Stäng

Katalonien vill förbjuda burka

ISLAM. Spanska Katalonien, som är en självstyrande region i nordöstra Spanien med 7,6 miljoner invånare tänker gå vidare med ett burkaförbud som föreslogs 2013 efter att Europeiska domstolen för mänskliga rättigheter beslutat att ett förbud inte kränker religionsfriheten eller mot de mänskliga rättigheterna.  

burkagaller

Ramon Espadaler, inrikesminister för Katalonien, sade att förbudet ska genomföras efter sommaruppehållet 2014 och att förbudet på intet sätt är en attack mot religionsfriheten eftersom bärandet av hjälmar och masker offentligt också blir förbjudet.2014-07-13_1623

Österrike, Norge och Danmark planerar också på att förbjuda burka.

Europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna fattade sitt beslut efter ett fall i Frankrike som ny blivit ett prejudikat.

I Österrike sägs att burkan är ett bevis på att konservativa islamska samhällen ser kvinnan som en andra klassens medborgare.

I Danmark säger Martin Henriksen att ett förbud skulle skicka signalen att vi inte accepterar parallella samhällen och isolering. Burka ses som ett förkastande av det danska samhället.

”Det är ett tecken på att man vill distansera sig från resten av samhället.”

Thorbjørn Jagland i Norge säger att domen är positiv, för att gömma sig bakom en slöja innebär att man gömmer och distanserar sig för andra medlemmar i samhället.

Migrationsminister Philip Hollobone i Storbritannien uppmanar regering att införa ett förbud mot ansiktsslöja i landet och fortsatte ”äntligen, äntligen, har vi ett förnuftigt beslut från Europadomstolen för de mänskliga rättigheterna”

”Vi kommer aldrig att få ett fullt fungerande, fullt integrerat multikulturellt samhälle om allt fler av våra medborgare går runt med sina ansikten dolda”

-Pettersson tycker slöjförbudet är bra men tror inte att de kommer att påverka…mångkulturen fungerar inte, inte någonstans med eller utan täckta ansikten…och från Sverige hörs inget, någon kan ju bli kränkt!

Daily Mail 

6 reaktioner på “Katalonien vill förbjuda burka

  1. Du får inte ha hjälm när du går in på en bank eller växlingskontor men burka går tydligen bra. En grek sade till mig, ni svenskar kommer att få ångra er bittert som släpper in så mycket muslimer. Grekerna har många hundra år erfarenhet av en muslimsk granne.

  2. Förbud mot detta vansinne borde väl inte ens diskuteras. Våra fega oduglingar till politiker diskuterar inte heller detta, man godkänner naturligtvis allt vansinne islams gaphalsar kräver…

Kommentera

%d bloggare gillar detta: