Socialdemokraterna demonstrerade med Hamas och Hizbollah

EXTREMISM. För några dagar sedan utsåg regeringen Mona Sahlin till samordnare mot våldsbejakande av extremism

För några år sedan deltog Mona Sahlin (S) och förre utrikesministern Jan Eliasson (S) i en demonstration där fanor för Hamas och Hizbollah vajade för vinden. Stora flaggor, fullt synliga. I demonstrationen sågs också hakkors. Senare under protestmötet stacks den israeliska flaggan i brand.

I Malmö talade riksdagsledamoten Luciano Astudillo (S), som sitter i s partistyrelse. På en film från mötet ses tre stora Hizbollahfanor. En man bredvid Astudillo bär terrorledaren Hassan Nasrallahs porträtt på sitt bröst.

I Norrköping deltog förre partisekreteraren Lars Stjernkvist (S), nu kommunalråd. Han fångades på bild under Hizbollahflagg av bloggaren Erik Svansbo, som också konfronterade Stjernkvist. ”Det var inget konstigt med det”, ska Stjernkvist ha svarat. Också i Norrköping förekom hakkors.

Kända socialdemokrater, deltog alltså i flera protesttåg, samtidigt i olika delar av landet tillsammans med grupper som klassas som terroristorganisationer. Grupper som inte vill ha fred utan öppet säger att de vill utplåna Israel.

Snacka om att ha dåligt omdöme, speciellt av en som ska motarbeta våldsbejakande extremism…

-Pettersson vill påpeka att demonstrationerna som beskrivs ovan ägde rum 2009 men inget har blivit bättre i Mellanöstern sedan dess och Mona Sahlin väljer fortfarande lika dåligt sällskap….

SvD Opinion 

6 thoughts on “Socialdemokraterna demonstrerade med Hamas och Hizbollah

  1. Finns det bilder på att det fanns hakkors med på demonstrationen? Det om något vore ju komprometterande för Sahlin. Eller är detta bara ett löst rykte eller en vandringssägen?

  2. Ja att Mona Muslim är en omdömeslös fjolla, Ja det vet alla,
    Men att Jan Eliasson är lika korkad trodde jag inte.
    Detta ser lika illa ut som när koimmunistfjanten Lars Ohly
    gick omkring med en palestinashal med en bild
    av Mellanöstern där Israel var utraderat, alltså precis
    vad Araberna lever för.
    Och denna Sahlinska skäller Sverigedemokrater för Nazister,
    och så deltar hon själv i en demonstration med
    figurer som hyllar Nazister. Att det finns människor i detta
    land som tar henne på allvar är skrämmande!

Kommentera