Malaysiskt civilflygplan nedskjutet över Ukraina


UKRAINA. Strax före 17:30 på torsdagen kom uppgifter om att ett Malaysiskt civilflygplan, en Boeing 777 (9M-MRD) med 280 passagerare och 15 besättningsmän hade skjutits ned i östra Ukraina.

Planet var på väg från Amsterdam till Kuala Lumpur, och uppges ha skjutits ned c:a 50NM nordväst om Donetsk i östra Ukraina.

Baserat på den senaste transpondersignalen (med ADS-B läge) registrerat av FlightRadar24, klockan 13:21 UTC flög planet med 476 knop, på FL330 på position N48.56 E37.21. när det sköts ned.

Sedan striderna i östra Ukraina började mellan pro-ryska separatister och ukrainskans militär har flera flygplan, inklusive stora fraktflygplan som en An-30 och en Il-76 och många Mi-24 Hind och Mi-8 Hip helikoptrar skjutits ned av den lokala milisen med bärbara missilsystem.

2014-07-17_1906 2014-07-17_1907

The Aviationist     Twitter 


11 responses to “Malaysiskt civilflygplan nedskjutet över Ukraina

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: