Greenpeace syn på demokrati


Greenpeace har frågat de olika partierna vad de tycker när det gäller Vattenfall och om de kan ställa sig bakom våra tre krav.

1. Ett fossilfritt Vattenfall. Vattenfalls produktion av fossil energi ska fasas ut och alla planer på nya gruvor för att utvinna brunkol stoppas.

2. Ett hållbart Vattenfall. Vattenfall ska få ett nytt ägardirektiv som tydliggör att Vattenfall till och med 2030 ska ha ställt om hela sin ägarportfölj till 100 procent förnybar energiproduktion.

3. Ett klimatsmart Vattenfall. Vattenfall ska göra en klimatvinst genom att inte skjuta över problemen på andra. Existerande brunkolsverksamhet ska därför inte vara föremål för försäljning utan istället avvecklas.

-Pettersson tycker det att Vattenfall bör synas och det är bra att Greenpeace frågar åtta partier eftersom det finns åtta partier i riksdagen.

Däremot är det inte så bra att Greenpeace bara frågar sju av de åtta riksdagspartierna och tar med ett annat som utfyllnad.

Gissa vilket riksdagsparti Greenpeace glömde?

Sveriges Sämsta idé – 8 partier men ett saknas 


4 responses to “Greenpeace syn på demokrati

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: