
  http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sydnytt/#./hundratals-demonstrerar-for-gaza?&_suid=140587290717306214836876788092

  Gilla

 • Ruben

  De bidragsberoende parasiterna och gnällspikarna borde lämnats helt åt sitt öde, så hade de varit tvungna att ta itu med sitt eget stora problem.

  Gilla

 • Pica pica

  När Egypten kom med sitt eld upphör-förslag sade Israel omgående ja. Hamas svarade så småningom att de först krävde att 10 punkter skulle godkännas. Alltså, de ställde långtgående krav som skulle uppfyllas innan de slutade skjuta raketer. De vill kunna säga till palestinierna att de vunnit, det är deras ”heder” det handlar om. Dessutom hade de köpt och lagrat så mycket missiler plus alla tunnlar så de trodde nog att de skulle vinna denna gång….

  Ett av kraven som Egypten hade roligt åt var att den sydliga gränsen (mot Sinai) skulle vara öppen för Gaza-borna och all övervakning skulle skötas av palestinierna? En annan punkt var att samma skulle gälla gränsen mellan Israel och Palestina.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: