Bankerna ska betala sänkt pensionärsskatt

POLITIK. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson tycker att dagens skatteregler för pensionärer är orättvisa och vill under nästa mandatperiod helt avskaffa skillnaden i beskattning mellan löntagare och pensionärer, som enligt partiledare Jimmie Åkesson är djupt orättvis. Förslaget ska delvis finansieras med en bankskatt, riktad mot de fyra storbankerna.

3 thoughts on “Bankerna ska betala sänkt pensionärsskatt

  1. Det här var anledningen till att jag drog mig länge för att tillslut rösta SD, deras vänsterpolitik inom det ekonomiska området.
    Ingen gillar väl bankernas agerande de senaste åren, dock beror det på att staten med gynnande regleringar och en politiskt bestämd prislapp på kredit, har skapat dessa bankmonster. Inget är så flyktigt som kapital och det kommer bli högst intressant att se hur denna skatt ska utformas, men jag räknar med att bankerna inte kommer att betala ett dugg.
    Som ovanstående kommentator påpekade kommer konsumenten eller ekonomin som helhet betala för denna skatt.

  2. Bankskatt?
    Ingen är väl så naiv att de tror att detta skulle betalas av bankerna?
    Konsumenterna får stå för detta ändå.

    • Bankerna har om någon,med råge kapacitet att betala i landet Absurdistan !Detta nya synsätt är över Europa sedan länge ett stort tema.Visst skall väl de verkliga parasiterna,stå för samma skyldighet som Svensson ?
      Har ni f.ö. tänkt på vilka enorma summor dessa förtjänar enbart på, att avskaffa kontantbetalningarna i Sverige…. Idag ersätter man dessutom sin personal med automater,och kontanthanteringen skall på ett så effektivt vis avskaffas.

Kommentera