4-0 till bortalaget mot stjärnkrögaren Melker Andersson


STOCKHOLM. Stjärnkrögaren Melker Andersson utpressades på fem miljoner kronor. Om han inte betalade skulle han eller hans familj skadas. I dag kom domen mot ligan: Huvudmannen får fyra års fängelse.

Fyra personer stod åtalade för utpressningen, däribland en 36-åring som är ökänd i Stockholms undre värld.

Mannen hade tidigare försett Melker Anderssons krogar med disk- och städpersonal. Men i samband med att Ekobrottsmyndigheten granskade bolaget och upptäckte oegentligheter meddelades Melker Andersson – som sa upp samarbetet. Något som 36-åringen inte accepterade.

I stället krävde han att få ta tillbaka alla krogarna. Vid ett laddat möte lade han fram sina krav och olika alternativ:

 • Han skulle få tillbaka uppdragen på alla krogarna.
 • Få en halv miljon kronor plus kontrakt för att städa och diska på tre krogar.
 • Betala en lösensumma.

Annars skulle det bli ”krig”.

Melker Andersson blev mycket skrämd men vägrade betala. Han skickade istället iväg sin familj utomlands. Under rättegången berättade han om skräcken, och hur han började gråta.

Den 36-årige mannen döms nu till fyra års fängelse. Han fälls för anstiftan av försök till grov mordbrand, försök till grov utpressning, och grovt vapenbrott.

Hans 17-årige son döms till åtta månaders sluten ungdomsvård. De två andra döms till fängelse i ett år och två månader respektive ett år och sex månader.

-Pettersson hittar inga namn i media så…

…den 36-årige huvudmannen heter Rolando Teran De la Torre, född 1977

Sonen är Rolando Teran Madde, född 1996

De övriga två är Yosef Bilal, född 1994 och Viktor Salas Paz född 1991

 

TIDIGARE 2014-06-17. Gängledaren, utpressaren och mordbrännaren spelade in video med Dogge

Den 36-årige mannen är en välkänd profil i Stockholms undre värld. Nu misstänks han för försök till mordbrand och grov utpressning mot Melker Andersson. För ett par år sedan spelade han in en musikvideo med Dogge Doggelito – på Melker Anderssons restaurang.

2014-03-29_1109

Mannen är tidigare dömd för flera allvarliga brott, däribland grovt narkotikabrott, rån och misshandel.

Han var 2006 en av grundarna till gänget Werewolf Legion, ett multikriminellt gäng med en hierarki liknande den i mc-gängsmiljön.

Sedan en tid tillbaka är han ledargestalt för ett annat gäng, Pocos Pero Loca, med kopplingar till Bandidos MC.

36-åringen har också drivit ett stort antal företag, bland annat bemanningsföretag, som enligt uppgift försett Melker Anderssons krogar med personal för bland annat disk och städning, men företagen är i dag avregistrerade. För ett par år sedan var 36-åringen ”huvudperson” i en musikvideo med Dogge Doggelito – en video som delvis spelades in på restaurang Le Rouge – en av Melker Anderssons krogar.

Videon är full av gangsterromantik – dyra bilar, champagne och vapen. – De hörde av sig och ville göra en låt med mig, säger Dogge. Han säger att han inte hade koll på 36-åringens bakgrund.

– Men jag gör inte skillnad på folk och folk, vi spelade först in i studion, sedan ville de göra en video och jag fick ett färdigt manus – de hade redan ordnat med platser att spela in på, och en av platserna var på den här restaurangen Le Rouge.

Dogge Doggelito säger att han inte haft någon kontakt med 36-åringen sedan videoinspelningen.

– De sa att de var nöjda med mitt jobb, sedan har jag inte hört mer. Men det blev en tung låt och video.

För ett par månader sedan dömdes han till ett och ett halvt års fängelse för grovt vapenbrott, försök till utpressning, olaga tvång och misshandel, men har överklagat domen till Högsta Domstolen.

Han hade då, enligt domen i hovrätten hotat en facklig företrädare och krävt att den facklige företrädaren skulle ge honom 480 000 kronor, eftersom mannen hjälpt personer i 36-åringens företag att kräva bättre arbetsförhållanden. Vid en husrannsakan hos 36-åringen hittade polisen en skarpladdad och skjutklar Kalasjnikov, AK47.

Vid tvåtiden i dag häktades 36-åringen, på sannolika skäl misstänkt för försök till grov utpressning och försök till grov mordbrand mot Melker Anderssons restaurang Grill på Drottninggatan i Stockholm. Även gängledarens 17-årige son häktades misstänkt för inblandning i dådet.

Bilden och texten ovan från Aftonbladet, undrar varför de skriver före detta?

-Pettersson vill bara lägga till att gängledaren är mannen i röd slips från 0:19 i videon och han heter Rolando Teran De La Torre (född 1977) sedan kan Aftonbladet pixla hur mycket de vill för att skydda grova brottslingar och deras ursprung…


5 responses to “4-0 till bortalaget mot stjärnkrögaren Melker Andersson

 • Crilla

  Jag tror pursvenskar har extra besvärligt i krogbranschen. Det är ju blattarnas domäner numera. Hot, beskyddarverksamhet och mordhot. Kort sagt: maffia!

  Gilla

 • Nisse

  Skulle vi inte kunna hyra en bit av Svalbard utav Norge. Då kunde vi sända allt jävla dregg dit Mona kunde också följa med !!!

  Gilla

  • Thomas

   På Svalbard finns 2000 isbjörnar som äter allt de får tag på.
   För att inte björnarna skall få problem med magen
   så kan vi inte skicka iväg mer än 4000 människor om året

   Gilla

 • Bertil Nilsson

  Så är det nya Zverige, fredriks o sjuans fina gäster. Man blir trött eller hur.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: