Stäng

Malaysiskt civilflygplan nedskjutet över Ukraina

UKRAINA. Strax före 17:30 på torsdagen kom uppgifter om att ett Malaysiskt civilflygplan, en Boeing 777 (9M-MRD) med 280 passagerare och 15 besättningsmän hade skjutits ned i östra Ukraina.

Planet var på väg från Amsterdam till Kuala Lumpur, och uppges ha skjutits ned c:a 50NM nordväst om Donetsk i östra Ukraina.

Baserat på den senaste transpondersignalen (med ADS-B läge) registrerat av FlightRadar24, klockan 13:21 UTC flög planet med 476 knop, på FL330 på position N48.56 E37.21. när det sköts ned.

Sedan striderna i östra Ukraina började mellan pro-ryska separatister och ukrainskans militär har flera flygplan, inklusive stora fraktflygplan som en An-30 och en Il-76 och många Mi-24 Hind och Mi-8 Hip helikoptrar skjutits ned av den lokala milisen med bärbara missilsystem.

2014-07-17_1906 2014-07-17_1907

The Aviationist     Twitter 

11 reaktioner på “Malaysiskt civilflygplan nedskjutet över Ukraina

 1. Idag har den holländska kommissionen som utreder det nedskjutna planet över Ukraina,avgett sitt första svar.
  Detta blev mer än tvivelaktig,efter att man publicerat den sista radiokontakten med planet.Nog verkat det som man nu vill mörka,att det var ett av Ukrainas flygplan som sköt ner planet.
  Ooommm man haft minsta misstanke om,att det skulle vara en rysk Mesil från rebellerna i öst-ukraina,kan jag aldrig tänka mig,att man gett ett så vagt svar på frågan kring vem som är den skyldig.

 2. Just nu upptas hela sändningen kring den markinvasion som Israel utför just ikväll.Sedan en halvtimma tillbaka har israeliska styrkor passerat över gränsen till Gaza.Himmeln lyses upp av ”julgranar”,och chock-bomber briserar över remsan.(titta gärna på Franc 24`s direktsändning)
  I första hand kommer nu kommandostyrkor bestående av elitsoldater,att rensa upp inför intåget av pansrade trupper..

 3. Enligt uppgift har inte den lokala milisen vapen som når 33.000 fot eller 10.000 meter. Förmodligen har den ukrainska militären gjort det för att lägga skulden på milisen och Ryssland. För att helt enkelt hetsa upp USA och EU.

  Vilka tidigare visat stor krigshets. Glöm inte planerna i Syrien.

  1. Lyssnade på en tysk militär expert i ARD som menade,att separatisterna inte hade tillgång till sådana experter,som det fordras för att hantera ett sådan missil-vapen.Han ville inte spekulera men uteslöt inte,att en raket avfyrats från ett militärt flygplan mot passagerarplanet.Detta sista skulle i så fall stämma samman med ”allemands” teori. Vi skall veta att Ukraina är pressat och långt ifrån Guds bästa barn.

   1. Det krävs mer än god insyn i TV-spel att operera en kvalificerat luftvärnssystem. Jag skulle kunna räkna upp myriader av inställningar och handgrepp innan man ens skulle kunna upptäcka flygplan i luften och än mindre målanvisa dem. Om nu roboten avfyrades från marken och av separatisterna så är det inga vanliga bondpojkar som springer omkring med AK-47:or.

 4. Ja de har visat detta här i Thai + Japansk – TV med bilder och film redan då ”olyckan” skede

 5. Detta känns inte alls bra.Skulle dessa teorier visa sig sanna,har jag en viss känsla av,att krisen i Ukraina kommer att breda ut sig.Vad detta i förlängningen kan innebära,är inget positivt för någon sida.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: