Islam är mer än en myt, Erik Ullenhag!


ISLAM. Erik Ullenhag uppvisar tecken på naivitet och okunnighet om islam som lära, religion och politisk ideologi. Det skriver före detta muslimen Mona Walter.

Integrationsminister Erik Ullenhag manade i en debattartikel i SVD (10/6 2014) till ”samling mot islamofobi”, och har efter detta stött ett antal proislamska demonstrationer.

2014-07-17_1938

Ullenhags debattartikel är anmärkningsvärd på flera punkter. Det första man reagerar på är att statsrådet uppvisar inte bara tecken på naivitet, utan också på en viss okunnighet om islam som lära, religion och politisk ideologi. Av en integrationsminister och jurist borde man kunna vänta sig mer.

Han skriver: ”Vi måste vara uppmärksamma på bilden som sprids av islam och muslimer. Det är ofta en gravt förenklad och negativ bild som med kraft förmedlats allt sedan terrorattackerna i New York 2001. Muslimer skildras alltför ofta i en negativ kontext, till exempel i samband med våldsamheter och kvinnoförtryck.”

Det stämmer att det sprids en negativ bild av islam, men då borde man fråga sig i stället; varför sprids det en negativ bild av islam? Det steget i resonemanget verkar Ullenhag inte ha tagit.

I islams namn har jag blivit hotad, till och med mordhotad, bespottad och attackerad. Islams förespråkare ringer på min ytterdörr eller bevakar min lägenhet från bilar parkerade på gatan. Inte bara för jag lämnade islam, utan för att jag offentligt vågar stå upp för sanningen och tala om för allmänheten vad islam egentligen innebär.

Jag är född och uppvuxen i Somalia, och var då muslim själv. När jag sedan kom till Sverige för 20 år sedan, var det naturligt för mig att då söka mig till en muslimsk församling, för att känna en tillhörighet och gemenskap. Det var först när jag kom till Sverige som islams rätta ansikte visades för mig. Inget av det jag upplevde här förekom i Somalia på den tiden. Ullenhag skriver: ”Islam och muslimer ses som ett hot. Rena myter sprids om hur muslimer har som plan att ta över Europa och skapa ett ’Eurabia’, bland annat genom att föda många barn.” Men det var just det som jag själv hörde imamerna predika i Göteborgs moskéer. Det är ingen myt, Erik

Det är vårt eget ansvar som individer att anpassa oss, informera och lära oss om den nya kulturen vi kommit till, säger Mona Walter, f.d. muslim från Somalia.

Det är vårt eget ansvar som individer att anpassa oss, informera och lära oss om den nya kulturen vi kommit till, säger Mona Walter, f.d. muslim från Somalia.

Ullenhag! Imamerna talade om för oss att vi inte skulle beblanda oss med kaffersamhället (det vill säga det svenska), att vi skulle föda så många barn vi kunde och få så många släktingar som möjligt att flytta hit just med det uttalade målet att islamisera Sverige. Inte med vapen, utan genom barnafödande och invandring bli landets majoritet. Och samma uttalade strategi har man i samtliga västländer.

Vidare så försöker Ullenhag mena att ”Fördomar om islam som en primitiv religion och att islam är omöjlig att kombinera med demokrati florerar”. Själv så var det avgörande steget som fick mig att lämna islam när jag började studera de islamska skrifterna. Det jag fann var att islam just är en primitiv religion och fullständigt omöjlig att kombinera med demokrati. Så vad är det som Koranen lär sina anhängare då? Ja, döm själva. Muhammed lärde att män får våldta och gifta sig med flickor i förpuberteten (65:4), att icke-muslimer skall korsfästas och amputeras (8:12, 47:4) samt halshuggas (8:12, 47:4), att den troende som dödar ickemuslimer blir belönade i paradiset (9:111), att icke-muslimer skall kallas svin och apor (5:60, 7:166, 16:106), att ickemuslimer är vidriga varelser som inte förtjänar någon nåd (98:6), för islams skull skall man utpressa icke-muslimer (9:29), och detta för att bara ge några få exempel bland många andra. Att detta är ett tecken på en primitiv religion som inte vill samverka eller respektera ett demokratiskt statsskick skall man inte behöva ha en juristexamen från Uppsala universitet för att förstå.

Och hur är det med islam och demokrati då? Man kan vända sig till Koranen för att få alla de svar man behöver. Enligt islam ska man behandla icke-muslimer som svurna fiender (4:101), män får ha sexslavar och arbetsslavar (4:3, 4:24, 5:89, 33:50, 58:3 och 70:30) samt skall slå dessa och sina fruar (4:34, och Muhammed uppmanade också alla män att ha piskor hängande där deras kvinnor kan se dem: Kash. Shaf of Al-Zamakhshari, vol. 1, s. 525), en muslim skall terrorisera ickemuslimer (8:12, 8:60) och i Sahik Muslim läser vi ”Jag har blivit beordrad att strida mot folk tills de erkänner att det finns ingen annan gud än Allah, och Muhammed är Allahs budbärare” (1:33). Om Ullenhag ser dessa påbud som förenligt med demokrati måste jag protestera.

Att Islam inte heller går ihop med yttrandefrihet märker vi av genom att det som muslim är förbjudet att kritisera eller ifrågasätta sin egen religion (4:65, 24:63) På arabiska heter det Fitnah. Det är av denna anledning jag aldrig stött på ”moderna muslimer” eller sekulära muslimer som offentligt kritiserar sin egen religion. Detta trots att många moderna muslimer, olikt Ullenhag, uppfattar islam som primitiv och odemokratisk i sin nuvarande form.

Mona Walter, Dagen


10 responses to “Islam är mer än en myt, Erik Ullenhag!

 • Akram

  Som ex.muslim har jag pratat och pratat om att rädslan för Islam är inte obefogad men det är ingen som lyssnar. Jag har växt upp i 80-talet I Irak/ bagdad och med en sekulär familj som under 90-talet började bli religiösa mer och mer och nu är det såpass illa att jag inte har kontakt med dem längre. Islam har förstört mitt land och fortsätter göra det. Det har förstört alla numera såkallade ”arabiska länder” men som inte var arabiska från början utan har arabiserats efter islam men det är såklart inget man pratar om där nere är ens medveten om längre. De har förstört Afganistan, Iran, Bosnien, albanien, Turkiet, somalien, syrien, libanon, och snart stor britanien och mm. Palastina har aldrig varit varken arabiskt eller muslimiskt ju. De första arabiska klanerna som flyttade dit var efter islam för att sprida islam. Det görs samma sak här i Europa, usa och australien. De använder de länderna som bas för att demokratin här tillåter att man gör mkt på gott och ont. Jag är emot högerextremister, vänsterextremister och islam som ideologi (vilket är det enda den religionen är) och därför är det ingen som lyssnar på mig. Jag är för frihet och mot begränsning. Jag är inte emot muslimer som personer utan är emot islam som lära. Den gör goda människor onda och trångsynta, den uppmuntrar hat generation efter generation mot judar och atiester och agnostiker ”de otrogna” eller ”kuffar”. Islams främsta uppgift är spridning av Mohammeds och ”guds” budskap, alltså islamisering och tillämpning av sharia lagar. Och det är en anledning att frukta denna ”religion” och dess politiska budskap lika mkt om inte mer än nasismen. Jag har blivit hotad och utskälld i Sverige när jag har pratat så och en gång av en muslimsk kvinnan när jag försökte upplysa hennes vän som är en svensk tjej som har nyss konverterat till islam och som ställde frågor till mig. Den muslimska kvinnan blev arg och tyckte inte att jag skulle upplysa henne om de kvinnoförtryckande ”suror”, alltså texter som finns i quranen och ist berätta massa lögner. Ursäkta att det blev långt men jag behövde berätta lite även om jag är medveten om att ni vet redan mkt om det här.
  MVH
  Akram

  Gilla

 • Synonymen

  ”Imamerna talade om för oss att vi inte skulle beblanda oss med kaffersamhället (det vill säga det svenska), att vi skulle föda så många barn vi kunde och få så många släktingar som möjligt att flytta hit just med det uttalade målet att islamisera Sverige.”

  Hennes vittnesmål är fullständigt horribelt och ett akut hot mot landet.

  Det är MITT land hon pratar om! Den satans Ullenhag skall avsättas omedelbart med hänsyn till rikets säkerhet.

  Inflödet av svagbegåvade, blodtörstiga och våldsamma muslimer måste stoppas omedelbart. Sedan måste repatriering av de stridande trupperna (muslimerna) ske så fort som möjligt.

  Det finns ingen plats i vårt land för varken islam eller muslimer.

  Gilla

  • Synonymen

   Rättelse: Det finns ingen plats för muslimer i Sverige men däremot islam kan få en plats. Varför då tycker ni!

   Jo, därför utan muslimer är islam helt ofarlig. Man kan fylla Globen med koraner och den är fortfarande helt ofarligt.

   Det är inte islam som är dödligt farlig utan det är muslimer som är det dödliga hotet., muslimer alltså!!!

   Gilla

 • Nisse

  Hoppas att dom flesta Svenskar ser vilken idiot ulltuppen är han kommer nog aldrig att se faran med muslimer ! Vi blir bara fler som röstar på SD enda räddningen för Sverige.

  Gilla

 • HW71

  Oj, vilken bra upplysning! Tack för den!
  Och angående Ullenhag: …”upprepar samma ska”… Yes, som en värsta Bosse Ringholm!

  Gilla

 • Pica pica

  Åh tusan, jag trodde inte att han hade utbildning. Om man tittar på hans ”debatter” bl a med Jimmie Åkesson så har han alltid framstått som lite dum. Inte svarat på raka frågor utan ständigt (i flera år) upprepat samma sak.

  Att våra politiker inte ser varningstecknen när det gäller islam övergår mitt förstånd. De måste känna på sig att de har mindre kunskap än t ex Mona Walter och tusentals andra inklusive många troende muslimer.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Ju mer 7-klöver, LO m fl leker PK-iter, desto mer anti bli man. Jag är svensk och jag kräver min och mina svenska förfäders rätt till mitt land.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Jag tror inte Ullenhag kan ta till sig vad Islam är även om det är en ex muslim som berättar hur det förhåller sig.Han är så inne i sitt tänk att bekämpa oss med sina kampanjer istället.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: