Brev till sju partier

SvD:s politiske redaktör, Tove Lifvendahl, skriver ett brev till partierna i 7-klövern och uppmanar dem att vara sanningsenliga i migrationsfrågan.

Artikeln kan kopplas samman med den som Pettersson skrev om frågorna som inte får ställas i Almedalen.

Hur många gånger har vi inte hört hur lättvindigt både regering och röd/grön sörja avfärdar baksidorna och nackdelarna med västvärldens mest extrema asylpolitik? Ord som rasism, främlingsfientlighet, fascism, högerextremism och t.o.m. nazism, används till höger och vänster och har ni någon gång hört en politiker från de sju partierna erkänna att man misslyckats, trots att vi dagligen ser exempel på detta?

Nej, ett ord som misslyckande får vi aldrig höra trots att regeringen spenderar miljard efter miljard på projekt som riktar sig direkt till nyanländas integration. Trots miljarderna som spenderats under flera år och trots alla riktade projekt som ibland är direkt diskriminerande mot svenskar och andra invandrargrupper, så visade uppgifter för bara en månad sedan att Sverige är sämst i hela OECD på att integrera.

Att Sverige numera dagligen tar emot fler asylsökande än många EU-länder gör på ett helt år, är självklart en förklaring. Ingen förnuftig människa kan väl på allvar tro att detta kan fortgå utan att det får konsekvenser?

Sedan är min ärliga tro på att de ytterst generösa bidragssystem som möter nyanlända gör att så många söker sig just hit och att viljan att integreras försämras i takt med att bidragen ramlar in och kraven på motprestationer uteblir.

Nu tror jag också att de få medier, varav SvD är en, som de sista veckorna belyst ett antal problem med svensk asylpolitik, gör detta för att hindra fler väljare att gå över till SD. Det lär inte hjälpa, av den enkla anledningen att media inte längre är trovärdiga, att 7-klövern haft sin chans med inte brytt sig och att vanligt folk som drabbas av detta vansinne inte låter sig luras igen.

SD växer och detta tack vare de övriga partiernas ovilja att ens diskutera problematiken och avståndstagande mot alla de som känner en genuin oro.

Kommentera gärna Toves artikel, men var försiktiga med orden ni använder. Det finns en moderator även på deras sida, även om SvD har högre till tak än samtliga kollegor.

Källa: SvD

 

Kommentera