EU:s regler är bra ibland


Regeringen tillsatte på torsdagen en utredare som ska ta fram förslag på hur EU-direktivet ska införas. För cigarettpaket innebär direktivet att två tredjedelar ska vara täckt av varningstexter och bilder.

Utredaren Göran Lundahl ska titta på hur varningarna kan utformas utan att de krockar med tryckfrihetsförordningen. Han ska också utreda märkning av tobaksvaror för att göra det lättare att komma åt smuggeltobak. Även tobaksprodukters innehåll och eventuella förbud mot vissa smaktillsatser omfattas. När det gäller snuset lyckades Sverige få rätt att reglera innehållet själv.

Även en tillståndsplikt för att få sälja tobak ska utredas, liksom regler för e-cigaretter. Maria Larsson uppger att e-cigaretter kan vara vällovliga om de används för tobaksavvänjning, men de riskerar också att bli en inkörsport till tobak med högre nikotinhalt. Även på detta område får Sverige bestämma själv över hur reglerna ska se ut. Direktivet ska vara infört i maj 2016.

-Pettersson noterar att när det gäller tobak är det tydligen väldigt viktigt att följa EU:s regler men när det gäller alkohol så är det inte aktuellt att göra som andra länder i EU.

För att inte tala om integrationen…där är EU fullständigt oduglig, värdelösa och ansvarslösa som bara tar emot en bråkdel av antalet asylsökande jämfört med oss…


4 responses to “EU:s regler är bra ibland

 • Crilla

  Systembolaget är ett handelshinder och en skattebas för det svenska förmynderiet? Släpp spriten fri!

  Gilla

 • Pica pica

  Ja, nu har de tillsatt en beredning igen som ska stoppa privata aktörer. City Gross har visst samarbetat med en vinimportör och levererat en flaska vin i matleveransen, fy fy fy!

  Sen går politikerna ut och talar om att detta gör man för att vara omtänksam mot medborgarna!!?? Här kan man verkligen tala om hyckleri. Alla vet vad monopolet Systembolaget tar in på försäljningen.

  Detta är helt otroligt i dagens Sverige och att nu går det bra att göra avvikelser mot andra EU-länder? Är detta fri konkurrens?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: