Hon kan bli minister i S-ledd regering


INRIKES/POLITIK. Igår var det Socialdemokraternas dag i Almedalen och Stefan Löfven lovade mer pengar till kommunerna för färre barn i varje förskolegrupp.

Ministerämnet Katrin Stjernfeldt Jammeh, varelsen till höger är hennes man Basiru Jammeh...

Ministerämnet Katrin Stjernfeldt Jammeh, varelsen till höger är hennes man Basiru Jammeh, men han får aldrig vara med på några offentliga tillställningar…

När Stefan Löfven klev fram på scenen i Almedalen satt Katrin Stjernfeldt Jammeh på parkett i bänkraderna i sällskap med partiets toppar och Miljöpartiets båda språkrör Gustav Fridolin och Åsa Romson.

Nyheten som S-ledaren redan avtäckt på en presskonferens på eftermiddagen gillade hon skarpt: Mer pengar till kommunerna ska minska barngrupperna i förskolan.

Högst femton barn i åldern ett–tre år per barngrupp, alltså högst fem per pedagog. Reformen kostar 1,1 miljarder årligen och innebär även att högskolorna ska utbilda tusen fler förskolelärare årligen jämfört med i dag.

– Det här är väldigt välkommet för Malmö. En rejäl resursförstärkning som verkligen gör det möjligt att minska barngrupperna, kommenterade Katrin Stjernfeldt Jammeh.

För att reformen – en uppföljning på Göran Perssons maxtaxa i barnomsorgen från 2002 – ska bli av måste de rödgröna vinna valet och Stefan Löfven bilda regering.

Enligt Sydsvenskans källor är Katrin Stjernfeldt Jammeh högaktuell för att bli minister i en sådan.

När Löfven i förra veckan presenterade en S-satsning på skolan vid en pressträff i Stockholm var hon en av tre politiker som gjorde partiledaren sällskap och som betraktas som framtidsnamn i partiet. Förutom Stjernfeldt Jammeh var det Ardalan Shekarabi som liksom hon sitter i partistyrelsen, och kommunalrådet Aida Hadzialic från Halmstad.

– Det är tre profiler som verkligen speglar framtiden i partiet, sade Löfven då.

S-ledaren har tydligt visat att han är imponerad av vad S i Malmö har åstadkommit. Både entreprenörssatsningen Uppstart Malmö och Malmökommissionens kartläggning av social ohälsa vill han överföra till nationell nivå.

-Pettersson konstaterar att i socialdemokraternas Sverige är det uppenbarligen en minister-meriterande merit att leda en stad som 2014 behöver socialbidrag med drygt 12 miljoner om dagen eller nästan 4,5 miljarder om året…


15 responses to “Hon kan bli minister i S-ledd regering

 • angelicaplacet

  Det var nog en 15 år sedan jag var inne i Malmö och innan dess en 10 år tidigare och då tyckte jag att det hade förändrats.Så jag kan tänka mig att det inte är som en svensk stad längre utan mer som om man var i andra länders städer.

  Politiker pratar ju så ofta om mångfaldet som är så viktigt för välfärden men egentligen så kan man ju se att det egentligen är en bidragsockupation och ingen välfärd som skapats i tex Malmö.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Det är ett stort misslyckande att behöva 12 miljoner om dagen i bidrag.

  Hur har det blivit så?

  Länge sedan jag var i Malmö, hur ser det ut – om det behövs 12 miljoner om dagen i bidrag?

  Gilla

  • Stenbock

   Att du inte besökt Malmö skall du inte sörja över… F.ö ser det i
   stort lika illa ut i alla skånska städer.På gatorna dräller det dagtid kring all världens raser,med alla upptänkliga färger på flanörerna.
   Torghandeln påminner allt mer om Baserna i arabländerna…

   Gilla

   • Lena

    Stenbock : Utan överdrift så kan jag säga att Skåne är under ockupation, svart som en ovädersdag.

    Gilla

 • Tony

  Jo men visst, om man betänker hur ekonomin hat skötts
  i Malmö så är hon säkert ett ämne till minster hos
  Egenberikarnas regering. Ju sämre en ekonomi sköts
  ju större chans att bli minister i en S- Regering, det är
  bara att fortsätta skattehöjar linien, och nya fina intäkter
  till det egna bankkontot kommer att ramla in!

  Gilla

 • Pica pica

  Jag vill inte uppleva ett inbördeskrig. Sverige ett vackert fritt land som har levt i fred i 200 år. Tyvärr ser inte Sverige längre ut som när jag växte upp. Våra politiker har grymt och elakt ljugit i och bedragit sina väljare och ”sänkt” dem till andraklassens medborgare. Många av politikerna tror att de är överklassen för att de är smartare. Deras svans består av många nyrika som bl a har blivit miljonärer på massinvandringen.

  Men vansinnet med ännu mer invandrare kommer att få bubblan att spricka fortare än t o m 7-klövern har tänkt. Välfärdssystemet som bl a bygger på solidaritet (Stefan tjatade om det i går i Almedalen) kommer att falla sönder. Därför att vårt välfärdssystem bygger på att alla ställer upp efter förmåga för att lojalt bygga Sverige. Så är inte fallet idag. Analfabeter och barnproducerande socialbidragstagare från tredje världen står högre i rang än en hårt arbetande, skattebetalande svensk.

  Misstänker också att den av Reinfeldt och Borg omskrutna ”stabila ekonomin” är kraftigt belånad. Förr eller senare kommer guldregnet över alla nyanlända, illegala, lyxturister, tiggare m fl att behöva begränsas. Då kommer kanske inbördeskriget anstiftat av olika grupper av nysvenskarna som alla anser att de ska gå först.

  Eller så ljuger PK-politikerna ihop en ny saga att köra ner i halsen på de dumma skattebetalarna när de kraftigt höjer skatterna för att kunna köra på ett tag till. Då kanske svenskarna slår näven i bordet och det blir inbördeskrig. Tror ni på det?

  Gilla

 • Stefan i Std

  FLASH: 2381 personer sökte asyl i Sverige förra veckan. Situationen kritisk.

  https://twitter.com/migga_x

  Undrar när det är nog?

  Gilla

 • ossie

  Bevare oss väl ..

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  Ja vi behöver akut ett inbördeskrig i sverige. Militären i sverige är en samling ynkryggar värre än tanter på 80år med syjunta. Detta kommer gå riktigt illa för oss svenskar för de sju har gett bort vårt land. Kan ingen stoppa dem? Krig är ju tråkigt men idagsläget nödvändigt och troligen enda lösningen. Vår riksdag är en samling kriminella och värsta landsförrädare genom alla tider.

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  Ja det är väl helt okay nu när SCB’s rapport visar att Sverige går med vinst. Vi behöver alltså inte oroa för skattehöjningar.

  Gilla

 • Ruben

  Dessutom gift med en gambian Basiru Jammeh, 90% av befolkningen från Gambia är muslimer.

  Gilla

  • Lena

   Ruben : Det är märkligt men jag vänjer mig aldrig, skall nog in i dödsriket först. Dyrkar ljuset sommar som vinter, amen.

   Gilla

 • Kurt

  Sveriges omvandling till Kaffer styrt stat är i fullsving.

  Gilla

 • Crilla

  Vi behöver ett inbördeskrig här i Sverige. Ju fortare desto bättre…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: