Pizzeria förvarade ost i nedbajsad kyl


FALUN. En pizzeria i Faluns kommun stängdes igen efter att inspektörer hittade en duvfarm i källaren. I en nerbajsad kyl på golvet förvarades ost till pizzorna som bakades vägg i vägg.

Den 24 juni gjordes en föranmäld inspektion på pizzerian. Då upptäcktes att omkring 15 duvor bodde i lokalen. Duvorna var delvis inne i en skrubb, bara meter ifrån där pizzorna bakades, dels i ett hägn på gården.

”I källarutrymmet noterades stora mängder avföring och fjädrar. Ett kylskåp innehållande förpackad ost var placerat på källargolvet. Fåglar samt fågelspillning noterades på kylskåpet”, skriver inspektören.

Att hålla duvorna innebär en risk för kunderna eftersom smittoämnen från fjädrar och avföring kan spridas i luften, skriver Miljöförvaltningen.

Efter att pizzerian anlitat en saneringsfirma och avlägsnat duvorna återkallades förbudet att bereda mat efter bara tre dagar.

– Pettersson fattar inte varför tidningar som Metro gnäller? Vi har ju beställt mångkultur och det är väl bra och spännande? Dessutom tycker jag det är taskigt att pizzerian fick stänga hela TRE dagar och det kan aldrig ligga i allmänhetens intresse att vet vilken pizzeria så det är bra att PK inte hänger ut någon…


3 responses to “Pizzeria förvarade ost i nedbajsad kyl

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: