Fler antal barnäktenskap

I Jordaniens flyktingläger har antalet syriska flickor som ingått barnäktenskap fördubblats sedan 2011.

Rädda Barnen skriver att antalet påtvingade äktenskap bland unga syriska flickor fördubblats sedan inbördeskrigets utbrott. Orsaken är att äktenskapen ses som ett skydd mot fattigdom och våldtäkter.

Detta är jävligt illa, men dessa ord borde få många fler att reagera med bestörtning:

”Före krigsutbrottet var siffran för barnäktenskap 13 procent i Syrien”.

M.a.o. ingick 13 av 100 syriska flickor ett tvångsäktenskap redan innan kriget bröt ut. Vad skyllde man på då? Är barnäktenskap så vanligt i muslimska länder att mer än var 10:e flicka tvingas att gifta sig i unga år? Vi vet att profeten Muhammed gillade unga flickor och är det hans ord från 600-talet som fortfarande utgör normen för så många muslimer?

Källa: SvD

3 thoughts on “Fler antal barnäktenskap

  1. Vill bara påminna om en ny lag i Iraq där det är tillåtet för gamla gubbar att gifta sig med en flicka redan vid 9 års ålder.Snacka om pedofiler.

  2. Pedofili det är vad det är. En viss religion anser det normalt. Det säger en hel del om den religionen och dess utövare.

    Läste om en kiropraktiker i England som hade en 15-årig patient. Han blev så förtjust, skickade kärleksbrev, SMS och tog och friade till flickan. Han var muslim. Tyvärr uppskattade inte föräldrarna detta utan anmälde honom.

    Och så tycker Röda Korset att vi ska skicka ut dessa läkare direkt i vården?

  3. FI.och alla andra pedofila kommunister jublar.
    Man undrar hur Gudrun Avskymans pedofila lustar yttrar sig?
    Sjalv har hen ingen lust att yttra sig.

Kommentera