Islams guldålder var inte så gyllene

I skolan läste vi om islams guldålder som varade från c:a 750 – 1250 enligt vår tidräkning, men hur gyllene var den tiden och varför gör islam och muslimer ett så dåligt, för att inte säga uruselt intellektuellt arbete idag.

Både utbud, efterfrågan och spridning av vetenskap är präglad av ineffektivitet och brist på innovation. I de arabiska områdena bor c:a 5 % av världens befolkning men bara 1 % av världens böcker produceras här. När det gäller patent och uppfinningar är de arabiska länderna så gott som helt frånvarande.

Så hur gyllene var och är islam…

6 thoughts on “Islams guldålder var inte så gyllene

  1. Sen får man ta i beaktande det uppenbara faktum att för att ens kunna hålla på med vetenskap (dvs ha råd) var man tvungen att vara muslim. Annars var man ju en b’ Som sådana tog de även arabiska namn och då ser de ju ut som om de var muslimer.

    Så visst kan man säga att uppfinningarna kom till under islams styre, men hade knappast någonting med islam i sig att göra. Med allra största säkerhet hade de allra flesta uppfinningar och framsteg kommit ändå, kanske hade utvecklingen till och med gått fram snabbare?.

    Så det här tramset om att islam i sig skulle varit till nytta för mänskligheten är bara skitsnack, blå dunster som man slår i ögonen på folk för att få islam framstå mer än det var.

  2. Jodå,araberna var framstående för 4000 år sedan.
    Därefter kom Mohammed och införde inaveln med känt resultat
    som varenda bonde känner till.
    Vilka uppfinningar har araberna åstadkommit de sista 1000 åren?
    Ingenting.000.
    Muslimer är destruktiva.Det är ju lättare att förstöra än att bygga
    upp och konstruera.
    Spräng och förstör är deras signum.

    • Ja, ”sprängkraften” inom islam och bland muslimer är enorm.

      Några får nobelpris (Alfred Nobel) för sina bedrifter som sedan muslimer använder att spränga nära och kära i tusen bitar.

  3. Hittade en sida där någon förvirrad muslim listar muslimska uppfinningar som formade den moderna världen.

    Alla med tillgång till internet och basala kunskaper att söka information finner snart att muslimen som vanligt har lögn i sin hals.

    Uppfinningar som skall tillskrivas muslimer är:

    Kirurgi
    Kaffe
    Flygande maskiner?
    Universitet
    musik?!!
    Tandborsten?
    Vev?

    5 minuter räcker för att kontrollera lögnen. Det är tragiskt när debila muslimer som så fullständigt saknat betydelse för den moderna utveckling inte ens förstår det själva.

    John Ericsson var en av Sveriges stora uppfinnare. Jag har aldrig hört någon säga ”den kristne John Ericsson”.

    Att det funnits någon fiffig arab är inte helt osannolikt. Vad som däremot är osannolikt är att denne kluriga arab dessutom var muslim.

    http://www.bahlool.se/2010/02/01/10-muslimska-uppfinningar-som-formade-den-moderna-varlden/

Kommentera