Den 5 juli 1954 föddes rocken


I dag är det 60 år sedan Elvis resa mot stjärnorna inleddes. Den 5 juli 1954 för 60 år sedan gick Elvis Presley in i Sun Studion Memphis Tennessee spelade in ”That´s All Right Mama”.

En inte helt okänd grupp följde Elvis i spåren och resten är som ni vet historia…

Hej jag heter Olli och är reparatör här på stället. Så jag har sett till att alla videor, även bland dem som ligger på andra händer och fötter än Petterssons fungerar. Det finns tre relaterade inlägg under, alla dessa har blivit uppdaterade med ibland nya videor, men samma låt. Jag hoppas att ni har tid att botanisera i den tidiga rockens olika låtar. Elvis är en bred artist, som kunde sjunga nästan allt. Så för att mitt arbete inte ska bli onödigt, hoppas jag att ni kan fira 60-årsdagen för rockens födelse med oss.

Oj, jag visste inte att det byttes inlägg så snabbt. Det var alltså inte mitt fel om någon video inte funkade. Men med så många möjligheter, så borde ni ha fått höra några av de tidigaste rocklåtarna från 1954 och framåt. Den kanske senaste var Little Egypt. Det var dock i en annan tid, när man kunde skämta även med muslimer. Jag tror att filmen och den låt ni kanske hörde, var ungefär från 1962 eller 1963. De flesta andra var från femtiotalet.

 


One response to “Den 5 juli 1954 föddes rocken

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: