Med siffror kommer man långt


Riksdagsmannen Thoralf Alfsson har på sin utmärkta blogg lagt upp ett diagram som tydligt talar om skillnaderna i asylmottagandet i våra nordiska länder.

Den som inte förstår innebörden i dessa siffror bör nog gnugga bort sömnen ur ögonen. Siffrorna är heller inte tillfälliga, utan så här har det sett ut i många år.

Sveriges regering och vissa EU-parlamentariker försöker få Europas övriga regeringar att anamma vår asylpolitik. Att inget annat land hoppat på detta talar sitt tydliga språk. Få andra länder brottas med samma problem som Sverige och det känner man självklart till i både Bryssel och i de politiska korridorerna runt om i vår världsdel.

Skärmklipp

2014-07-13_0744

Källa: Thoralf Alfsson

Sverige tar alltså emot fler än tre gånger så många asylsökande som Danmark, Finland och Norge tillsammans. De tre länderna har tillsammans 16 miljoner invånare. Det senast halvåret har våra grannar tagit emot 9 665 asylsökande och om de legat på Sveriges nivå i förhållande till folkängden borde det varit 54 000 och omvänt, om Sverige skulle ligga på genomsnittsnivån som Danmark, Finland och Norge skulle vi ta emot 5 738.


3 responses to “Med siffror kommer man långt

 • Nisse

  Bertil Nilsson håller fullständigt med dig. Detta vansinne måste stoppas !!!

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  Svenska folket? De måste ha en skruv lös som accepterar detta. Hela vårt välfärdssamhälle är inom kort i konkurs. Sverige klarar sig inte, samma blir det med vår befolkning. Våld rån inbrott överfall på personer ökar flera hundra % redan idag. Enda sätt att få ändring är att utvisa de sju grovt kriminella tillsammans med deras gästparasiter till ett säkert häng typ i Afrika så de aldrig kan komma ut därifrån. Det andra alternativet är inbördeskrig typ som nu i Syrien och en befolkning med IQ på under 60. Men jag antar att våra buksvågerpolitiker inte har högre och att de har något att dölja för alla Svenska. När blir det stopp för de sju kriminella undrar jag? Jag tvivlar på att valet i år kommer gå rätt till. S politiker har blivit påkommen när han byter ut valsedlar som han inte gillade – vad tror ni dessa sju gör nu? De är desperata helt säkert.

  Gilla

 • Crilla

  Man skall inte tro alltför mycket på Sveriges snyftande för flyktingar. Det handlar krasst om arbetskraftsinvandring och urholkning av svenska löner. Inte mycket bättre än slavhandel…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: