Pizzeria förvarade ost i nedbajsad kyl

FALUN. En pizzeria i Faluns kommun stängdes igen efter att inspektörer hittade en duvfarm i källaren. I en nerbajsad kyl på golvet förvarades ost till pizzorna som bakades vägg i vägg.

Den 24 juni gjordes en föranmäld inspektion på pizzerian. Då upptäcktes att omkring 15 duvor bodde i lokalen. Duvorna var delvis inne i en skrubb, bara meter ifrån där pizzorna bakades, dels i ett hägn på gården.

”I källarutrymmet noterades stora mängder avföring och fjädrar. Ett kylskåp innehållande förpackad ost var placerat på källargolvet. Fåglar samt fågelspillning noterades på kylskåpet”, skriver inspektören.

Att hålla duvorna innebär en risk för kunderna eftersom smittoämnen från fjädrar och avföring kan spridas i luften, skriver Miljöförvaltningen.

Efter att pizzerian anlitat en saneringsfirma och avlägsnat duvorna återkallades förbudet att bereda mat efter bara tre dagar.

– Pettersson fattar inte varför tidningar som Metro gnäller? Vi har ju beställt mångkultur och det är väl bra och spännande? Dessutom tycker jag det är taskigt att pizzerian fick stänga hela TRE dagar och det kan aldrig ligga i allmänhetens intresse att vet vilken pizzeria så det är bra att PK inte hänger ut någon…

3 thoughts on “Pizzeria förvarade ost i nedbajsad kyl

  1. Såg i slaskpressen att Lill-Babs cafe var smutsigt!
    Ja, ni kan ju förstå uthängningen!

  2. Det är ju farligt att tala om vilken Pizzeria det gäller? Svenskarna skall äta bajs?

Kommentera