Sverige den bästa islamiska staten


Artikeln från Skånskan den 4 mars 2009 men det har garanterat inte blivit sämre för muslimer sedan dess. De använder sin steg för steg taktik och flyttar fram sin positioner lite i taget om till synes saker som var för sig verkar betydelselösa men som i tillsammans i grunden håller på att förändra samhället.

ISLAM/MALMÖ. – Den bästa islamiska staten är Sverige! Säger kommunpolitikern och imamen Adly Abu Hajal (M). Alla viktiga, grundläggande principer finns här.

2014-07-15_1403

Som imam kan han skriva brev till oroliga föräldrar som inte vill se sitt barn sova ihop med någon innan giftermålet.

– Jag kallar det att vara pojkvän och flickvän på muslimskt vis, säger han. De lovar att gifta sig och föräldrarna kan andas ut. Om paret ångrar sig så är det inte mer med det. Då får de göra slut helt enkelt.

I ett litet tegelhus i Fosie bor den moderata politikern från Palestina, som använder sig av sharia- lagarna för att lösa relationstvister. Adly Abu Hajal är övertygad om att den västerländska liberalismen är den bästa grunden för en fri religionsutövning. Därför använder han sig av sin roll som imam när människors religiösa tolkningar krockat med verkligheten. Själv menar han att islam måste tolkas både tidsenligt och i överensstämmelse med de lagar som gäller där man befinner sig.

Sharialagar har i Norden fått dåligt rykte. De kopplas ofta samman med fundamentalistiska islamister, som genom att införa sharialagar vill skapa ett strängt religiöst samhälle.

Men allt beror på hur man tolkar dem, enligt Adly Abu Hajal. Han ser inga problem i att kombinera svenska lagar och regler med islam.

– Sharia har tre nivåer. Den personliga, den familjära och den allmänna. Den allmänna lagen måste gälla för alla, därför är svensk lag sharia i Sverige. Är man inte överens med den så varsågod – kämpa! Alla har rätt att försöka få igenom en lagändring.

Du säger att det bästa landet för islam är Sverige, men hur ser du som moderat på en stat som är så präglat av socialdemokrati?

– Jag är liberalkonservativ. Inte helt konservativ, och inte helt liberal. Dessutom lägger jag stor vikt vid sociala frågor, så man kan säga att jag är i mitten.

Adly Abu Hajals arbete som imam har först och främst handlat om skilsmässofrågor. Det beror på att få imamer vill döma till kvinnornas fördel, så de kommer till honom.

När ett par som har gift sig på muslimskt sätt, senare skiljer sig i Sverige, slår tingsrätten fast att skilsmässan är ett faktum. Vad domstolen inte bryr sig om är det kontrakt som muslimska par upprättar vid giftermålet.

Kontraktet innehåller en överenskommelse om en summa pengar eller en gåva, som ska betalas ut till kvinnan ifall paret skiljs. Därför är mannen inte alltid särskilt intresserad av att skilja sig muslimskt, trots att tingsrättens dom ligger fast.

Så länge det inte finns något intyg från en imam om skilsmässan, behöver inga pengar betalas ut, men kvinnan kan heller inte gifta om sig och en rad andra problem uppstår i kontakten med hemlandet och inom det egna nätverket i Sverige.

Adly Abu Hajal visar en stor samling pärmar i sin bokhylla från tjugo års arbete med liknande fall.

Det rör sig om dokument från hundratals tvister som arkiverats tillsammans med de brev från polisen, socialtjänsten och privatpersoner från hela Sverige som tagit kontakt för att be om hjälp. Problemet är med andra ord välkänt.

Björn Serrander, rådman på Malmö tingsrätt, menar också att man länge känt till att muslimska skilsmässor får genomgå dubbla processer.

– Men det är väl som det är med det, säger Björn Serrander.

Är det någonting som tingsrätten ska se över? – Nej, så vitt jag vet finns det ingen diskussion i den här frågan.

-Pettersson läser den moderate imamens ord ”Den allmänna lagen måste gälla för alla, därför är svensk lag sharia i Sverige” men ändå måste muslimska par gå till en imam vid en skilsmässa, tingsrättens dom gäller tydligen inte fullt ut. Imamen ser eller inga problem med att kombinera svenska lagar och islams regler. Han snackar skit, svenska lagar ska gälla utan inblandning av islam. Punkt!


11 responses to “Sverige den bästa islamiska staten

 • angelicaplacet

  Jag förstår inte vad han säger.

  Gilla

 • Ördög

  Nyligen publicerades en jämförelse enligt vilken Irland är det land, där islams ”värdegrund” efterlevs allra bäst. De nordiska länderna placerade sig också bland de tio främsta, och även Kina och Israel kom långt före det bästa muslimska landet – Malaysia, som återfinns påplats 33.

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ireland/10888707/Ireland-leads-the-world-in-Islamic-values-as-Muslim-states-lag.html
  http://www.independent.ie/irish-news/news/ireland-named-as-the-best-country-for-adhering-to-koran-30340934.html
  http://www.digitaljournal.com/news/religion/ireland-is-the-most-muslim-country-in-the-world/article/386222
  http://english.astroawani.com/news/show/islamicity-index-32-non-muslim-countries-ahead-of-malaysia-37606

  Gilla

 • Pica pica

  Måste förklara varför jag skrev tidigare. Min ex-muslimska väninna har berättat om hur hon upplyst andra muslimskor i Sverige. En hade begärt och fått skilsmässa (svensk) barnen bodde hos henne men hennes ex-man kom varje månad och hämtade barnbidragen plus bostadsbidrad. Hon hade de svårt att få pengarna att räcka men hennes ex sa att han hade ansvaret för barnen och rätt till pengarna.

  De tvingar sina kvinnor att klä sig mer muslimskt i västliga länder och att inte ha någon kontakt med värdlandets befolkning för att de inte ska få veta något.

  Ta av dem äganderätten över sina kvinnor och dessa islamister faller ihop som en punkterad ballong. Något för Gudrun att ta itu med….

  Gilla

 • BornagainChristian

  Där ser ni – det är fullt möjligt att kombinera invandring från mellersta östern med svensk lagstiftning (åtminstone så länge de är i minoritet….) och eftersom en överhängande majoritet på den här sidan vill att Israel ska kasta ut alla palestinier/araber (eritreaner som Israel vill bli av med får ju redan komma till Sverige tack vare Reinfeldt) så varför inte löpa linan fullt ut och hjälpa Israel att bli kvitt både sina minoriteter och illegala invandrare? På köpet kanske vi äntligen kan få fred i Mellersta östern? Allt för Israel och för fred och frihet och mellersta österns enda demokrati.

  Hur det går för den humanitära stormakten Sverige i det långa loppet är däremot en annan fråga men jag tror faktiskt inte att så värst många läsare på den här sidan bryr sig så mycket om Sverige egentligen så länge allt bara är frid och fröjd med Israel.

  Därför ber jag till Gud att Tzva hagana le´umit ska köra bort alla palestinier och araber plus alla afrikanska invandrare till Sverige å det snaraste. Vi är ju trots allt en humanitär och oändligt rik stormakt så varför hjälper vi inte israel mer?

  Sverige förtjänar att stå vid skampålen – Fridolin har rätt.

  Gilla

  • Stenbock

   Ditt alias säger allt om dig !

   Gilla

   • BornagainChristian

    Att min kristna tro provocerar folk som påstås vara svenska patrioter och stå för kristna värderingar säger ganska mycket om vad det är för läsare som den här bloggen har.

    Gilla

  • Pica pica

   Förstår ingenting av vad du säger! Sharia är inte kompatibel med svenska lagar. Har inte heller sett någon här som krävt att kasta ut ”palestinier” eller araber från Gaza eller deras hemländer.

   Misstänker att de nyfödde kristne är från samma ställe som imamen och det är de som vill kasta ut judarna och stjäla deras land. De har haft 66 år på sig att skapa ett Palestina och bli självförsörjande utan någon framgång. Skyller den nuvarande konflikten på Israel men det var Israel som gick med på eld upphör men Hamas sa nej och fortsatte skicka raketer. Nu står det klart vilka som vill ha fred och vilka som vill kriga.

   Gilla

 • Ruben

  De har verkligen funnit ett förstadie till sitt paradis, fri tillgång till allt. Om ej så sker, tillförskansar de sig det med våld.

  Gilla

 • Nisse

  Ja dom flyttar fram sitt inflytande hela tiden. Jag bävar för mina barn hur skall det gå. När inbördeskriget kommer till Sverige för det kommer garanterat.Det finns inget muslimskt land utan krig. Allt detta har 7klövern ställt till !!!

  Gilla

 • Lena

  Blir så upprörd så att jag har svårt att finna ord, efter att ha läst den här ”dyngan”.

  För mussen så handlar det bara om att slippa att ta ansvar för fru och barn, svensken betalar ju så gärna till allt elände, jobbar och betalar skatt som går till bidragstagarna som sedan i sin tur skickar pengarna vidare till terrororganisationer.

  Vidrigt och skamligt av vårt rättsväsende och det politiska etablissemanget. Vakna upp svenskar, om det inte redan är försent !

  Gilla

 • Pica pica

  Jag kan förstå att imamen både blivit gråhårig och tappat håret eftersom han tydligen försöker jämka ihop sharia med Svea rikes lag. Det som ligger honom närmast hjärtat är nog att behålla sin makt och sin utkomst.

  Naturligtvis kan en muslimsk kvinna gifta om sig om hon vill som svensk medborgare. Svensk lag säger inte att barnen är hennes ex-makes egendom. Hon kan få vårdnaden och han kan tvingas betala underhåll.

  Detta är något som de inte vill att deras kvinnor ska veta.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: