Delar av Göteborg för farligt för fotbollsungdomar

INVANDRINGEN. Den 13 juli går årets upplaga av Gothia Cup av stapeln, men några övernattningar i Sjumilaskolan för tillresande lag blir det däremot inte.

Efter de upprepade dödsskjutningarna i Biskopsgården bedöms säkerhetsläget vara så pass illa att turneringen inte avser använda skolan för inkvartering. Sedan fyra år använder Gothia heller inte Vättnedalsskolan och Ängåsskolan i Tynnered av säkerhetsskäl.

Turneringsledaren Lena Rönnefors säger till Göteborgs-Posten att hon tagit beslutet på rekommendationen hon fått av polisen.

Redan på tisdag startar handbollsturneringen Partille cup. Enligt polisen brukar de stora problemen under cuperna vara inbrott och stölder i förläggningarna och fickstölder runt Heden.

-Pettersson inser att det måste vara bra reklam för Göteborg och Sverige…synd att världens ungdomar är rädda för ”göteborgarna”

GP  Tidigare HÄR   

Gothia Cup är världens största och mest internationella fotbollsturnering för ungdomar. Varje år deltar runt 1600 lag från 80 nationer och de spelar 4500 matcher på 110 planer. Det är lagen och deltagarna från världens alla hörn som gör turneringen unik. En mötesplats för världens ungdomar, oavsett religion, hudfärg eller nationalitet, med fotbollen som gemensam nämnare.

5 thoughts on “Delar av Göteborg för farligt för fotbollsungdomar

  1. Det underliga är att varken polisen eller ansvariga politiker kan begripa hur det har kunnat blivit så här i vårt fina Sverige…

Kommentera