Kropparna av tre kidnappade israeliska tonåringar hittade


ISRAEL. Kropparna av de tre israeliska tonåringarna som kidnappades för 18 dagar sedan hittades i på eftermiddagen av israeliska säkerhetsstyrkor nordväst om Hebron. Israels säkerhetskabinett kommer att sammankallas under måndagskvällen. De döda ungdomarna har transporterats till Tel Aviv för kriminalteknisk undersökning.

JPost

TIDIGARE 2014-06-26. Israel – efterlysta för kidnappning av tonåringar, missa inte muslimska barn används för att stödja terrorism.

Hamas medlemmarna Marwan Quasma, 29, och Amar Abu Eisha, 32, är kidnapparna av de tre israeliska tonåringarna påstår underrättelsetjänsten Shin Bet i Israel.

Israel säkerhetstjänst Shin Bet offentliggjorde idag identiteten på två av de huvudansvariga för kidnappningen av tre israeliska ungdomar tidigare i denna månad.

2014-06-26_2205

Marwan Quasma och Amar Abu Eisha är båda Hamasmän från Hebron.

Marwan Quasma, 29, har tidigare gripits för Hamas-relaterad verksamhet. Han greps när han nyss fyllt 18 och fick tio månaders fängelse. Efter frigivningen har han gripits ytterligare fyra gånger, och vid vissa tillfällen, placeras under administrativt frihetsberövande. Han har erkänt att han rekryterades till Hamas militära gren i Hebron under 2009 och att han deltagit i militär utbildning och rekrytering av andra palestinska ungdomar till Hamas.

Amar Abu Eisha, 32, greps i första gången i november 2005 först och även i april 2007. Abu Eishas bror dödades i november 2005, när han försökte kasta en sprängladdning på IDF soldater.

Mer på The Jerusalem Post 

TIDIGARE 2014-06-16. 80 gripna i jakt på israeliska tonåringar

Israel har gripit över 80 palestinier på den ockuperade Västbanken i jakten på tre försvunna israeliska tonåringar. Israel anklagar Hamasrörelsen för att ha fört bort ungdomarna och varnar för ”allvarliga konsekvenser” om de inte kommer till rätta. Strax före klockan 22 svensk tid hördes skottlossning när israeliska soldater omringade ett hus på Västbanken. Det var då ännu oklart om de tre tonåringarna misstänktes befinna sig i huset.

2014-06-16_1434

Under kvällen besköts södra Israel från Gazaremsan då flera raketer avlossades. Två av dem sköts ned innan de nådde sina mål, skriver Jerusalem Post. Ingen människa ska ha skadats.

Tidigare på dagen hade armén gripit fler än 80 palestinier i den största säkerhetsinsatsen på flera år på Västbanken. Flertalet av de gripna uppges tillhöra Hamas.

– I dag kan jag säga det jag inte kunde säga i går, före den omfattande arresteringsvågen mot Hamasfolk i Judéen och Samarien: De som har genomfört kidnappningen av våra ungdomar är Hamasfolk, säger premiärminister Benjamin Netanyahu som använder en biblisk benämning på Västbanken, enligt AFP.

Netanyahu framhåller att det är ”samma Hamas” som den palestinske presidenten Mahmud Abbas nyligen bildat en enhetsregering med, något som han menar får ”mycket allvarliga följder”. Palestinska källor uppger för Reuters att antalet gripna överstiger 100 och att sju av dem är ledamöter i det palestinska parlamentet. Fler som gripits ska också nyligen ha frigivits ur israeliska fängelser.

Tonåringarna, två 16-åringar och en 19-åring, försvann i torsdags. Ingen har tagit på sig bortförandet. Israel har nu helt stängt av Hebron och kringliggande byar, och gränsövergångarna till Gazaremsan är i huvudsak också stängda.

Märkligt att DN fick intresse av att rapportera om de kidnappade tonåringarna först när Israel började gripa araber, inte ett ord om att Abbas och hans palestinska gangsters uppkallar torg och sportanläggningar efter de värsta terroristerna och ger dem och deras anhöriga betalt med biståndspengar, dessutom summor som det aldrig går att tjäna på hederligt arbete.

Googla på Israel 2014 kidnapping så ser ni att media ute i världen har en lite annorlunda syn på problemen än DN och svenska PK-media…


3 responses to “Kropparna av tre kidnappade israeliska tonåringar hittade

 • Osynlige Mannen

  Islam visar sitt fula nylle. Som vanligt. Religion of peace, my ass!

  Gilla

 • Argus

  Vi kan gå till sängs ikväll med förvissningen om att israelerna kommer att låta de skyldiga betala, mångfallt.

  Sedan kan vi fundera på hur det kommer sig att DN reagerar som de reagerar i ljuset av deras ägar- och ledningsstruktur.

  Gilla

  • Lena

   Argus : Jag tror att vi kan bortse från DN, i detta ärende är de säkerligen helt bortkopplade, helt enkelt inte trovärdiga,

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: