Hamas främsta offer är de som bor i Gaza

MELLANÖSTERN. Hamas saboterar alla fredsansträngningar och drar in civilbefolkningen i en konflikt som kan upphöra om attackerna mot Israels civila stoppas, skriver Isaac Bachman.

Efter att Hamas avfyrat mer än 300 raketer från Gaza mot Israel under loppet av bara tre veckor fanns inget annat val än att agera mot den urskiljningslösa raketterrorn och försvara de två tredjedelar av Israels befolkning som levt under konstant hot från de ständiga attackerna.

Israel drog sig redan 2005 helt och hållet tillbaka från Gaza. Vilken är då förklaringen till Hamas oupphörliga attacker, utan vilka Israel inte haft någon anledning att – motvilligt och efter stor återhållsamhet – den 7 juli inleda operation ”Protective Edge”?

Svaret står att söka i Hamas-regimens själva natur och i ett maktinnehav grundat endast på våld, extremism och terror.

De främsta offren för den skoningslösa diktaturen i Gaza är förstås Gazaborna själva. Hamas väljer att dra in den hårt prövade civilbefolkningen i en konflikt som i varje ögonblick skulle kunna avslutas genom att man upphör med de irrationella attackerna mot Israels civila.

Israel gör samtidigt allt för att minimera offren på båda sidor genom enorma investeringar i anti-missilförsvar, skyddsrum och avancerade system för att varna också Gazas befolkning när man tvingas besvara Hamas eld.

Hamas målsättning däremot är den exakt motsatta – samtidigt som man uttalat siktar in sig på enbart israeliska civila som måltavlor uppmanar man också aktivt sina egna civila att inte ta skydd under de israeliska försvarsoperationerna, för att på så vis maximera också de egna förlusterna och genom cynisk beräkning ”vinna poäng” hos det internationella samfundet.

Hamas är en terroristorganisation som tog makten i Gaza genom en mycket blodig kupp som krävde otaliga offer bland den egna befolkningen, inte minst företrädare för den Palestinska Myndigheten.

Organisationen saknar helt en konstruktiv agenda och lever på myten om en fiktiv fiende – det Israel som redan för 10 år sedan lämnade Gaza. För att säkra sitt maktinnehav indoktrinerar den Gazas unga med en extremistisk våldsideologi.

Uppdelningen mellan det Hamas-styrda Gaza och den Palestinska myndigheten på Västbanken har visast sig förödande för fredsansträngningarna. President Abbas i Ramallah representerar i praktiken bara halva det palestinska folket och trots det nominella närmandet mellan Palestinska myndigheten och Hamas har han fortfarande inte ens kunnat besöka Gaza. Hamas ser samtidigt till att effektivt sabotera alla fredsansträngningar.

Hamas-styret i Gaza har inte fört med sig annat än våld, fattigdom och hopplöshet för en hårt prövad befolkning. Att vända den utvecklingen ligger helt i Hamas händer.

Dåvarande PLO-ledaren Yassir Arafat erkände Israel och tog avstånd från terrorism, något som blev början på fredprocessen mellan israeler och palestinier. Också Hamas kan välja att gå den vägen – Israel kommer som tidigare att fortsätta stå redo. Frågan är bara om hänsynen till den egna befolkningen är större än det ideologiskt grundade hatet mot Israel.

Isaac Bachman, Israels ambassad.

Är ser man tydligt hur ojusta judarna som ockuperat en massa arabiskt och muslimskt land
Är ser man tydligt hur ojusta judarna som ockuperat en massa arabiskt och muslimskt land. Givetvis har muslimerna historisk rätt till allt land de har erövrat, de är ju muslimer…

-Pettersson inser att det inte är ens fel att två träder men Hamas bär huvudansvaret. De kan få stopp på våldet idag, genom att sluta skjuta raketer mot Israel. Därefter kan de erkänna Israels rätt att existera och visa en vilja till att förhandla…läs lite ur Hamas stadgar så förstår ni…

Hamas stadgar, kända som The Hamas Charter, emotsätter sig alla fredssamtal med staten Israel och understryker terroristorganisationens arbete att förstöra Israel genom ett långsiktigt heligt krig, också känt som jihad. Stadgarna som togs fram 1988 är inte bara antisemitiska utan även fientligt inställda till Västvärlden genom Hamas radikala islamistiska syn.

Stadgarnas hållning är kompromisslös när det gäller Israel. De uttrycker en total motsättning till avtal eller andra handlingar som skulle erkänna Israels rätt att existera. Jihad ses som ett medel att erövra ”Palestina” från judarna och förstöra staten Israel. Det sägs vidare att Palestina består av helig islamisk mark och att det är förbjudet att avböja från denna linje eftersom ingen (inklusive arabiska ledare) har befogenhet att göra så. Upprepade uttalanden från Hamas ledare definierar Palestina som inte bara Gaza och Västbanken utan även hela nuvarande Israel.

I stadgans inledning finns ett citat som tillskrivits det muslimska brödraskapets grundare Hassan al-Banna och som säger att ”Israel existerar och kommer att fortsätta att existera till dess att Islam utplånar det”.

I dokumentet återfinns också många antisemitiska myter som att judarna styr världen och hålls ansvariga för alla krig, särskilt första världskriget. På grund av att judarna inte ville acceptera Koranen, och därmed förolämpade Allah, förtjänar de endast att leva ett liv i förödmjukelse och misär.

Här följer några utdrag ur stadgarna: ”Israel existerar och kommer att fortsätta att existera till dess att Islam utplånar det.”

”Det finns ingen lösning för den palestinska frågan förutom genom jihad” Artikel 13

”Att genom jihad befria Palestina är en individuell plikt” Artikel 15

”Att lämna kampen mot Sionism är högförräderi” Artikel 32

”Profeten, Allah välsigna honom och ge honom frälsning, har sagt: ’Domedagen kommer inte komma förrän muslimer bekämpar judar, när juden kommer att gömma sig bakom stenar och träd. Stenarna och träden kommer att säga O muslimer, O Abdulla, det finns en jude bakom mig, kom och döda honom.’” Artikel 7

”Den sionistiska planen är gränslös. Efter Palestina kommer sionisterna fortsätta från Nilen till Eufrat. När de etablerat sig där kommer de fortsätta att expandera” Artikel 32

”Med sina pengar tog de kontroll över världens medier, nyhetsbyråer, press, bokförlag med mera…de låg bakom den franska revolutionen, den kommunistiska revolutionen och de flesta andra revolutioner vi hört talas om, här och där. Med deras pengar skapade de hemliga sällskap som Frimurarna, Rotaryklubbar, Lions och andra i olika delar av världen med målet att sabotera samhällen och uppnå sionistiska mål. Med deras pengar kunde de kontrollera imperialistiska länder och få dem att kolonisera många länder för att utnyttja deras resurser och sprida korruption.” Artikel 22

12 thoughts on “Hamas främsta offer är de som bor i Gaza

  1. Ära varde Gud i höjden; Ali har fått frigång. Hoppas att dina nya psykofarmaka fungerar bättre än de gamla. 😉

  2. Nu har Hamas visat sitt rätta ansikte för hela världen när de sa nej till Egyptens eld-upphör. Israel sa ja.

    Abbas sa att han inte gick med på några förhandlingar (eller eld-upphör) förrän de fick sina krav tillgodosedda. Så förhandlar de! De trodde denna gång att de skulle ta ut Israel men som vanligt är deras ego större än deras kapacitet.

    Såg också att minst 100 av de raketer de skickat hamnade inom Gaza! En förtvivlad Gaza-bo slog händerna över huvudet och sa att han inte visste vilka som var värst, judarna eller araberna.

    Titta gärna på (Memri) hur egyptiska programledare driver rått med Hamas och hoppas att israelerna utplånar dem.

    • Abbas företräder PLO och inte Hamas. Försök åtminstone kalla de föremål du hatar vid deras rätta namn.

      • Jag är medveten om att ”palestinierna” tillhör olika grupperingar inom islam. Det är därför beslutsvägarna är så långa, de kan inte komma överens. PLO, Hamas, Fatah säger sig alla strida för samma sak, fan tro’t.

  3. Landet som är duktigast på att odla landet, producera, teknologi och ha ett fungerande modernt samhälle med demokrati, sjukvård, arbete och trygghet borde ju så klart ha företräde till landet.

    • fjantigt. Så du menar att Sverige som kan producera har företräde till rumänien, nigeria, somalia, ja hela afrka och många länder till?

      Nä. Det var tokigt sagt. Säg förlåt

  4. Israel är som hitler. De hittar alltid en skitkass anledning till att mörda oskyldiga.

    Hamas erbjöd nyligen israel en 10 -årig vapenvila. Och så klart tackade mördarregimen israhell nej. En regim som bygger på terror hatar ordet fred

    • Ali, vad var villkoren för den tioåriga vapenvilan och varför bara tio år?

      Sanningen är att Hamas vill föra in mer vapen? Gazaborna förtjänar bättre än att ha terrorister som ledare.

      Villkoren för vapenvilan är bland annat att Israel släpper alla palestinska fångar, att gränsen till Gaza öppnas och att den israeliska blockaden av Gazas hamn hävs.

      Gränsen till Gaza är normalt öppen men allt gods kontrolleras och Gaza har tidigare blivit erbjudna en modern hamn om de lovar att sluta mörda judar och beskjuta Israel så…

      • Du glömmer en sak: nämligen att det var Israel som understödde Hamas för att undergräva PLO`s styre i Gaza och västbanken och nu när det verkar som om de båda palestinska fraktionerna är villiga att samarbeta igen då sätter Israel igång en ny offensiv för att eliminera Hamasföreträdare. Ett Hamas som faktiskt vann valet och som straff för att Gazaborna röstade fel så införde EU sanktioner mot dem.

        Dessutom heter jag inte Ali (men du tycks tro att alla som vågar ha andra synpunkter än de av etablissemanget godkända åsikterna måste vara muslimer och heta Ali) så vad ska jag kalla dig? Ola-Conny kanske?

Kommentera